Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csontos csánkpók

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A mai posztban szeretnék egy kicsit a comfort food fogalmáról írni, illetve megosztani Veletek az egyik kedvenc receptemet. A comfort food kifejezés nem túl régen terjedt el, először a hetvenes években jelent meg az angol értelmező kéziszótárakban. Igazából bármilyen laktató, házias fogás lehet…..
Itt az ősz, azt hiszem, lelkem mélyén a kedvenc évszakom, tudom, hogy elcsépelt, de a levelek haldoklásban is megújuló és pompás színe és a délutáni nap gazdag aranysárga ragyogása mindig békével tölt el. Ha egy ilyen őszi délutánt csapdába lehetne ejteni, mintha egy bogár lenne a borostyán…..
Gasztrovet A fougasse története 2023.09.21 17:56:39
Bath, Anglia egyetlen fürdővárosa olyan egyetemes jóindulattal ölelt körbe, mintha mindig is itt laktam volna. A komoly kőépületek között jókedvűen sétáltam, csak ritkán pillantottam a telefonomon villódzó térképre. Olyan érzésem volt, mintha elsőéves egyetemistaként az első, mindent megváltoztató…..
Gasztrovet Üdvözlet a blogomon! 2023.09.17 17:58:01
  Egy történetnek talán az elejét és a végét a legnehezebb megírni, a részletek, az élet általában adja magát. A mindennapok, bevásárlások, kertészkedés, főzés és takarítás mindig valahogy ugyanolyan, hiszen a mozdulatok már beidegződtek az évek alatt, de valahogy mégis minden nap más és más. Ezért…..
Sokáig tartott, míg újra elég erőt és ihletet éreztem magamban ahhoz, hogy új posztot írjak. Talán a munka teszi, hiszen iszonyú sokat dolgozunk (nem csak én, hanem mindenki más is). Amikor tehetem, pihenek – ami általában sajnos nem az alvást jelenti, napközben itt majdnem…..
Egy vadállatmentő centrumban dolgozok önkéntesként Nantwichben. Nem tudom, mennyire sikerül jól szemléltetni a hely nagyságát és komplexitását, de teszek egy próbát. Angliában (tehát Skóciát, Walest és Észak-Írországot nem számolva) négy ilyen RSPCA centrum található, ami…..
Mielőtt ideköltöztem, élénk levelezésben voltam az angol állatorvosi kamarával, iratok, díjak stb. ügyében. Kicsit bonyolultabb folyamatra számítottam, de meglepően egyszerű volt Royal College of Veterinary Surgeons taggá válni: nem kell más, mint a diploma (eredeti és angol…..
A kocka valóban el volt vetve, ezt akkor éreztem a leginkább, amikor már a leendő csomagjaim között álltam, és felmértem a terepet, hogy mi mindennek kellene beleférnie a három bőröndbe. Elszánt voltam, mint Julius Caesar, és bár a szoba egészén átívelő, szőnyeget és…..