Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mama K

35 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MálnaHab Karácsonyi beköszönő 2013.12.18 22:35:45
Sziasztok!Ezúton is szeretnénk minden kedves blog olvasónak NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT és ÚJ ÉVET kívánni.Ismét (ahogy már megszokhattátok:) eltűntem egy hosszabb időre, de jelentem minden kerek, két KISLÁNNYAL lett teljes és mozgalmas az életünk.Lola júliusban érkezett (igen, a…..
Mama K 2014.02.02 22:51:00
@nononails: szia, a katja007kukacfreemailponthura tudsz írni nekem!
MálnaHab Kistesó érkezik! :) 2013.02.08 13:28:10
Sziasztok! Ennyi időt még nem hagytam ki a blog írásban, de ennek most igazán megvolt a nyomós oka! Ugyanis most már ki merem jelenteni: Málnának kistesója érkezik a nyáron!!! :) Túl vagyok az első, sajnos most az én esetemben tényleg kritikus 1. trimeszteren, így most már…..
Mama K 2013.05.23 09:03:52
@MN baby: szia! A vizsgálatokra és az inszemre nem jött el velem a párom. Vagy ha el is jött, nem jött be a vizsgálóba, csak a váróba. Én ezt nem tartottam szükségesnek, egyrészt azért mert ugye "hivatalosan egyedülállóként" vállaltam a babát, másrészt elég kicsik ezek a helyiségek, és a vizsgálatok sem éppen szívderítőek. Így nekünk teljesen rendben volt ez a felállás. Amúgy az inszemre az apukák sem mennek be, mivel kb 2 perc az egész. Utána meg a pihenőben arra a 20 percre inkább magába mélyed az ember, vagy beszélget a többi anyukával.
Viszont az első ultrahangra, ahol terhességet megállapítják (kb. 6 hetesen) már jött velem a Kaáliba, és azóta is jön mindegyik vizsgálatra! :) A nőgyógyászunknak, aki a terhesgondozást végzi, már az első találkozáskor elmondtuk a szitut. Azt mondta, mi vagyunk az első ilyen pár, akivel találkozik, kicsit beszélgettünk a "kivitelezésről". De ezzel le is volt zárva a téma. Úgy kezel minket mint bármely más párt.
Sok sikert kívánok nektek, és ha nem jön össze, nem szabad feladni! Előbb-utóbb biztosan célba találnak a kisrrácok :)
Mama K 2013.07.25 14:36:21
@MN baby: Sziasztok! Ismét eltelt két hónap :) én pedig már bármikor szülhetek..:) A konzultáción azon kívül, hogy azt mondod, egyedülálló vagyok és egyedül akarok gyereket, nem kérdeznek semmit. Ez a Te döntésed, amihez jogod is van! Indoka nem tartozik másra.
Sajgó amúgy is elég szűkszavú, csak a minimálra törekszik.
A baba vezetékneve a szülés után rögtön a tiéd lesz. Aztán kis idő elteltével jelentkezik a körzeti anyakönyvi hivatal, hogy tisztázd a baba jogállását. Na, ekkor, a hivatalban a kitűzött napon megjelenvet lehet megadni tetszőleges ún. képzelt apa nevet, ami bármilyen vezetéknevű név lehet, csak ne ütközzön jogsértésbe, illetve gyerkőcre nézve ne legyen hátrányos.
Ezután pedig kérheted, hogy a gyerek is felvehesse az apa vezetéknevét (vagy ha nem, marad a tiéd, ez a te döntésed). Hát ennyi. Mi még itt nem tartunk, mert egyszerre szeretnénk mindkettejük apukáját bejegyezni (hogy ugyanaz legyen) és azzal a körrel a vezetéknevük is megváltozik majd.
Ha vannak még kérdések, szívesen válaszolok a katja007kukacfreemailponthu címen! Bár lehet, hogy ott se gyorsabban, ha megszületik a kistsó :)
Mama K 2013.12.13 20:46:12
@bambi111: sziasztok!
örülök, hogy Ti is belevágtatok!! Tapasztalatunk egyelőre csak bölcsi terén van, állami bölcsi, de szerencsére teljesen pozitív, mindenki elfogadja a helyzetet, a gondozó néni is mindig kettőnknek címzi az üzeneteket az üzenő füzetben :)
Írjatok, ha erre jártok, egy közös játszóterezésben benne vagyunk, ugyanis elég közel lakunk a Kaálihoz!
katja007kukacfreemailponthu
Üdv, K
http://hvg.hu/itthon/20130415_homoszexualis__parok_gyerekvallalas Nem tudni, hány "szivárványcsalád" él ma Magyarországon, az azonban biztos, hogy az azonos neműek gyerekvállalása meglehetősen nehézkesen megy. Bár a magyar társadalom az elmúlt évtizedben sokkal elfogadóbb lett a…..
