Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unmorosely

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Az önzés pártján 2011.12.20 11:38:00
„Szomszédaimat, igaz,Agyonverém már mind, de hasztalan,Mindég kerűlnek újak; s oly kevésA fóka-faj. - Ha isten vagy, tegyed,Könyörgök, hogy kevesb ember legyenS több fóka."Madách Imre: Az ember tragédiája – Eszkimó-szín Mi volt ez a másfél éves ámokfutás,…..
A felszínes gondolkodók, de időnként a rutinosak is beleesnek abba a logikai hibába, hogy sémákban gondolkodnak. Bizonyos dolgokat hajlamosak vagyunk kész tényként, egyértelmű igazságként elfogadni csak azért mert sokan mondják, vagy sokszor mondják, vagy hitelesnek tűnő emberek…..
Unmorosely 2011.11.30 21:01:00
A sémában való gondolkodásról szóló okfejtésed alapvetően rendben van. Azonban kifelejtetted, hogy a sémán kívüli gondolkodás előtt nem árt feltérképezni, hogy a sémán kívüli megközelítés nem ütközik-e alapvető korlátokba, amiről a hirtelen jött “sémán kívüli” lelkesedés közben hajlamos megfeledkezni ember. Aztán ha elég sokáig nézed a sémán kívüli megközelítést, könnyen lehet, rájössz, hogy kurvára nem sémán kívüli, csak átrendezted meg átcsoportosítottad az egyenletet, de a végeredmény ugyanaz lesz.

1. A „kinek áll az érdekében” részt elég gyorsan lezártad annyival, hogy „nyilvánvalóan a bankoknak”. Ez egy jó kis kommer vagy szélsőjobbos okfejtés, ha pont a sémán kivüliségről beszélsz, érdemes próbálkozás lett volna végigvinni, hogy a bankok tulajdonosai valószinüleg német meg osztrák részvényesek, nyugdijalapok, állam stb. Nem térképeztem fel, de valszeg az ő pénzüket csapolod a javaslatoddal, csak a tisztán látás miatt. Mögöttük meg ott van Angela Merkel például. Szóval nem ártana valami sémán kivüli megoldást felmutatni, hogy Orbán pl hogy adja el ezt a kurva bátor lépést a német és osztrák kollégáinak, akik még mindig legnagyobb kereskedelmi partnerek és befektetők Magyarországon és velük is érdemes jóban lenni, nem csak Kinával. Eddig sok dicséretet és megértést nem kaptunk tőlük, feltételezem, hogy a dimplomácia kerekei lassan őrölnek.

2. 1000 milliárd Ft. A bankok veszitenek, a devizahitelesek nyernek... „Ez a lényeg! A többi csak bullshit és rizsa”, utána meg a hitelesség visszaszerzése és a konszolidáció.

Pffff.... Egyszerűsitve azt mondod, hogy kúrjunk át valakit, vállaljuk a következményeit, és dolgozzunk a bizalom visszaszerzésén. Az egyszeri szorult helyzetben lévő tolvajok fejében játszódik ez le, mielőtt egy elsőt és utolsót lopnak. Vagy az apuka, aki jól bebasz megveri asszonyt meg a gyereket, de utána megigéri, hogy ez volt az utolsó többet nem lesz ilyen és minden jobb lesz.

Bővebben:

A) A bankszektor és a hitelkihelyezés csökkenése csökkenti a GDP növekedési lehetőségeket. DING-DING, gecinagy korlát a sémán kivüli gondolkodásban, ha tetszik, ha nem. Ez most hanyagság lesz a részemről, elismerem, de nem hivatkozok be OECD meg egyetemi tanulmányokat, de egy gyors google-ezéssel lejönnek kutatási anyagok, ahol átmeneti gazdaságokban elemezik a hitelaktivitás, kamatláb és gazadasági növekedés közötti korrelációt. Szóval a sémán kivüli eszmefuttatásba beépithetted volna, hogy pl. egy 1-1.5%-kal lassabb gazdasági növekedés 2-3 éven keresztül lehet, hogy elviszi az 1000 milliárdot, tehát ott van megbaszva az egész eszmefuttatásod, ahol van. Lassabb növekedés, kevesebb szétosztható költségvetési pénz stb. Szóval az eszmefuttatásod előnyeit-hátrányait nagyobb magabiztossággal az időzités körül tudnád előadni, mert akárhogy nézed, összességében ez egy valszeg max nullszaldós játék lehet. Az, hogy a bizalomvesztés, magasabb kamatok stb milyen inkrementális negativ hatásokkal járnak, szintén szép feladat lenne bemutatni.

