Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsunior80

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Dzsunior80 2019.06.03 09:18:41
@százados:
Ha egy tűzoltót, hajnali kettőkor az álmából felvernek, hogy tűz van az erőműben, nagy erőkkel kell elkezdeni az oltást, akkor nem azon fog filózni, hogy vajon lesz-e ott sugárzás, vagy nem, (pláne, ha sosem volt ilyennel dolga, gőze sincs, hogy milyen következményekkel jár egy akkora dózis) hanem azon, hogy időben odaérjen és csinálhassa a munkáját. Főleg, ha a felettesei is megerősítik, hogy "csak" egy sima tűzről van szó.
Másfelől ha esetleg ott szembesülnek is azzal, hogy mi a helyzet, senki sem fogja letenni a tömlőt, és sugárvédelmi ruházatért hisztizni.
Egyébiránt az ezzel kapcsolatos véleményeket, érveket, tényeket PIC, MAXVAL bircaman közíró és én is elég érthetően leírtuk. Ezt lehet tovább csűrni-csavarni, csak nem leszel beljebb.
Dzsunior80 2019.06.03 09:44:43
@Kontraband:
Pont ezért nem lennél alkalmas semmilyen katasztrófa- v. rendvédelmi pályára. Nincs ezzel gond, nem mindenki született tűzoltónak. :)
Hozzáteszem, szerinted az a többtízmillió katona bármelyik oldalon a világháborúban nem volt tisztában, hogy meghalhat? Dehogynem. Mégis mentek.
A WTC-nél mindenki kifele menekült, a sok hülye tűzoltó meg rohant befele....
Úgye milyen sok hülye ember él a földön? ;)
Dzsunior80 2019.06.03 10:16:34
@Kontraband:
Pedig mindkettőnél ugyanaz volt a lényeg.
autózz! Bringás a zebrán 2016.10.07 13:29:49
Sok helyen megénekelték már, hogy a zebrán - azaz a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpért tolva szabad csak átkelni. Ennek az oka elég nyilvánvaló: az autós gyalogosra számít, nem pedig negyvennel bezuhanó bringásra. A fenti bringás balról érkezett a zebrára, neki is sikerült megállni meg…..
Dzsunior80 2016.10.08 22:47:44
@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Nem tudom Te milyen videót néztél. A biciklis akkor állt meg, amikor az autó a zebrához ért. Konkrétan az úttesten állt meg és úgy indult tovább. Ha az autó nem jön, simán átteker a zebrán.
Szabadrúgás Hősköltemény 2016.06.18 20:29:30
Éljen sokáig Szergej Karaszjov! Az EB leghülyébb bírója befújt ellenünk (ahogy Belgium ellen is) egy olyan tizenegyest, amit csak alaposan bevodkázva láthatott jogosnak. De ezzel tette lehetővé azt, hogy az új magyar válogatott és a csodálatos szövetségi kapitány valódi hőskölteményt alkossanak a…..
Dzsunior80 2016.06.19 08:13:38
@fideszes Bróker kormány: A 11-sel kapcsolatban egyetértek, a magyar védő úgy lökte fel az izlandit, hogy a labda a környéken sem volt. Az agyonsztárolt Király pedig nagyon-nagyon csúnyán benézte a rutinfeladatnak számító beadás leszedését.

Viszont ez az izlandi válogatott hátrányból egyenlített egy EB végső győztesének kikiáltott Portugália ellen. Portugália pedig két meccs óta nagyon pocsék helyzetkihasználással játszik...velük vagy egy nagyon szoros mérkőzést fogunk játszani (akár ikszet is el tudok képzelni), vagy összekapják magukat és átgázolnak rajtunk.

