Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitekusz

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondta, és a fal felé fordult. És én csak ültem az ágyban egészen hajnalig. Azon tűnődtem, hol rontottam el.   "Nem akarok gyereket, téged akarlak!" - mondta, és a fal felé fordult. És én csak ültem az ágyban egészen hajnalig. Azon tűnődtem, hol rontottam el.…..
Pitekusz 2011.07.05 11:21:33
@michaela77: Ez a jó benned, hogy tisztában vagy a hibáiddal. Amik egyébként nem is feltétlen hibák, sőt (én szeretem a csacsogást is - hallgatni, igaz, a beszélgetést még jobban :). Ez az első lépés afelé, hogy elfogadjuk magunkat, és reálisan lássuk a világot. Nem is kell feltétlenül javulnunk, szerintem az a legfontosabb, hogy fel tudjuk dolgozni, meg tudjuk érteni, és el tudjuk fogadni azokat a dolgokat, amiket hibáknak vélünk. Ez a hosszú távon is életképes kapcsolat egyik alapköve. Mindent reálisan látni.
Bravó! Hosszú és Boldog Életet kívánok Nektek!
Pitekusz 2011.07.05 11:27:24
@mütyür alias Dark Duchess: jó, de azért csak nem mindegy, hogy ki csinál a nőnek gyereket? Attól még hogy van rajta társadalmi nyomás, hogy legyen gyereke, még dönthet, hogy kitől. Itt pedig szerepet kaphat az érzelem. Én itt nem látok ellentmondást
Pitekusz 2011.07.05 12:45:19
@mütyür alias Dark Duchess: nem, az valóban nem válogatás, sajnálom is őket. De nem csak őket, hanem a leendő gyerekeiket is, ha a szülők nem is szeretik egymást igazán.
Szerintem rossz hozzáállás a "mindenáron gyereket akarok". A gyerekhez két embernek kell, ezt mindenkinek meg kell értenie. A "társadalomnak" is, aki szerinted a nőket nyomasztja.
Szerintem ha tényleg olyan jól érzi magát velem valaki és 5-6-7 randi után megvan az összhang, akkor nem keres tovább, nem udvarol másoknak. Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre, a sok alázás mellett (vascső szerintem mindenkinek kijár olykor az életben, azt hiszem)…..
Pitekusz 2011.06.22 10:46:27
@Mayday: én tudok mondani TÖBB olyan barátomat is, akik neten ismerkedtek, nincsen valük semmi baj, a csajukkal sem, akiket egyébként elvettek feleségül, és lett 1-2 gyerekük. És igen, mindez kb. 10 éve történt, és még egyszer: több párról beszélek, és boldogok és együtt vannak.
Érthető okokból ezek a sztorik nem kerülnek a szakítós blogba, ide fröcsögni járnak az emberek.
Minden pasi "csak azt akarja", meg minden csaj "olyan"/"pasifelhőt tart"
Én nagyon örülök, hogy Kerekerdő nem dőlt be nektek, és még bízik a férfiakban, mert vannak normálisak, talán még a neten is ;) Sajnos összejött egy szar alakkal, ilyen előfordul, de ettől még nem kell általánosítani :)
Én is bízom a nőkben, nem tartom őket p*csának meg szajhának. Csak válogatni kell tudni. Az igaz, hogy a neten nehezebb, de azért ott is lehet szűrni, aztán úgyis eljön a személyes találkozás, nem mindegy, hogy hol jön össze az ember?
Kipróbáltam magam is a netes társkeresést egyszer, randiztam is egy lánnyal. Végül nem jöttünk össze, de barátok maradtunk, tartjuk a kapcsolatot. Nem bántam meg soha.
Pitekusz 2011.06.22 11:13:04
@Mayday: Nem, valóban nem netről lett komoly párom (bár nem sok híja volt), de ahogy írtam, sok barátomnak IGEN.