B) Az érvelésed alapvetően egy elég korrekt cigány érvelés. Legalizálni próbálsz valamit, amit ha mások tennének veled, valószinüleg a pokol haragjával háborodnál föl, hogy hogy meg mit, meg mi a fasz. TFH, hogy valakivel szerződéses üzleti kapcsolatban vagy, neked elég jól megy a bolt, jól meg is szeded magad, de a másik félnek egy idő után nem megy neki jól, és az a másik úgy dönt, hogy morláis meg ilyen-olyan természetjogi érveléssel átbasz. Meglop vagy nem fizeti ki az utolsó nagyobb szállitást, anélkül, hogy szólna előre, hogy figyi, szarban vagyok, ki kéne találni valamit, mer ez igy nem lesz jó senkinek.

Ehelyett egy olcsó tolvaj trükkel meglop. Ezek után azat mondja, hogy figyi, de most már konszolidálódni fogok, és utána megint jó lesz velem üzletelni. Erre te mit mondanál? Ezt valószinűsitem: menj a picsába te kis köcsög, remélem éhendöglesz, legközelebb akkor üzletelünk, ha előre fizetsz. Ja, és van másik 30 haverom akik üzletelnek veled, elég erősek, kis csicska partner vagy nekik, szóval ha kell, kicsit felemelik az árakat vagy más üzlet után néznek, csak hogy megtanuld a leckét.

De összességében nem rossz ötlet a sémán kivüli gondolkodás.
LifeTILT Az Új Generácíó 2011.09.10 11:00:00
  A LifeT!lt blog hajnalán, amikor január 13-án éjjel 1-kor beregisztráltam a blogot, akkor még ez az egész csak arról szólt, hogy adva van egy 70 napos program, aminek minden egyes napját dokumentálni és fotókkal illusztrálni fogok, majd a program végeztével, vagy esetlegesen…..
Unmorosely 2011.09.10 14:32:04
Nem akarok itt geciokosnak vagy valami ilyennek tűnni, de ami a bloggal és a blog körül történik, annak a jelenségnek van tudományos háttere és szorgalmasan talulmányozzák cégek meg mindenki, akit érdekel. Public commitment-nek nevezik. Nem tudom, hogy van-e erre magyar szakkifejezés. Főleg a sales-eseket és a vezetés-szervezésben okoskodó arcokat érdekli a téma, hogy hogyan lehet munkatársakat meg vevőket motiválni. Az előbbit ugye arra, hogy sokat és jól dolgozzon persze ingyen, az utóbbit meg arra, hogy fogyasszon, mint állat.

Meg ugye aki próbálja fejleszteni magát rendesen, és kutat meg érdeklődik ilyen moticvációs dolgok irán (pl én), és nem a HR-es meg a főnök faszkodását hallgatja, hogy Sanyikám, idén nagyon jól teljesültek a célkitűzéseid, a vezetőség elégedett a munkáddal, de jövőre több figyelmet kellene fordítani a divergens vásárlók piacnyitási reagálás mátrix beépítésére a bullet-train folyamatokba... Szóval ők is találkozhattak ilyesmikkel.

Tehát public commitment (nyilvános elkötelezettség/elköteleződés vagy miafszm), a lényege az lenne, hogy bevállalsz valamit, és sok más dolog mellett azzal motiválod magad, hogy kurva sok mindenkinek elmondod, főleg olyanoknak, akik számitanak neked, ezért adsz magadnak nem kevés extra nyomást, hogy teljesítesz. Vagy saját magad + X ember előtt, akiknek bizonyítani szeretnél beégsz nem kicsit. Persze ismerek és ismertek ti is sok embert, akikre a legjobb jelző a "hang", mert pont az a lényegük, hogy kurvára feszkóznak mindenki előtt olyan faszságokkal is, amiből mindenki tudja, hogy soha nem lesz semmi, de még is szorgalmasan és folyamatosan vetítenek. Na, ilyen embert max. csak azért jó ismerni, mert kurva jót lehet rajtuk röhögni, vagy esetleg tud jó kis holland füvet, akkor még talán elviseled, hogy kurva nagy hang ember.

