Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HoldenCaulfield

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerikai cég. Német cég. Japán cég. Francia cég. Mit jelentenek neked ezek a kifejezések? Nekem újabban azt, hogy az illető amerikai, német, stb., cég Amerikában, Németországban stb., működik, és amerikaiakat, németeket, stb., alkalmaz. Korábban nem ezt gondoltam. Úgy gondoltam,…..
7 veszteség Kosarat kaptam 2012.05.10 21:08:00
Mostanában igen sokszor járok esténként (értsd: 18-19 óra körül) vásárolni a Boltba. Eddig ebben az időpontban mindig akkora volt a forgalom, hogy sosem volt kézikosár a bejáratnál. Én mindig mindenhol kézikosárral vásárolok, így (is) elkerülve a felesleges termékek…..
HoldenCaulfield 2012.05.11 12:25:06
Azt olvasom a neten, hogy július 1-től változik a munkavállalóknak adható szabadságok száma. Pontosabban nem is változik, hiszen a 20 nap alapszabadság megmarad, csak az eddig ezen felül járó életkor szerinti szabadságnapok változnak járóból pótszabadsággá, amiktől a…..
HoldenCaulfield 2012.04.17 08:23:45
Akkor, amikor te ezeket a sorokat olvasod, én éppen bementem az irodába. Ugyanis múlt héten megjött az email, hogy kinek mikor, melyik napon és hány órára kell bemennie a Lurdy Házba, átvenni a felmondólevelet, és kilépni a cégtől - végre. Már február 3-án leálltunk, azóta…..
Mostanában sokat nézegetem az álláshirdetéseket. Az összes fellelhetőt átnézem, még azokat is, amik nyilvánvalóan nem nekem szólnak, mint pl. jogász, orvoslátogató vagy biztosítási ügynök. Igen érdekes darabokat találok köztük. Most például egy olyat találtam, ahol -…..
7 veszteség Lean pozitív 1. 2012.02.11 15:38:00
Már régebb óta tervezem, hogy írok olyan cégekről, szolgáltatásokról, ahol kellemesen csalódtam a gyorsaság, a kiszolgálás minősége, a megfelelő tájékoztatás, stb. terén. Egyszóval azokról, ahol azt kaptam, ami számomra az érték. Sajnos, eddig nem volt ilyen íráshoz…..
7 veszteség In memoriam Malév 2012.02.03 23:21:00
Volt egyszer egy cég, ami 66 évig működött. Ez nagyon nagy idő. Sok változáson mehet át az ilyen hosszú időt megélt cég, de bele is merevedhet egy működési struktúrába, főleg, ha pechjére, egy szocialista államban kell leélnie élete nagy részét. Nagyon sokan feltették már…..
Állsz a sorban a hipermarket pénztáránál, és azon töprengsz, mi tart ennyi ideig. Nézegeted az embereket, akik előtted állnak a sorban, figyeled a pénztárost. Azon gondolsz, az a pacák ott elöl miért a kisméretű dolgokat teszi ki először a szalagra, hogy azokat a…..
7 veszteség Minőség 2011.09.13 08:50:00
Ez már a harmadik kedd, amikor csak humoros (vagy legalábbis szerintem humoros) poszttal jelentkezek, így úgy döntöttem, hogy ha kedd, akkor humor lesz a jelszó erre a napra.Ugyanakkor ma egy hónapos a blog, így most szeretném megköszönni minden kedves olvasónak, aki eddig olvasta a…..
7 veszteség Ésszel motiválj 2011.08.26 07:27:00
Holden a blogjában már megint a Toyota-módszerről ír. Két részletet emel ki egy angol nyelvű cikkből, amik közül az első lényege, hogy a Toyotánál nincs ötletdoboz, amibe az emberek ötleteit gyűjtenék, és nem egyént, hanem csapatot díjaznak az ötleteikért. A másik…..