Az persze egy jó kérdés, hogy "miért nem találta az életben párt?". Erre sok válasz lehetséges. Szerintem az a legkézenfekvőbb, hogy nem jár olyan helyekre, ahol ismerkedni szoktak. Képzeld, sokan nem járnak "kocsmákba", diszkókba, stb. Vagy egy kis faluban laknak, ahol erősen limitált a "választék". Azt írtad, hogy a neten az emberek 20%-a van jelen, miért limitálnák arra a keresést? Én azt állítom, hogy fizikailag sokkal kevesebb embert érsz el, mind a neten a fentiek miatt. De olyan is van, hogy valaki simán bátortalan, de neten azért csak megír egy levelet egy neki szimpatikus (és esetleg szintén bátortalan) lánynak. Ezek soha nem jöttek volna össze a "való életben", de a neten igen. Erre is van konkrét példám, ma házasok, 2 gyerekük van, és továbbiakat terveznek.
Pitekusz 2011.06.22 12:07:59
@Mayday: Tényleg félreértettem a 20%-t, és ebben igazat is adok Neked. Az ember 20%-ban ismeri meg a másikat a neten, de éppen ezért a net csak egy kiindulópont, ami CSAK azt helyettesíti, hogy hol "szedem fel" a csajt. A diszkó/kocsma/fonó/kiállítás/fesztivál/stbstb helyett a neten. A többi szerintem onnantól élő, és független attól, hogy hol kezdődött.

Abban is igazat adok Neked, hogy csak az vágjon bele a netes társkeresésbe, aki tudja, hogy mire számítson, és a helyén kezeli a dolgokat. Én mondjuk nem ezeket a pontokat írtam volna, mert ezek mind igazak a való életre is. De nem veszünk már ezen össze :)

A netes ismerkedés megkönnyíti a kapcsolatfelvételt, és jóval nagyobb "mintához" nyújt hozzáférést. Ennek a vitathatatlan előnyei mellett vannak hátulütői is. Ezekkel tisztában kell lenni, de ez nem jelenti azt, hogy rossz. Te kb. azt állítod, hogy ha valamiben van valami rossz/rizikó (akármennyi jó mellett), akkor az csak rossz lehet.
„Vonzanak a nők, szexuális és érzéki értelemben egyaránt, a gond - többek között – az, hogy már nagyon fiatalon megtanultam kielégíteni magamat” - a történet szerint jelentősen visszavetheti egy pasi szexuális fejlődését az, ha túl korán felfedezi az…..
Pitekusz 2011.05.03 15:40:40
@gyvy: jah, vannak, akik még akkor is elég jól néznek ki. Csak már könnyebben adják magukat :P
Pitekusz 2011.05.04 10:42:33
Kedves Posztoló, sorstársai, és "ex-sorstársai"!

Érkezett néhány kritika, hogy sok itt a bunkó. Ahogy visszaolvasom a kommenteket, 1-2 troll van csak, arányaiban elég sok az építő hozzászólás. Én is írtam a saját példámat. 28 éves koromban vesztettem el a szüzességem.

De egyet értek az előttem szólókkal, nem ez a fontos. Nem a szüzesség ténye, hanem a magányosság. A magányosság és a folyamatos visszautasítás egyre zárkózottabbá tesz, ami akadályozza a kapcsolatteremtést. Ez pedig egy ördögi kör. Ebből az ember nyilván nem kerül ki erőfeszítés, változtatás nélkül. Totál a "sorstársak" helyzetében voltam, küzdöttem ugyanazokkal a problémákkal. Elmondom, én hogy kerültem ki belőle. Persze ez csak az én példám, nem garancia, de szerintem mindenki alkalmazhatja, aki ilyen problémával küzd.

Az első gond a hozzáállás. A legtöbb "sorstárs" írásában azt olvasom, hogy "de ez a baj, de az a baj" minden tanácsra ott van egy de. NINCS DE! Tessék megpróbálni, amiket írnak! Tessék felébredni! Nagyon könnyű kifogásokat keresni, de attól nem oldódik meg semmi! Ha nincs csajod, akkor nem tettél meg mindent, csak azt hiszed! Igen, valakinek könnyebben megy, Neked nehezebben. Az élet nem fair. Ezt is el kell fogadni. Neked lehet, hogy többet kell tenned. Ha ezek megvannak, akkor mehetünk tovább.