Könyvajánló és interjú a szerzővel az indexről, amely két gyerekre vágyó meleg férfi és két leszbikus nő egymásra találásából született: „Olyan leszbikus lányt (vagy lánypárt) keresek, aki gyermeket szeretne. Harmincéves budapesti, intelligens, jóképűnek mondott meleg…..
Sziasztok! Nem tűntünk el, csak felgyorsultak az események... :) hamarosan jön egy nagy bejelentés ;) addig is egy friss cikk a Poronty-ról, egy svájci leszbikus párról, akik gyereket vállalnak. Érdekes, hogy a liberális Svájcban nem engedélyezik az egyedülállók…..
MálnaHab A fogantatásról 2011.05.09 18:25:00
Málnácska érkezése egy tudatos rákészülés eredménye volt. Évek óta élünk együtt Mama P-vel, mindig is tudtuk, hogy egyszer MAJD MAJD szeretnénk gyereket, de mindeddig ez csak a távoli jövő része volt. Aztán bennem, így 31 évesen, erősödni kezdett a vágy…..
Mama K 2011.08.10 11:48:30
@andrea78: Szia, szívből örülök, hogy újult erőt adott Nektek is Málnácska története és drukkolok Nektek nagyon!! A konzultáció után fel fognak gyorsulni az események, csak az első alkalomra kell hosszú heteket várni, utána már megy minden egymásutánban.
Szívesen kontaktálok veletek, írj a katja007kukacfreemail.hu-ra, válaszolok bármire, ha tudok!!
Mama K 2012.11.13 19:32:50
@Szivemcsücske: szia, kimoderáltam ergerberger kommentjét, mert annyira alpári és szánalmas volt. szegény ember, nincs jobb dolga..
A mai napon olvastam a Velveten, hogy egy férfi barátilag adományozott spermát egy leszbikus párnak 13 évvel ezelőtt, most pedig levelet kapott a Gyermekvédelmi Hivataltól, hogy gyerektartást kell fizetnie.. A két nő ugyanis azóta szakított egymással, és az anya most anyagi…..
A nyári szabadságok és a szokásos időpont hiány miatt szeptember első hetére kaptam időpontot az ultrahangra és a clamidia szűrésre. Kértem, hogy legyen az enyém az első időpont (reggel 8h), mert gondoltam, akkor talán nem lesz csúszás. Tévedtem. A doki eleve 8:30-kor érkezett…..
Kérésemre Onelife leírta a házimódszer lényegét. Most az ő postját olvashatjátok: Jó tanácsok mielőtt belevágtok: - ovulációs teszt/ nődoki ultrahanggal a…..
MálnaHab Konzultáció 2012.07.12 21:46:00
Sikeresen lezajlott az első villámkonzultáció. Konkrétan 3 percig tartott, de arra 2 órát vártam. 11-re volt időpontom, de 11-kor mondták, hogy még 1 órát várni kell, meg még "műteni" is fog a doki, szóval ha gondolom el is mehetek a dolgomra, pl. intézkedni.. így tettem…..
Mama K 2012.08.31 17:48:14
@Szivemcsücske: sziasztok. elnézést, hogy így eltűntem, de a nyarat a szüleimnél töltöttük, ahol kb heti 1x néztem meg az e-mailjeimet, meg napi 1x a facebookot :) szóval kicsit el voltam zárva a virtuális külvilágtól.
nagyon jó olvasni, hogy mennyi mindenkit felbátorít ez a blog!!! énis csak megerősíteni tudom az előzőeket, hogy az egyedülállóságot NEM kell bizonyítani semmilyen bizottság előtt, NEM kell közjegyzői okirat sem egyéb más igazolás. egyedül az inszemináció előtt kell aláírni azt a nyilatkozatot, amiben aláírásoddal igazolod, hogy te tényleg egyedülálló vagy. amúgy a a szinglimutti.blog.hu blogomban ott van a beszkennelt nyilatkozat, el tudjátok olvasni.
