Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aDingo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agyzaj Játszani is engedd! 2009.09.23 19:30:00
Sokat fejlődött liberalizmusban és modernitásban a szekszárdi "elit" középiskola, a Garay János Gimnázium. Két-három éve még előírták, hogy a szoknya és a rövidnadrág hossza térd alá érjen, a zselézett vagy melírozott haj pedig olyasminek számított, mint a…..
aDingo 2011.06.10 13:56:00
Tisztelettel!
Korántsem sem értek egyet több itt elhangzott, illetve írott kijelentéssel. Egyrészt az tiszta sor, hogy állami gimnáziumról beszélünk, viszont számtalan más egyéb, és más-más szintet nyújtó középiskolával rendelkezik a város, kistérség, sőt az igen kicsiny megyénk (melyben valljuk be, nincsen távolság, én naponta 80 km-t utaztam), melyek közül bőven válogathatnak a különböző képességű általános iskolások. Egyik családnak sincs pisztolycső a halántékához szorítva, hogy ide írassa a gyermekét, annak ellenére, hogy tisztában van gyermeke gyengébb képességeivel. Ez olyan, mint egy szerződés: a szülő elfogadja az iskola feltételeit, cserébe garanciát kap a minőségi oktatásra. A Garay nem árul zsákbamacskát az odavágyódó 8.-osok és családjuk előtt. És igen is minőségi oktatás folyik, de erről majd lentebb.
Tény és való, hogy az iskola megindult a liberalizáció útján, ám ennek természetesen határokat kell szabni, hogy a rend és a szülők befektetett bizalma, azaz a garancia megmaradjon. Miért kéne lezülleszteni ezt a gimnáziumot a gyengébben tanuló diákok kedvéért, amikor az ilyen diákok számára jóval több szakközépiskola és szakmunkásképző áll rendelkezésre a megyében, mint eredményes és igényes gimnázium. Ez röhej.
Én nem kétlem az Ön jó szándékát, és a jóhiszeműségét azokkal a garays diákokkal szemben, akiket meghallgatott, de Ön valószínűleg egy felnagyított, keserű szájízzel színezett képet kapott meg éretlen gyerekektől. Emiatt nem hibáztatom Önt, azért viszont annál inkább, amiért ilyen forrásokra alapozva írta ezt a korántsem „baráti hangvételű” cikket. Emellett, tényleg minden tisztelettel, de ki kell fejeznem megérzésemet, hogy az Ön hangvételéből is kicseng némi irigység. Ahogy a cikket és a kommentárokat olvastam, Ön valamelyik másik (szekszárdi) középiskolában taníthat.
Egyáltalán nem igaz, hogy kizárólag átlag orientált, számok alapján tájékozódó illetve kasztosító intézményről beszélünk. Nem olyan rég hagytam ott az alma mater falait, szóval maximálisan tisztában vagyok a rendszerrel (természetesen egyelőre csak diák szemmel, bízom benne, hogy pár éven belül már ott tanító tanárként is). Sosem tartoztam a jó tanulók közé, ám 4 éves kitartó közösségi munkámnak köszönhetően nagy megbecsüléssel övezve hagytam ott a gimnáziumot, valamint meglett a jutalma is, és nagy elismerésben részesültem. Nagyon ritkán és alig pár századdal volt 4 egész felett az átlagom.
Az itt megkapott tudásnak, és TÁMOGATÁSNAK(!) köszönhetően elértem a célomat és a számomra álomszakra nyertem felvételt. Tanárnak tanulok, és az itt megkapott példaképnek köszönhetően életem álma, hogy eme intézmény falai közé mehessek egyszer vissza tanítani, azok közé az emberek köz, akik belőlem is embert, eredményes felnőttet faragtak!