Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoscha

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási összegeket költenek világszerte a cégek alkalmazottaik előnyösebb juttatási csomagjainak kialakítására, hogy különböző módszerekkel hatékonyabb munkára bírják őket. Szükséges ez? A hatékonyság növelését leginkább prémiumokkal erőltetik, századszor is nekiszaladva a falnak, miközben néhány cég…..
zoscha 2016.12.08 09:08:42
Tetszik a cikk, jó a tartalma. Fontos témáról szól, de túl van gondolva.
Nekem olvasás közben olyan érzésem volt, mintha a cikk írója egyik kezében fogna egy könyvet és a fontosabb bekezdéseket röviden leírná és néha beleolvasna másik a témához kapcsolódó anyagokba, amikböl oda-oda dob gondolatokat.
A leírt megállapítások természetesen érdekesek, ugyanakkor észre kell venni, hogy egy részük magától értetödik és semmi újat nem hoznak. Eleve az, ha egy csoportnak feladata a rajzolás és a feladat elvégzése után bármilyen értékelést kapnak nem összehasonlítató azzal, ha egy csoportot beültetünk egy szobába, hogy üsse el az idöt. Az egyik esetben feladat van, tehát eleve egy külsö igényre reagál.
Ami nekem nagyon hiányzik a cikkböl és ezzel számomra elveszitette a hitelességét az a KUDARC és annak kapcsolata a motiváltsághoz. Erröl egy szó nem esik.
Egy másik észrevétel - idönyomás tényezöje.
Egy enciklopédia megalkotása pont az a példa, ahol nem tehetjük meg, hogy határidöt szabunk! Ezért teljesen logikus, hogy egy szabad, független és folyamatosan változó csoport (nem csapat) tud jobb eredményt elérni.
Az jutott eszembe, hogy olyan ez, mintha egy csapatnak kiadnánk, hogy csinálják meg 2 éven belül a közösségi hálót. Természetesen a megfelelö motiváltságot megkapnák, csak éppen az eredmény mehetne a kukába, mert a közösségi háló a határidö másnapján már nem lenne aktuális.

Továbbá sok olyan feladat van, amit el kell látni és nem szabad eröltetni, hogy az emberek belsö motiváltságból csinálják, mert az bizonyos esetekben azt jelentené, hogy beteges gondolkodású emberek végeznék az adott feladatot.

A válasz...pl. Nem szeretem amit csinálok, de a társadalom számára nagyon fontos és pozitív visszacsatolást kapok érte, amit viszont szeretek, ezért folytatom. Maga a munka lehet nem motivál, de valami attól függö közvetett tényezö kedvemre van.

Végül mégegyszer: jó a cikk, lehet az író motivált volt, de lehet a cikkben leírt egyik tényezö hiányzott nála.