Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JuccFromBB

75 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam egy magánlevelet, azzal a kéréssel, hogy adjam közre a benne felvázolt problémát. Az illető huszonéves srác, akinek a szex puszta frusztráció, kudarcok sorozata. Azt szeretné, ha a dolognak erről az oldaláról is beszélnénk. Úgyhogy alább következik a levele, majd az…..
JuccFromBB 2014.06.26 22:05:52
@akineknemmegy: Kedves akineknemmegy! Sajnos rengeteg nő él úgy a világban (azért hozok a másik nemtől példák, mert ezt az oldalt kissé jobban ismerem) úgy, hogy testi tüneteket okoz náluk valamilyen egészen korai "baleset".. például, kislány elesik a mászókán, majd puncin üti magát- (ez akárhány éves nő esetében) eléggé fájdalmas dolog. Nem emlékszik rá az emberlánya, ám amikor jó pár évvel később szexre kerülne a sor, fáj, rossz, azt hiszi az ember, hogy béna.. majd beszélget pajtásokkal, ők elmondják, ez mennyire jó dolog a szex, még inkább magába zárja az említett hölgy a saját problémáját: ő görcsbe rándul a szextől.. ez csak egy példa..
egy szó, mint 100, vannak olyan gyerekkori bakik, amik hasonló tüneteket okoznak. fiúk esetében nem esésre/ütődésre gondolok, tényleg, akármi lehet, amire az ember már nem emlékszik..
a feloldásukhoz nem kuruzsló, hanem szakember kell, amilyen gyorsan "megtanuljuk" összekapcsolni a nem összeillő ingereket, megtanult dolgokat, olyan gyorsan szét is lehet őket választani. Ilyen az is, hogy ha bennem van valaki, akkor pár lökés után távozik is, mert részéről vége a dalnak. Nem a múltban kell vájkálni, nem bele kell ülni a vélt-menthetetlenségbe, hanem szakemberhez kell fordulni.
Ami kérdésem volna még:
Prostituáltak. Értem. DE! Ha prostituáltakkal Neked elég, végérvényesen elkönyvelted, hogy menthetetlen vagy, nem szeretnél ennél többet, akkor miért írtál ide? Tudtad, hogy rengeteg comment fog jönni, tudtad, hogy sokan elgondolkozunk a leveleden (amúgy köszönöm, hogy írtál, rohadt bátor dolog ez), sokan reagálni fogunk, amire pedig Te fogsz reagálni. Azt érzem, hogy Téged nem csak a merő önzetlenség, "tanuljatokbelőle"- attitűd hajtott. Azt érzem (ami csak egy dolog, bármi lehet Benned másképp, nem vagyok gondolatolvasó, és ez így jó), hogy aki így megnyilatkozik a világnak, ennyire bátor, az nem akarja eldobni az életét. És ez így is van rendjén.
Ez nem optimizmus a részemről. Őszintén, gondolom én is el lennék keseredve a helyedben. De nem vagyok a helyedben. Emiatt tudom más perspektívából szemlélni azt. Ebből a nézőpontból (ami, még egyszer írom, szubjektív), Te szeretnél változtatni. Keresd meg a módját. Mert ha a mostani állapot jó volna, egy picit sem akarnál kapcsolatot, akkor nem írtad volna meg a leveledet. És ha ez így van (ami továbbra is lehet, hogy tévedés, mert még mindig nem látok a fejedbe), az nagyon jó. Remélem, hogy itt és másutt is sok-sok bátorító "szélsőségesen optimista" comment-et olvasol majd, és valami megragad, hogy felkeress egy olyan szakembert (mert létezik ilyen! csak nem telefonban pénzért képernyőn keresztül teszi a dolgát..), aki tud segíteni. Minden jót kívánok Neked.
JuccFromBB 2014.06.27 17:21:10
@kardhal77: Azóta nem is szereted a HAJcihőt magad körül, nem? XD
Iróniát félretéve.. Sajnos attól még, mert nem hallottál róla, léteznek ilyen lelki problémák. Egy olyan inger, ami ér minket, összekapcsolódik pl. a fájdalom élményével, s ez bevésődik. Rengeteg mentális probléma visszavezethető ide (HA ennyire csupaszon szemléljük a lelki problémákat, ami nem mindig célravezető, hiszen nem vagyunk ennyire egyszerű lények).