énis a Sajgóhoz kerültem, mert nála volt legkorábban időpont. megkérdezik, hogy van-e orvos, akit szeretnél, azaz te választasz vagy a kép, vagy az időszűke alapján. Amúgy a Sajgó is csak egy kérdés erejéig érintette a témát, hogy "továbbra is egyedülállóként vállalja a babát?" én: 'igen". majd jött a többi kérdés. szóval ennyi, nem csinálnak belőle ügyet. szerintem annyira mindegy nekik, hogy ki a páciens. talán a nagyüzem miatt.. de persze ez nekünk csak jó :)
szóval ha már van egy kis bátorság, ne habozzatok, az első konzultációig még úgyis lesz további 1-2 hónapotok rákészülni lelkiekben. amúgy a konzultáció után már gyorsan mennek a dolgok.
Mama K 2012.08.31 17:49:43
@gyorgyiv: gratulálok, remélem azóta is minden rendben van!!!
Mama K 2012.09.02 11:31:28
@Tímea1982: szia, az inszemnek csak felső korhatára van náluk, az pedig a 45 év. ugyanis efölött már nagyon kicsi az esélye a megtermékenyülésnek. (de gondolom ha valakinek van elég elszántsága + pénze, az sem akadály).
az pedig, hogy meddő vagy-e vagy sem, kiderül az előzetes vizsgálatokkor, amit mindenképp el kell végezni, mielőtt megtörténik az inszem. ezeket a Kaáliban mind elvégzik. ilyenek pl. a hormonvizsgálat, ultrahang, petevezeték átjárhatóság stb.
szóval mint egyedülálló, belevághattok! :) a nemi identitást nem kérdezik, de szerintem nem is kell mondani. szóva hajrá :)
Sziasztok! ma felhívtam a Kaálit egy konzultációs időpont miatt, és szomorúan hallottam, hogy a doktornő már nem dolgozik ott.. Tudja valaki esetleg, hogy hová mehetett?Igaziból nem is tudom, kit válasszak helyette, jó lenne, ha maradhatna ő az orvosom, mivel csak jó tapasztalataim…..
Mama K 2012.05.10 11:41:19
@roth: hú, ez gyors volt. köszi a választ! A Szmatonáról viszont egy blog olvasó azt írta nekemt, hogy az inszemet megelőző vizsgálatokat (vérvétel, hormonszints stb) ő nem a Kaáliban csináltatja meg, hanem elküld egy külső magánklinikára, ahol ez jóval többe kerül.. erre azért jó odafigyelni!
Amúgy mennyi idő múlvára adták a konzultációs időpontot, mire számítsak?
MálnaHab Kistesó? 2012.04.23 17:19:00
Sziasztok! Ahogy az egy újévi fogadalommal lenni szokott, én sem tartottam be azt, amit alant megfogadtam, vagyis azt, hogy többet fogok írni a blogra.. Ennek talán az az oka, hogy továbbra is éljük a teljesen átlagosnak mondható kis életünket, nem ért minket semmi…..
Jó érzés, hogy nagy az igény részetekről, és bevallom részemről is, a folytatásra, így elhatároztam, hogy megírom kislányom születését és növekedésének történetét egy újabb blog formájában ezen a címen: http://malnahab.blog.hu Tartozom továbbá egy töredelmes…..
Mama K 2012.02.11 17:51:43
@agneska2: Kaáliban ezt a nyilatkoztatot kell, aláírni: szinglimutti.blog.hu/2011/02/03/egyedulallo_no_kerelme_nyilatkozat
amit nem kellett alátámasztani semmivel.
a pontosság kedvéért ebben az van: gyermeket NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL nem vállalhatok.
Örülök az elhatározásodnak és drukkolok neked nagyon!!
szinglimutti, azaz MamaK
MálnaHab ...közkívánatra! 2012.01.13 20:50:39
Sziasztok! Valóban nem vagyok a munka hőse mostanában, ami a blogot illeti. Így most ezekkel a képekkel pótolom a karácsonyi elmaradásomat.Málna továbbra is szépen fejlődik, már kúszik, és ha tartom a két újjam, felhúzza magát ülésbe. nagyon kis kedves, vidám továbbra is,…..
Kedves Olvasók! Úgy érzem, meg kell osztanom veletek a rövidke blog írásából származó tapasztalataimat. Ez a néhány poszt, és a mesterséges procedúra leírása nem várt érdeklődést hozott. Kiderült, sokan vagyunk hasonló helyzetben, hogy egyedül vállaljunk babát,…..
Mama K 2012.01.03 19:10:41
@Lédus: Szia, tőlem nem kértek semmilyen igazolást, sőt, ugye ki is vizsgáltak, hogy minden rendben, lehet baba. csak a korábban már mellékelt nyilatkozatot kellett aláírni. abban benne van, hogy tudatában vagyok, hogy "gyereket természetes úton nay valószínűséggel nem vállalhatok".. szóval ennyit kérnek, vagyis ők magukat ezzel levédik, nem járnak utána.
