Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TokajVillány

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matt Kramer európai kihívót kapott. Az általa meghonosított bölcselkedős, glosszázós, pontmentes formátumot Andrew Jefford, a Decanter veteránja adoptálta. A „Jefford on Monday” ez év februárjában indult, és a 12 hetes próbaüzem vége felé jár. Az utóbbi hetek…..
TokajVillány 2011.05.25 21:29:39
@Sárfehér: minden tiszteletem, hogy a borértésen és kedvelésen túl törődik szép nyelvünk állapotával is. Az ilyen bükkfanyelvű jogásznokokat szívesen ajándékoznék meg egy közös kiadásban megjelenő Kazinczy, Vörösmarty, Arany, Kosztolányi kötettel, ha másképp nem, jól fejbesomni Őket vele, de legalább a tyúkszemükre pottyantani.

A poszt érdemi részéhez, komoly kóstolási tapasztalatok hiányában sok hozzáfűzni valóm nincs (tán a spanyol cava egy csöpp kivétel), az egyre színvonalasabb hazai borkínálat finanszírozása se gyerekjáték, és a - meglehet provinciális - ízlésemnek megfelelnek.
Off - A teljesség igénye nélkül pár név, akiktől (a többségüknél akiknél) mindig szívesen kóstolok, szigorúan ABC sorrendben: Árvay, Bock, Bussay, Bott(Bodó), Debreczeni, Demeter Cs., Demeter Z., Ebner, Eszterbauer, Gere A., Gere T&Zs., Györgykovács, Heimann, Luka, Nobilis, Oremus, Szepsy, Tiffán Ede&Zs., Tóth István, Weninger.
És további 15-20 borásztól is legalább 1-2 emlékezetes tétel.
Legalábbis a következő héten hadd áltassuk magunkat ezzel! A XVII. Szegedi Borfesztivál 13-án, pénteken indul és jövő vasárnap zárul. Az elmúlt években sajnos az eső, a hideg, a szél jó néhányszor megfelezte a tíznapos fesztivál kóstolásra, szórakozásra és a borászok…..
TokajVillány 2011.05.12 00:01:17
@lackó: Segura Viudas az egyik jónevű spanyol pezsgőkészítő pincészet. Csúcstermékük a Segura Viudas Reserva Heredad. 67% Macabeo, 33% Parellada szőlőből készült. A palack talpán egy ezüstszínű fémabroncs, és ebből az anyagból a palack közepén egy címerszerű embléma is leledzik. 5-6 éve kaptam egyet, innen az emlék, a részletező leírás. Emlékeim szerint 3-4 éve pedig a várbéli Borfesztiválon a fesztivál pezsgője is volt.
Ja, hogy a pezsgő milyen? Kiváló. Ha módja van rá, és szereti a jó száraz pezsgőt, bátran kóstolja meg.