DE pont ez a lényeg: NINCS testi elváltozás,a zavar azonban a szexuális élet megkezdésétől folyamatosan megvan, stagnál, nem javul..
Keresési kulcsszavak lehetnek a google-n: kondícionálás, pszichoszexuális fejlődés, stb. Bevezetőnek ajánlom: Ronald J.Comer:A lélek betegségei Osiris Kiadó Bp.,2000. 425-456.
Az a fontos, hogy ez egy a TÖBB szemléletmód közül arra, hogyan lehet szemlélni ezeket a zavarokat, és ebben a szemléleti keretben hogyan lehet segíteni ezeken.
A beavatott Olvasók számára lesz élvezetes a történet, illetve, az eszmefuttatás, ha bárkinek bármilyen kérdőjel merülne fel a bejegyzésben olvasható személy(ek) kapcsán, olvasson eggyel, kettővel korábbi bejegyzéseket. Hetek óta felélénkült a társaság a lakás…..
István kb. 50+ évjáratot tapos. Eléggé intenzíven, hiszen hosszú ősz szakálla sebekkel takart orcát rejt. Foga nem sok maradt, iskoláim alatt magamba szívott filozófiai tudás birtokában merem állítani, hogy a sebek és a fogatlanság összefügg masszív, konstans alkoholszagával.…..
Múlt héten megérkezett hozzánk a lakóközösség kellemes üdvözlete- gondoltuk, amikor az ajtó résébe egy romantikus papírszeletkét véltünk felfedezni hazaérkezésünkkor egy zsúfolt hétköznapi délutánon. Azonban a kackiás fogalmazvány, melynek első mondata, a felszólítás…..
Bizony bizony... újfent Budapestről jelentkeznek megfigyeléseim az élet és a mindennapok derűs és borús történéseinek közepette. Ezentúl a tizenharmadik kerület, annak is egyik legmurisabb közege, a Lomb és Rozsnyai utcák csodás összecsókolózása szolgáltatja a sziporkázó…..
Egy igazi, hamisítatlan, régi vágású férfi karácsonyi előkészületei családon belül- erről szól ez a kicsiny-ámde tartalmas bejegyzés. Délelőtt a piacot végigkurkászva szomorúan konstatálja, hogy a zöldség és a gyümölcs is drága, hogyha karácsony alkalmából (arra…..
Rég volt, hogy ezen blog felületén tiszteletemet tettem. Természetesen nem trehányságból, nem nemtörődömségből, és nem mihasznaságból alakult így. Csupán annyi minderre az okom, hogy olyan dolgokról szeretnék írni, amik valami miatt mulattatnak, megdöbbentenek,…..
Némi időnek el kellett telnie ahhoz, hogy újra bejegyzésbe kezdjek. Ugyanis, volt olyan időszak az elmúlt két hétben, mikor felállni sem tudtam. Az orvos szerint jobb talpam ízületi gyulladást kapott. Már a sürgősségin a belgyógyász, akihez be lettem osztva (Zalában így…..
Egy botor pillanatomban írásban adtam a szavamat arra, hogy megosztom a publikummal életem első húspogácsájának before és after jellemzőit. Mivel nem vagyok jeles gasztroblog író, így (mindenki nagy szerencséjére) nem készítettem ínycsiklandozó képeket a műveimről. Mondani…..
Az imént kritikus mértékben feltört hátsómat próbáltam összevakarni a klozettről. Azért fontos információ ez, mert a kritikus mértékben feltörést a spinning óra okozta. Igen igen- a főjógapreferátor jómagam kardió jellegű mozgást végzett. Azért ijesztően nagy lépés ez,…..
...ugyanis a mai napon arra teszek keserédes próbálkozás-sorozatot, hogy egy számomra még nem otthonos lakást a magamévá tegyek. Önismereti tréningeket menedzselő kvázi-szakemberek figyelmébe ajánlom a jelenséget: konstruáljuk meg azt a teret, ahol a komfort zónánkat…..
Eljött az a hőn áhított nap, amikor összekészülhetek a holnapra. Node nem, nem a készülődés miatt vált szeptember tizenötödike különlegessé: holnap, igen, holnap Győrbe költözöm. Női megérzés, vagy a magabiztos terepismeret, ami azt súgja, hogy ma még rengeteg érdekes…..
