Regisztráció Blogot indítok
Adatok
domaani

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 2010 decemberben a családtámogatási törvény módosító javaslatainak elfogadásával változott a GYES-re való jogosultság munkavégzés mellett. Az új szabályozás szerint kereső tevékenységet nem folytathatsz a gyermeked egyéves koráig, ha a gyermek elmúlt egy éves, heti…..
domaani 2011.05.05 08:45:46
Kedves Ági!

Én is GYED utáni munkába visszatéréssel kapcsolatos gondokkal küzdök.
Tegnap kaptam meg a "boldogító" telefont, hogy mivel tömegelbocsátás lesz a cégnél, fontoljam meg, hogy vissza akarok-e menni dolgozni GYED ről, merthogy a munkaköröm már nincs meg,hosszabb karrier lehetőség nincs meg hasonlók,magyarán, ha visszamegyek kirúgnak. Bevallom berezeltem, mert nem voltam tisztába a jogaimmal, most hogy olvasgattam a neten látom, hogy nem éppen úgy állnak a dolgok , ahogy én gondoltam. Szóval ijedtségemben, mikor rákérdezett, hogy akkor mi lesz, maradok-e még egy évig itthon, merthogy "az biztonságosabb" én mondtam, hogy igen. Ekkor megkért, hogy írjak egy kérvényt, hogy nem mennék vissza, hanem kérem a GYESt.Ugye ez csak szóban hangzott el, erre van lehetőségem meggondolni magam, hiszen írásban csak a pár héttel ezelőtt benyújtott kérvényem van, miszerint vissza szeretnék menni dolgozni,amire persze írásbeli válasz nem jött...gondolom nem véletlenül, egyszer gondolták megpróbálnak rászedni az otthonmaradásra, így nem kell bajlódni velem.
Az a helyzet, hogy millió egy kérdésem lenne, nem is tudom,mit kérdezzek, hogy szerinted milyen dolgok vetődhetnek fel, amivel csapdába csalhatnak, hogy kiforgassanak.
Az az igazság, hogy szerintem be akarják csődöltetni a vállalatot, és húzzák az időt, hogy ne kelljen kifizetni a járulékaimat(bennragadt szabit, esetleg végkielégítést, mivel 2006 júniusától dolgozok a cégnél, gondolom jár -szerinted mennyi?)
Arra gondoltam, hogy ma felhívom az illetőt, aki tegnap hívott és megmondom, hogy szeretném, ha írna egy választ a munkába visszatérésemmel kapcsolatos kérelmemre, lássam, mit válaszol.

Megkérhetlek, hogy elmond, mit gondolsz az esetemről?

Köszi előre is!
domaani 2011.05.30 08:48:52
Kedves Ági!

Élőszőr is nagyon szépen köszönöm a válaszod, bocs, hogy ilyen későn válaszolok, de történt pár szomorú dolog időközben, ami miatt nem volt lehetőségem gyorsabban reagálni.
Megtettem, amit javasoltál, felhívtam a HR vezetőt és elmondtam, hogy ragaszkodok a munkába visszaálláshoz a szerződésem által tartalmazott feltételekkel.Hát nem tetszett neki, próbált ismét győzködni, de én rövidre zártam azzal, hogy legyen szíves írásos választ adni az egy hónappal korábban benyújtott kérelmemre.Na ezután megjött az ajánlott levél, amiben az áll, hogy július 21én kell munkába álljak, de előző héten fáradjak be a HRre, hogy időpontot egyeztethessek az orvosi vizsgálat miatt.
Május 12én sajnálatos családi okok miatt sürgősen el kellett utazzunk Erdélybe, ezalatt kaptam egy SMSt a HR vezetőtől, hogy mielőbb hívjam fel , munkába állással kapcsolatban, vagy írjam meg, hogy mikor hívhat.Erre én válaszoltam neki, hogy külföldön vagyok, és hogy leghamarabb ma, május30án tudnánk személyesen találkozni ( telefonhívás fogadásáról nem nyilatkoztam, tehát elméletileg hívhatott volna,ha éppen olyan sürgős lenne a dolog, habár nem nagyon értem, hogy mit szeretne)Én nem hívtam fel őt, gondolom szabadság alatt (május 19-től szabin vagyok)nem vagyok köteles neki külföldről telefonálgatni, vagy mégis? Mindenesetre ma délelőtt felhívom, kíváncsi vagyok mit remekel megint. Hamarosan jelentkezek.
Köszi még egyszer az eddigi segítséget.