Az ördögi körből való kikerülés azzal kezdődik, hogy társaságba jársz. Bármilyenbe. Na jó, legyenek benne nők :) Már attól is jól fogod érezni magad, hogy nők közelében vagy, és velük bulizol, beszélgetsz, akármi. Gátlásos vagy, nem tudsz közeledni? Hát NE közeledj! Nem kellenek a negatív visszacsatolások. Csak érezd jól magad! Legyél érdekes! Nem vagy érdekes? Tegyél róla, hogy az legyél! Találj magadnak valami hobbit, legyél valamiben jó! Tökmindegy mi az! De ne kérkedj vele! Nem csak az az érdekes a csajok szemében, akinek nagy a farka, nagy a bicepsze, 190cm, vagy vastag a pénztárcája! Leginkább az önbizalom, az elégedettség a fontos. Ezt érzik a lányok. Ha valamiben jó vagy, az már megadhatja ezt.

Végül ha megtetszik valaki, akinek Te is szimpi vagy (értsd: szóba áll veled, jól elbeszélgettek: ha jól sejtem, ez már senkinek nem probléma), hívd el valahova. NE randira, mert az nem fog menni :) Csak valami ártatlan közös programra. Ha ez se megy, akkor szervezz valami közös programot, amiben a kiszemelt lány IS benne van, de viszonylag szűk körű. Szervezz sok ilyen programot. Még egyszer: NE randit. A lány előbb-utóbb észre fogja venni, ahogy akarhatsz valamit, és lassan nyitni fog. Vagy türelmetlen lesz, és ő fog kezdeményezni, rákérdezni.

Nekem ez bejött. Kétszer is. Másokat is ismerek, akik ezt csinálták. Nincsen ezzel semmi baj.

Ja, és az sem ciki, hogy szűz vagy. Első alkalommal és is paráztam. A lány a sokadik alkalom után kérdezte meg, hogy kik voltak előtte. Nem is gondolta, hogy szűz voltam. Amikor kiderült, nem történt semmi. A (normális) lányok nem esznek embert!!! :)) Most 36 vagyok, most tartok a második barátnőmnél. Ő is feltette a kérdést persze. Aggódtam megint picit, hogy mit fog szólni, hogy csak 1 volt előtte. Nagyon örült, szimpatikus volt ez neki. Hát erről ennyit.

Volt még kérdés, kifogás? :))
Pitekusz 2011.05.11 15:24:07
@Dexter007: három dolog!
1) Soha ne mondd, hogy soha :) Soha (jajj, kimondtam :) nem késő megpróbálni kimászni a negatív spirálból! Csak elhatározás kérdése! Persze könnyebb, kényelmesebb sajnálni magad, mindent a saját szerencsétlen sorsodra fogni, minden tanácsra "DE"-vel kezdődő kifogásokat keresni... Én fentebb leírtam egy olyan "módszert", ami a magunkfajtáknak, az erősen gátlásos, nehezen kezdeményező típusoknak megfelelő. Igaz, kell egy kis erőfeszítés, de semmi nincs ingyen!
2) Kizártnak tartom, hogy ma 36 évesen is gúnyolnának a társaid. Ez egy óvodás viselkedés, ami miatt én is szenvedtem annak idején. Ezt hál'Istennek az emberek kinövik, illetve elfogadható mederbe terelik. Tehát ma már össze kellene tudnod szedni magad!
3) Nem írtad le, hogy kb. mi volt a baj, mivel csúsztál bele a spirálba, hogy egészen pontosan TE mit tettél ennek "érdekében"! Azaz mire is figyeljenek a huszonévesek? Milyen útra ne tévedjenek? Ha jól értem, Te arról akarsz minket meggyőzni, hogy Téged belelöktek. Ha tényleg így van, akkor ezt nehéz elkerülni. Viszont ha változtatni lehet, akkor Neked is lehet! Veled egyidős vagyok, nekem is sikerült egy éve!
Sok sikert, és fel a fejjel!