Gondoltam, hogyha már megtapasztalom, hogyan lehet maximális a praktikum, amit a Hakni-hét (Zalaegerszeg-Győr-Budapest-Pécs- Budapest-Zalaegerszeg-Győr) alatt kell produkálnom, akkor tudósítok pár jó tanácsot: 1., Az Egerszegi Resti Büfében, a vasútállomás mellett finom hideg…..
NapiMamák tömkelege hangzott el, midőn a lenti ábécébe vitt utunk. Azért kellettem én is az egy kiló csirkehús megvételéhez, mert zavarba hoztam nagymamámat vásárlási igényeimmel: natúr joghurtot szerettem volna hozatni vele. Így hát vele tartottam. Mikor a hentespulthoz…..
Már régóta nem titkolt szándékom, hogy októberre győri lakossá váljak. Ennek csakis az az egy akadálya van, hogy egyenlőre nincs egy hajlék, ahol Győrben nyugovóra hajthatom a fejemet. Ennek pedig az az oka, hogy augusztus utolsó két hetében vetemedtünk párommal arra, hogy…..
Reggel nyolckor csörgött a vekker a telefonomon, ami előző esti megpálinkáztatott gyomromnak korántsem tett jót. Ekkor Mikink telefonba közölte: Zalából elindult a partijárat, amivel mint agyonpakolt kockaLada fogunk hazafele szánkázni a zalai lankákon a nap végén. Ez után az…..
Nem kissé fájó szívvel jelenthetem be a Kedves Olvasóközönségnek: szeptembertől nem vagyok Balázs Béla utcai lakos! Mivel rendkívül fontos tanulmányaim már nem kötnek a rendkívül tiszteletreméltó magyar felsőoktatás egy dicséretes intézményéhez, ámde munkám októbertől…..
A flört bámulatos jelenség. Lehet űzni azért, mert a másik fél valóban tetszik, de szerintem léteznek olyan emberek, akik agytekervényeik megdolgoztatásaként, úton-útfélen gyakorolják. Nem tartom magamat ennyire önzőnek, hogy a másik fél megválogatása nélkül mindenkit egóm…..
Ahogyan Magyarország szerte a hőségriadót okozó elvetemült forróság, úgy a szerelmes párok felhevült évődése borzolta a kerületet ezen a héten. Csütörtök este úgy döntöttünk kedves ismerőseimmel, hogy felkeressük a kerület egy újonnan létrehozott…..
 Valószínűnek tartom, hogy a nyáron több olyan történettel is fogok tudni szolgálni majd, ami a Zala, Kisalföld, stb. Volán társaságokkal kapcsolatos, hiszen rengeteget utazom a munkahelyével egy városban élőkhöz képest.Hetyke nyugdíjas csoport bontotta meg a Népliget…..
 Nincs mit titkolnom, úgy érzem: a cím a nagymamámról szól. Aki még hetvenhét évesen is, kínos hiúsággal sértődik meg, hogyha a nyolcvanas súlyát emlegetjük, miközben egy kiló oldalas elfogy a napirendje alatt. A napirend...na igen...sűrű és strukturált, az éppen…..
 Szárnyaló elmém lecsendesítésére, úgy gondoltam, mi sem jobb eszköz egy kis sportnál. A futással kapcsolatos attitűdöm ciklikusan változik: mivel van, hogy a tavaszi és nyári időszámítás alatti kampány-futóságom idején is ki-kimaradozik egy-két hét a tréningek…..
 A közösségi háló egy kicsiny, rólam szóló szegletén néha-néha feltűnik a címmel megegyező bejegyzés-kezdet. Majd pedig olyan, avatatlan szemek számára talán nem is értékelhető idézet jön, melyről a már edzettebb Olvasók tudják: komoly információt hordoz magáról.…..
 Már egész nap, mint valami kicsiny rágcsáló, motoszkált elmémben a gondolat. Egy kedves blogger társammal már ötletelős agyviharzást is folytattunk a témában, miközben munkavégzésem helyett lázasan ügyeletet tartottam. Végül, a hazafelé úton ért az ars poeticai…..
 Réges rég vártam az ihletre, ami ma, estebéd közben tört rám. Vígan falatoztam a vacsorám előtti étkezésre szánt, a néha szegényes kínálatú kisboltban vásárolt lángolt karajt, a helyi gasztronómia egy igencsak ízes mozzanata katarzisként talált rám:A lángolt karaj…..