MedIQ SMS-t küld a pirula 2010.04.01 15:51:13
A University of Florida kutatói olyan újítással álltak elő, mely egy csapásra megoldhatja a klinikai kísérletek és úgy általában a betegek gyógyszerbevételének ellenőrzését. Az, hogy a beteg a felírt gyógyszert beszedi-e vagy sem, ismert probléma, a cikk által citált…..
végre belevágtam, megcsinálom a céget, amit már rég tervezek. pontosan tavaly ilyenkor kellett volna, de akkor nem éreztem ezt a lendületet, kedvet, energiát, amit most beleteszek. egyelőre egy blogon van netes jelenlétünk, de készül a honlap és a bemutatkozó anyagok is. az url meg a…..
HoldenCaulfield 2009.12.16 08:42:41
IT Guru Soron kívül 2009.10.19 07:00:00
2011-től kötelező az elektronikus kommunikáció a különböző hatóságok között. Elsősorban örülünk, mint Vincent. Másodsorban azonban felhívnám a figyelmet a dátumra, nyomatékosítsuk, 2011. Könyörgöm, mi tartott ennyi ideig?   Emlékszem, mikor lakást vásároltam…..
MedIQ Átlátható egészségügy 2009.09.04 14:58:39
Írtam a napokban arról, milyen eszközöket használhat egy átlag amerikai, hogy kiválassza a lehető legjobb kórházat, mely nemcsak elhelyezkedésében felel meg elvárásainak, de az adott kezelést is a legjobb hatásfokkal végzi. Azonban mi a helyzet az árral? A jövő, remélhetőleg…..
MedIQ Távorvoslás: A Cisco hasít 2009.08.07 07:37:58
A telemedicina vagy távorvoslás igazi felhasználhatóságát, hatását még nem is tudjuk felmérni. Jelenleg olyan országokban, ahol nehéz szakembert találni, különösen jelentős lehet az, hogy egy beteg hazájából férhet hozzá megfelelő orvosi ellátáshoz. Később ez más…..
„az emberek (még a nők is!) kompetensebbnek találnak egy középkorú férfit, mint egy nőt. Teljesen mindegy a valós tudása. (…)  ... szinte naponta tapasztalom, hogy nőként milyen nehéz érvényesülni a férfiak által kijelölt és körbepányvázott…..
Apró dolog, kis ötlet, óriási használhatóság. A Medigenic terméke díjat nyert a 2009-es Medical Design Excellence Awards versenyen. Az ötlet egyszerű, olyan billentyűzetet tervezni, melyet könnyű tisztán tartani egy kórházban is.Köztudott, az orvosok fonendoszkópjai, telefonjai, a…..
MedIQ Web 2.0: R.I.P. 2008.11.15 10:27:08
Én szeretem a blog.hu-t. Azért jöttem ide másfél éve, mert nagyon jó a szerkesztői felület, gyors a support és az Index címlapos kikerülés miatt sok olvasót nyertem. Az Index remélhetőleg minőségi és érdekes orvosi tartalmat kapott ezáltal, én meg olvasót. Ingyen, gyorsan. Ezt…..
Nem kell aggódni, ahogy eddig sem, most sem fogok politikáról beszélni, de egy videó, mely a Commoncraft szüleménye, ügyesen és érhetően vázolja fel az egészségügy gondjait. Igazából inkább szól az amerikai egészségügyről, de sok pontját bármely ország rendszerére…..
A dokim.hu egy egészségügyi, orvosi kereső, mely csak válogatott forrásokban keres. Az olvasók ajánlhatnak forrásokat, amik a végleges listába is bekerülhetnek. Így néz ki a most használt lista.Mik a kedvenc forrásaitok? Hol kerestek orvosi információt online, ha betegségről van…..
MedIQ Naprakészen az orvoslásban 2008.11.03 13:37:00
Egy orvosnak naprakésznek kell lennie szakterületével kapcsolatban, márpedig ez korántsem egyszerű feladat, amikor így is milyen kevés idő jut a betegekre és a leterheltség is fokozott. Viszont ezért hoznak létre webes eszközöket, melyek időt spórolnak, ráadásul frissen tartják…..
HoldenCaulfield 2008.11.03 15:58:36