Összességében azt kell mondjam, hogy a válogatott várakozásokon felül játszik...független a portugál meccstől, én úgy gondolom jó mostanában magyar futball drukkernek lenni. :)
Y-GEN Trianon foglyai 2016.06.04 09:04:20
A felelősségek közül a sajátunk az, amelyikkel a legtöbbet kellene foglakoznunk, nem csak azért, mert ezzel foglakoztunk a legkevesebbet az utóbbi, majdnem 100 évben, hanem azért is, mert a saját cselekedeteink azok, amelyeket mi irányítunk, amelyekre van befolyásunk. A parazsat mi vetettük el,…..
Tegnap robbant a bombahír, hogy az MNB befizet a profitjából 50 milliárdot a költségvetésbe. Méltóztatik befizetni 50 milliárdot. Így pontos.  A besurranó tolvaj lebukás után visszaad egy ezüst kanalat (kép: nol.hu)..
Dzsunior80 2016.05.08 07:42:40
@bankvezér: @Tibi !: Olvasgatom a kommenteket és arra kellett rájönnöm, hogy féligazságok vannak puffogtatva, miközben fontos tények mellett siklott el mindenki. Ebben a devizahiteles dologban úgy gondolom nem csak a bankok, nemcsak az állam, hanem az kölcsönt felvevő emberek is hibásak egyaránt. Miért mondom? Csak mert nekem is volt hitelem, a válság utáni időszakban is, és mégis simán kijöttem belőlem. Mert ésszel csináltuk. Na de akkor nézzük miről is beszélek.
A devizahitel egy olyan szerződés, ami lényegében arról szól, hogy a bank a svájci frank aktuális árfolyama alapján meghatározott kölcsönt ad a devizahitelesnek. Ha az árfolyam növekszik, akkor a törlesztőrészlet nő, ha csökken az árfolyam a törlesztőrészlet csökken. Ehhez nem kell igazából a bankban devizahitelt venni, ők lényegében a devizaárfolyam változásához igazították a nyereségüket, végig abban "reménykedve", hogy emelkedik az árfolyam, ami számukra hasznot hoz. Csak úgye az emelkedés ilyen szintű mértékével nem számolt senki.
És ennek az elméletnek a síkján haladva jönnek a felelősségek:
A bank felelőssége:
- Fűnek-fának hitelt adott, a tényleges jövedelmi, hitel visszafizetési képesség valós vizsgálata nélkül.
- A korrekt tájékoztatás elmaradása, pusztán a hitelek mennyiségi kiadására való koncentráció
- A 0-30% önrész elfogadásának a bevezetése, az emberek mohóságára appellálva
- Az árfolyamkockázat 100%-s áthárítása az ügyfelekre
- A forint hitelek visszaszorítása, a devizahitelekkel szemben azok hátrányos megkülönböztetése
- A devizahitelek tényleges kockázatának az elbagatelizálása
Az állam felelőssége:
- A devizahitelek kockázatának a figyelmen kívül hagyása, azok elleni fellépés elodázása
- A bankok, pénzügyi intézmények ellenőrzésének, féken tartásának a teljes hiánya
- A - bankügyekben - laikus emberek tájékoztatásának, érdekvédelmének a teljes hiánya
Az emberek felelőssége:
- Eszetlenül, minden hitelből vásárlások elburjánzása
- A hitel maximum az elkölthető jövedelem 30%-ig felvételnek a figyelmen kívül hagyása
- Az jövedelmi erőn felüli javak (minimálbérre 3-4 milliós autó, 20 millás lakás) vásárlása
- Az árfolyamkockázat totális figyelmen kívül hagyása

Szóval lehet köpködni a bankokra, de a felelősség sokkal komplexebb.
Dzsunior80 2016.05.08 20:03:04
@bankvezér: "Mert a te hozzászólásod is az..."
Nem gondolom, hogy a hozzászólásom bármelyik is pontja is valótlanságot tartalmazott volna.
De ahogy olvasgattam a hozzászólásaid, szerinted mindenkié az, csak a Te észosztásod a tuti...
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
Dzsunior80 2016.04.30 15:59:02
@P.Elliot: Konkrétan a papír elázik és a csobbanás ugyanúgy megvan. A visszafröccsenős fekáliás víz, ami az ember fenekén landol pedig sokkal undorítóbb, mint a WC kefével az a néhány mozdulat...hozzáteszem, ha a sima alsóőblítéses WC-nél papírral kezdesz, akkor minden nyom nélkül lecsúszik a "termék". :)
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
Egyperces Krimi Megoldások 2015.09.14 15:31:25
Kedves Olvasók! A megfejtések minden esetben 1-2 nappal a feladvány megjelenése után felkerülnek az oldalra. A bal egér gomb lenyomásának segítségével (szöveg kijelölése) az első 56 egyperces megoldása érhető el. Az 57. egypercestől kezdve (Az angol kapcsolat) a megoldások ITT találhatóak. 1.…..
Szeretünk néha leülni és gondolkozni, ötletelni - néha rájönni, hogy ez nekünk nem megy és erre hivatkozva legurítunk pár sört, ami naná, hogy segít a gondolkozásban. Őszintén szólva már év eleje óta gondolkozunk valami igazán izgalmas dolgon, ami megmozgathatja az arra…..