MálnaHab Mikulás 2011.12.04 09:52:41
Málna növekedésének, azaz elevenségének és mind nagyobb éberségének köszönhetően már a gép elé is alig tudok leülni pár percre. Mindig rajta kell tartani a szemem. Az írásra emiatt szinte már csak nosztalgikusan gondolok, így most újabb fotót töltök…..
MálnaHab Sztárfotó 2011.11.17 21:02:37
Nemrég babafotózáson jártunk. Málnababa, azaz Böbszike, ahogy mi hívjuk, nagyon rendesen viselkedett, tűrte, ahogy újabb és újabb sapka, fejpánt kerül a fejére, majd másfél óra elteltével jelezte, hogy álmos, és a hordozóba téve el is aludt. Jólnevelt baba :) Amúgy…..
MálnaHab Kórházban voltunk 2011.11.04 20:37:44
Mi is átestünk a tűzkeresztségen... Málna annyira mozgékony lett az utóbbi időben, forog hasról hátra és vissza, hogy már nem igen lehet magára hagyni egy percre sem. Sajnos erre akkor kellett rájönnöm, amikor egy pillanatra kiléptem a fürdőszobába, őt pedig a franciaágy…..
MálnaHab Könyvajánló 2011.11.03 17:53:03
Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet Vas Maya  - Kapcsolatok szivárványa című könyvére, ami lényegében 14 interjút tartalmaz azonos nemű párokkal. Az ajánlóban pont egy hozzánk hasonló pár beszél arról, ők hogyan nevelik 20 hónapos kisfiukat, hogyan élték meg a…..
MálnaHab Na és apuka hogy van? 2011.10.05 16:44:00
A szüleimnél töltött 1 hónap alatt rengeteg baráttal, ismerőssel, félismerőssel futottam össze. Néhány ezer fős kisváros lévén, pedig olyanok is rámköszöntek és leszólítottak, akiket csak látásból vagy úgy sem ismerek. Az illedelmes körök (jajj de édes! hány…..
MálnaHab Itt és most - 4 hónap 2011.10.03 16:02:15
Ismét eltelt egy hónap, repül az idő. Közhely, de Málna mellett valóban így érzem. Felkelünk, szopizás, büfizés, pelusozás, kis játék, altatás, majd Málna alszik kb. 1 órát és ez így ismétlődik négyszer és már fürdetés van, majd altatás. El is repült egy nap. Ha…..
MálnaHab Születés 2011.06.07 20:34:08
Mivel kezdjem? Mama K sokszor mondta, hogy írjak, írjak, mert fontos az is, hogy én mit érezek. Mindig tudtam, hogy igaza van, csak nekem kevéssé beszédesek az újjaim. Meg a lelkem. Én csak vagyok, a legtöbbször. Mintha ott sem lennék. Ez sokszor hátrány. Általában az. De nem a…..
Mama K 2011.09.26 12:49:13
@gyms: örülök, hogy írtál, így tudom, hogy újabb és újabb olvasók találnak ránk, akiknek segít ez a blog! üdv, Kati
A Végzés-nek eleget téve augusztus végén a kijelölt napon, megszakítva ezzel az idillikus nyaralásunkat, megjelentem a kerületi gyámhivatalban jelezve, hogy szeretném rendezni a kislányom családi jogállását, akármit is jelent ez.A gyámhivatal sötét, kissé…..
Mama K 2011.09.26 12:47:50
@Bimba: hali, köszönjük, hogy megosztoddad velünk a személyes történeted és beavattál minket egy kicsit az életedbe. bevallom, ez is közrejátszott abban, hogy énis a családban maradva válasszak apa nevet. az új bejegyzésben leírtam, hogyan. Üdv, Kati
MálnaHab Képzelt apa neve 2011.09.26 10:17:54
Bár még van több mint 2 évem eldönteni, azért folyamatosan motoszkál a fejemben ez a képzelt apa név dolog. Kaptam is két jó ötletet az előző post kommentjeiben Bimbától és Barab-tól (MamaP vezetékneve vs. Nagypapám vezetékneve), amiket nagyon köszönök!! Mindkettő…..
Sziasztok, üdv újra itt a blogon. Nagy hallgatásom oka (bár az e-mailekre és kommentekre azért szorgosan válaszoltam) az volt, hogy kerek 1 hónapig nyaraltunk Málnával a szüleimnél, vidéken. 2 hétig MamaP is velünk volt, majd utána onnét járt be dolgozni.…..