Regisztráció Blogot indítok
Adatok

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mandzsuk történelmi felfogásával kapcsolatban a történeti szövegek mellett a császári parancsra megjelentett könyvek előszavai is kiváló források. Most nem fogok milliónyi példát felhozni erre, korábban már egyébként is volt erről szó, akkor azt olvashattuk, hogy a…..
2014.02.19 09:28:35
A mandzsu császári család eredetmondájáról korábban már volt szó. Időközben egy újabb változat került a kezembe. Ez szinte szórul szóra megegyezik a hivatalos változattal, de van benne egy kis betoldás, mikor az ősapa emeberek közé kerül, akkor elmondja a származását,…..
2013.11.15 13:46:59
@wannee/mayaa/du/ yaru (törölt):
höhö, vajon kivel? :))
Majdnem napra pontosan 138 évvel ezelőtt, 1875. november 15-én Bálint Gábor „A mandsuk szertartásos könyve” címmel előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémián. Nézete szerint „Érdekesnek azért e könyvet mondani, mert ez azon vallás szertartásait tartalmazza, melyet minden…..
天涯海角– A világ végén, tengerek szélén Han Yu vagy más néven Zi Tui Zhi a Tang-dinasztia uralkodása idején élt hatalmas irodalmár volt. Édesapját kétévesen veszítette el, s nem sokkal később az édesanyja is elhalálozott. Gyermekkorát a bátyja, Han Hui és annak…..