Az érdekes dolog, ahogy a blogok is mutatják, csomó ember totál olyanokkal (nyilvánosság?) osztja meg, hogy most le fog fogyni a faszba, akiket elvileg nem is ismer, de még is jobban motiválja őket, mintha a 6 éve kapcsolatban együtt élő párjának tesz fogadalmat, hogy akkor "holnaptól fogyózok"....(vagy fogyózoM? leszarom, végül is tök mindegy, egyikből sem lesz soha semmi)

20 másodperc Google után:
Egyik anyag (ez konkrétan a fogyással kapcsolatos)
onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mar.20316/abstract

Másik anyag (ez meg kb. hogyan motiváld meg változtasd meg magad, ami faszság leírva, de nem árthat olvasgatni, hátha lesz belőle valami)
www.takebackyourbrain.com/2007/the-psychology-of-persuasion-consistency/
Unmorosely 2011.09.11 06:50:43
@Frucsasz: értelek. Csak zárójelben, a szubjektív és objektív fogalmaknak semmi köze ahhoz, hogy a tartalom éppen kamu-e vagy sem. A vélemény mindig szubjektív, az objektivitásnak pedig minden területen megvannak a tudományos kritériumai. Ahogy láthattad, a netezők szubjektíven ítélték meg Laura alakját: volt akinek tetszett, volt akinek nem, ráadásul mindenki más szempontokat hozott föl, hogy miért.

Viszont kétség kívül mindenki őszinte volt.
LifeTILT Laura 50 nappal később 2011.09.07 04:00:00
 0.nap 60,3 kg50.nap 55,6 kg Eltelt 50 nap Laura programjából, azaz már majdnem elértük azt a napszámot, amit én egy csajjal maximálisan együtt tudok lenni egy kapcsolat keretein belül. Vége van Laura fogyasztó programjának, azaz mostantól kizárólag a testformálásra…..
Unmorosely 2011.09.07 07:58:04
Az eredményeidhez gratulálok. Az írásod alapján egy olyan ember képe rajzolódik ki, aki a rövid távon elért sikereket és eredményket kurva gyorsan tudja nagyképűségbe, ingatag lábakon álló magabiztosságba és percekig tartó kibaszott nagy életbölcsességekbe konvertálni.

Jól leírtad a dagadt geciket, főleg a villamoson fornettit zabáló mangalicát, de attól függetlenül, hogy most fogytál/alakulsz és működik a programod, menőbb vagy saját magad előtt, ami persze most komoly magabiztosságot ad, ráadásul szerepelhetsz is egy kicsit, azt kell mondanom, Te is kurvára boldogtalannak és kiegyensúlyozatlannak tűnsz. Pedig közel sem vagy dagadt.

Úgyhogy mielőtt a leírnád a ma fejlettnek nevezett országok lakosságának 70%-át hájas semmittevő zsírgeci mindenki alapon, "azon emberi attitűdök miatt...", pár dolog, amit a figyelmedbe ajánlanék, mielőtt megpróbálsz kurva okosnak és magabiztosnak tűnni ezzel a töménytelen sok faszsággal.

Milyen emberi attitűdök? Nem akarom senkinek a hájas seggét védeni, én sem tartom kívánatosnak a dagadt testet és a hozzá tartozó mindennapi éntudatot, hogy "húbazz, degecidagadtvagyok", de hadd kérdezzem már meg, hogy hány db kibaszott dagadt emberrel beszélgettél el kötetlenül és közvetlenül, hogy miért olyan kibaszott dagadatak?

Persze olvasod a bulvárt meg valami index.hu szintű tudományt, hallasz ezt-azt, hogy milyen szar a civlizált társadalom, mindenki csak zabál meg döglik, lusta komfortkereső fasz lett mindenkiből, ami így is van, de erre alapozva általánosítani, meg okosnak lenni elég rövid tudatra enged következtetni.

A fornettizabálót a villamoson lehet, hogy esténként háromszor erőszakolja meg az apja, vagy 1 éve rákban meghalt az anyja, a testvére meg egy kis drogos hulladék lett, úgyhogy ő szerintem nálad sokkal de sokkal jobban tudja, hogy mitől kibaszott dagadt és depressziós és magasról szarik rád. És te is rá. Ez így is van rendjén.

