Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LLaci

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta figyelem azt, amit a pénzvilág hiénái művelnek, szinte hihetetlen dolgokat engednek meg maguknak. Befektetőknek álcázott spekulációs pénzmosodák lassan teljesen tönkre teszik az egész világgazdaságot. A legújabb trükk az euró elleni támadás és az, hogy a tudatlan…..
LLaci 2011.09.01 10:16:58
Szerintem Tisztabeszéd nagyon jól összefoglalta a lényeget. Lehet belekötni számadatokban okoskodni "hitelesnek" vélt valós, vagy valótlan statisztikákkal, a lényeg nem változik. Bárki honnan tudja, hogy a mai világban hiteles adatok birtokában lehet-e?

A lényeg az, hogy van egy háromrésztvevős nagy probléma. Mindegyik felelős, nincs kivétel, hiszen ha a három közül bármelyik nem lenne az, nem lenne probléma. Nem vagyok pénzügyi szakember, számok nélkül van meg a véleményem, természetesen lehet, hogy tévedek.

Világviszonylatról beszélek, mert a probléma áll szinte az egész világon, csak valahol még nem durrant ki ez az óriásira felfújt lufi.

Adósvilág pénzügyi ismeretek nélkül kiszolgáltatott helyzetben hibás döntéseket hozott (tisztelet a kivételnek). Nem volt elég körültekintő, hogyan is lett volna, nincsenek pénzügyi ismeretei, hagyatkoznia kell arra amiket neki sugalnak. Ettől függetlenül nyilván, hogy megvan a saját felelőssége. Nem szabad semmilyen feljődést finanszírozni hitelekből, főleg nem 10-30%, olykor 0% önrész+hitellel. Ezt meg kellene tanulni minden embernek, egészen kicsi korban. (sajnos én is belesetem ebbe a hibába). Ha megvan a pénz 70%-90%-a, akkor a hiányzó részt esetleg lehet hitelből finanszírozni, de szerintem többet semmiképpen sem. Ha ez az elv betartódott volna, szerintem nem lenne probléma.

Kormány és politika, amely függ a hitelező világtól, bármelyik országban nehéz helyzetben van, csak kemény konfrontálódással tudná a problémát csökkenteni, de nem feloldani. Ha az embereknek szeretne megfelelni nem tud irányító hatalomra szert tenni, ha nem kommunikál "illúziókat" az emberek felé nem választják meg. Amíg emberi tudatlanság és gyarlóság van feloldhatatlan a helyzet.

Hitelezői világ hatalommal a kezében, szinte bármit megtehet, hiszen a kormányok, politika is a kezükben van. Szerepet játszik oldhatatlan kapzsiságuk is, természetesen itt is tisztelet a kivételnek. Nem veszik észre, ha saját érdekük miatt beáldozzák az embereket, előbb-utóbb maguk is belehalnak. Szakmailag a csúcson vannak, de emberileg a béka segge alatt, nem értik az élet lényegét azt, hogy az igazi fejlődés mások életének tiszteletén, felemelésén alapul és nem a saját érdekükben hozott, őket védő törvényeken. Az ÉLET törvényeit folyamatosan megszegik, a sajátjukat meg szeretnék betartatni. Nem lehet.