Viszont nem kizárt, hogy pont egy ilyen karakter fog melletted állni, amikor a szülőasztalon szenvedsz 8-10 év múlva egy babával vagy éppen megcsászároznak, és valószínű, hogy kurvára rendes lesz veled és kurvára örülni fogsz neki még akkor is, ha ilyen dagadt punnyadék áll melletted. Vagy majd egyszer egy hájas dagadt tokás rendőr fog megmendeni attól, hogy 3 cigány seggbekúrjon egy parkban, mert rossz fele mentél. Úgyhogy kurva gyorsan át fogod értékelni, hogy egy ilyen dagadt, semmittevő "lustaságot, igénytelenséget, életképtelenséget, maximális beleszarást" megtestesítő fos ember mennyit ér és mi a funkciója a társadalombam.

Az a magabizotsság, hogy több vagy egy kövér embernél, mert képes vagy változtatni a testeden és az életeden, mert ők erre nem képesek, el kell, hogy szomorítsalak, hogy kurva gyorsan eltűnő illúzió.

Minden egyéb feltételtől (családi háttér, jövedelem, barátok, tervek stb) eltekintve - a különbség ebben a pillanatban közted és egy dagadt, csúnya fos ember között pontosan annyi, hogy téged többen akarnak megdugni.

Ez lehet elszomorító, felemelő, érdekes, de pontosan ennyi a különbség, és nem több vagy kevesebb. A tested szebb, többet ér, ennyi, ez elég egyszerű matek. Tudat alatt ezzel te is 100% tisztában vagy és a sok kis celeb meg puccos picsa is tisztában van , pont ezér lesz drogos meg alkesz mindegyikből, mert ez önmagában valójában kalap szart nem ér a boldoguláshoz.

Ahogy lenyomod a majd programot, telnek a hetek-hónapok, rájössz, hogy a testeden kívül alapvetően nem változott semmi az életedben. Maradtak a barátok, a család, maradt a párod, maradt a munkahelyed, maradtak az állandó idegesítő kibaszott problémák és az újak csak jönni fognak ha akarod, ha nem.

A kérdés az lesz, hogy azt a kitartást és elhatározást, amit most a program végrehajtása alatt felmutatsz, képes leszel-e átvinni a terveid megvalósításába, a problémák megoldásába és az emberi kapcsolataidba.

Értem a fellángolást és a fogyás utáni siker örömmámorát, de erre alapozba többnek gondolni magad egy dagadt embernél kibaszott nevetséges és Téged is azzá tesz.

Ettől persze a blog szellemiségével azonosulni tudok teljes mértékben, és én is azt mondom, hogy HÚZZON FUTNI MINDEN DAGADT GECI!
Unmorosely 2011.09.08 16:44:02
@Keli29: végre valaki... minden kommenteddel egyetértek.

Ha tudom, hogy a kommentem miatt kb. 10-15 ember a család, szex, barátok, tanulás, sport, munka és más sokkal érdekesebb és fontosabb dolgok helyett kibaszott kommenteléssel fog eltölteni órákat, akkor bele sem kezdek...

1. Ha figyelmesen olvastok, az eredményekhez gratuláltam, mert valóban elismerésre méltónak tartom őket.

2. A bejegyzést semmiképpen sem Laura sértegetése miatt írtam, ha ez nem sikerült teljes mértékben, azért elnézést kérek. De. Ha valaki közszereplést vállal, kiteszi a véleményét, akkor azt is vállalja, hogy kaphat nem túl szívmelengető visszajelzéseket. Ezekkel nem kell egyetérteni vagy elfogadni. Ki nem szarja le, hogy egy teljesen ismeretlen nem ért egyet a véleményemmel? Aki persze nyitott a világra, és elfogadja, hogy 7 milliárd ember 7 milliárd féleképpen láthatja a dolgokat, érdemes lehet észben tartani, hogy jé bassza meg, másoknak kicsit máshogy jött le amit el akartam mondani, legközelebb kicst óvatosabb leszek, vagy jobban átgondolom, hogy mit fogok leírni, vagy tudod mit, van abban valami, amit mondasz. A visszajelzések, akár pozitívak, akár negatívak, tetszik vagy nem, olyan információs csatornákat nyithatnak meg, amiért később lehet, hogy kurvára hálás leszel. Nem kötelező persze, de nem is árt.

3. Remélhetőleg átjött az is, hogy bár sok szépet nem írtam a kövér emberekről ("jelenség"), de a fornettizabálót mint "embert" védelmembe vettem.

Mert a helyzet, a leírás alapján, pontosan úgy nézett ki, hogy egy dekoratív lány szemtől szemben lenézte őt, a dagadtat, a gecicsúnya, magát pékáruval tömő nőt. Vele szemben én, az edzésprogramomat sikeresen végrehajtó lány szép vagyok, biztos sikeresebb is, mert fotnettit csak a csórók esznek, és lehet, hogy megsértettem, de ki nem szarja le, mert sikeres vagyok, mert megdolgoztam érte, ő meg majd most jól elgondolkozik, hogy miért néz úgy ki, ahogy kinéz.

"Jól éreztem magam, és nem azért mert valószínűleg megbántottam, hanem, azért mert talán egy kicsit elgondolkodott"

Ha valamit gondolt az az ember a villamoson, akkor kb. ez volt:

"mi a faszt néz ez a köcsög picsa? már megint egy paraszt, akinek jobban alakult az élete, azt' asziszi, hogy több nálam. menjen a kurva anyjába az összes ilyen. Én is így néznék ki, ha anyámék kitömtek volna pénzzel és nem lennének alkesz köcsögök"

Ha a megvető tekintettel és sértéssel akarsz motiválni valakit, akkor a következő reakciót várod ez az illetőtől: "de szép ez a lány.. csúnyán néz rám és már tekintetével a szeméttelepre valónak tart, dehát tényleg csúnya vagyok, mekkora igaza van! Csak egy darab szar vagyok. Biztos keményen edz, sokat tanul, megküzdött az életért. Nem vetem meg azért, mert a tekintetével azt sugallja, hogy ő szebb, sikeresebb és több nálam, mert tényleg így van. Csak én tehetek arról, hogy így nézek ki és ilyen az életem! Én is ilyen akarok lenni!"

Ha valakit motiválni akarsz arra, hogy megváltozzon, az alap, hogy nem tartod magad többre nála, nem tolod az arcába, hogy te többet érsz és sikeresebb vagy, mert az első dolog, amit gondolni fog az az, hogy csak egy szemét kis patkány vagy a sok közül, aki nem ért semmit az életemből, a problémáimból, ilyen ember nekem ne mondja meg, hogy mit csináljak és hogyan.

Szerintem a blog azért tudott fejlődni és a kitűzött céljaihoz közelebb kerülni, mert Bencének a bejegyzéseiben és szerepléseiben, bár nem mindig 100%-osan, de eddig sikerült elválasztania a kövérség mint "jelenség" irtását, elítélését, attól, hogy egyénenként, szemtől szemben minden kövér embert hulladék szarzsáknak tartson, lenézzen és magát többnek gondolja náluk, pusztán azért, mert jobban néz ki, naponta többször kúr csajokat és sikeres ember.

Ugyanakkor csak a kemény, néha sértegetésbe átmenő hang képes arra, hogy az ember arcába lökje, hogy hé bazmeg, csak Te vagy képes változtatni magadon, mindegy, hogy Te vagy anyádék vagy a férjed tehetnek arról, hogy ilyen dagadt tespedt disznó vagy, mi a faszt csináltál eddig, nézz már magadra, csak Te oldhatod meg magadnak a problémáidat, és csak Rajtad múlik, hogy végigszenvedsz-e egy ilyen kibaszott kemény programot. És tudod mit, ott leszek, segítek, hogy elindulj.

Hogy ez jöjjön le a blogról, nem elég folyamatosan szövegelnie, ezt Bencének végre kell hajtania és hitelesen képviselnie, ezért tart ott a blog ahol tart, és ezért járnak ide az emberek.

A villamosos példa, és ahogy az mondatokba lett foglalva, pont nem az, amitől valaki ezt fogja gondolni erről a blogról. Csak erre szerettem volna rávilágítani.

És akkor most menjen mindenki futni és dugni, mert annak sokkal több értelme van, higgyétek el nekem.
  Elmesélnék egy sztorit, egy apró szösszenetet az élet mocskosabbik feléről, és arról, hogy mennyire vak a szem és mennyire becsapható az ember, holott ő azt hiszi körülötte minden rendben van. 2006-ban még egy pénzügyi részvényelemző cégnél dolgoztam, ahol azért nem…..
LifeTILT MédiaWave 2011.06.30 16:07:00
 A bizonytalanságok korát éljük, hiszen az utóbbi pár hétben két dolog foglalkoztatta leginkább a világsajtót, és tartotta lázban a gazdasági élet szereplőit, ezzel mintegy tematizálva a közvéleményt.  Az egyik kérdést több milliárd Euróért Görögország tette…..