Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Odafigyelátor

57 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Odafigyelátor InCorrect 2015.07.25 13:54:49
  „- Milyen volt az estéd? - kérdezi lefekvés előtt. - Kellemes volt. Talán picit implicit-szürreálisnak mondanám. - Bogozd ki! - Az az érzésem, hogy van valami defektje az idősíkoknak, amik összegabalyodnak a szavaink rétegeivel és a lelkünk mélységei vetnek neki…..
Odafigyelátor Tiszta lappal 2015.01.07 21:33:00
Vannak fontos dolgok az életben, például, hogy milyen naptáram legyen az új évben. Tudom, tudom, hogy sokaknak ez annyira jelentőségteljes téma, mintha legalábbis az aktuális körömlakkom kiválasztásának szempontjait ismertetném–bár a közhiedelemmel ellentétben az sem egyszerű…..
Odafigyelátor Boldogújévet! 2015.01.01 17:26:30
Ösztönösen viszolygom minden nemű kényszertől és a legapróbb rá utaló jelektől is, már az a társadalmi elvárás is borzolja a kedélyállapotomat, miszerint szilveszterkor kötelezően jól kell érezni magam. A nyomástól, amit a jóérzések kötelező megjelenítésének paradoxona…..
Odafigyelátor Katasztrófavédelem 2014.06.20 20:19:46
Van olyan nap, hogy húszan is bejelentik nekünk: őstermelői igazolványt szeretnének! Ebben semmi meglepő nem lenne, ha nem lenne óriási tábla az ajtónkon: mi pályázatokkal foglalkozunk, minden, ami föld és mezőgazdaság és az ősök termelése az a szomszéd irodában zajlik – a…..
Elment a Szerjózsa, elvitte a tankot, benne volt a kombinált fogó. Állj meg Szerjózsa … Hozd vissza a kombinált fogót!”   Kata nem az a kapcsolódási világbajnok. Ha hosszú éveken át, stabilan hoztál valami szerethetőt az életébe, csak akkor képes értékelni, csak akkor…..
Gábor azt nem bírja bennem, hogy ilyen nagyon érzékeny vagyok a világ dolgaira. Amit Gáborban én nem kedvelek az az, hogy olyan nagyon érzékeny a világ dolgaira. Úgy tűnik ezt erősítjük fel egymásban: kölcsönösen kikukázzuk a lelkünk, ha a másik elmeséli éppen milyen…..
Odafigyelátor 2013.03.27 16:29:17
@estrella_: örülök, hogy tetszik:)ha ilyesmi a stílus, akkor még esetleg ez lehet mókás Neked: odafigyelator.blog.hu/2011/08/10/pasinap_1
Odafigyelátor Máshonnan nézni! 2013.02.04 17:55:04
Percek óta piszkálom az automatát, az idő múlásával egyre hevesebben, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy az automata makacsságán a hevességem mit sem segít. Fájó ugyan, de be kell lássam, továbbra sem ad jegyet a hat perc múlva induló buszra. Lassú, higgadt léptekkel…..
Munkafronton sem könnyű megtalálni az igazit, vagy legalább magunkat. Amikor mennék, vagy mást csinálnék, meg akkor is, amikor nincs más választás, újra és újra interjú szituba keveredek. A dübörgő, mai, friss és fiatalos kommunikációs ügynökség egy próbamunka alapján hív…..
Odafigyelátor Útmutatás 2013.01.10 12:49:18
Tegnap találkoztam a tegnapelőtti önmagammal. Az idegeimre ment, és ma is folytatja. Pizsamás, elnyúlt, szürke szombat reggel tűnődök a kapcsolatunk düledékei felett, rettentően sajnálva magunkat, és egy kicsit persze inkább magamat, mint őt. Csalódni valakiben az egyik…..
Odafigyelátor Spirál 2012.12.17 16:29:42
A kisvárosi lét legnagyobb gyönyörűsége, hogy majdnem mindenki majdnem mindenkiről majdnem mindent tud, meg annak az ellenkezőjét is. A leglenyűgözőbb mégis a tapintat, az a szociális érzék, amivel egymásra reflektálni tudunk. Kisboltban, postán, piacon, a hentesnél, bárhol…..
Azt gondoltam, hogy a gimnáziumi énekóráknak van egy kis léleküdítő szerepük, hogy amikor a nebuló két agyzsibbasztó óra között felszabadultan énekelhet a kispajtásaival az egyfajta megnyugvást, kikapcsolódást hoz. Ez persze illúzió az én életemben, hamar kiderült, hogy nem…..
Valahogy helytelenül élünk. Időtlenül – idétlenül a lépcsőházban virágzunk. „Ha ezt vagy azt mondtam volna, ha úgy csináltam volna”- késő, elmúlt. Legközelebb csináld úgy, hogy jobb legyen – mondjuk magunknak, de legközelebb meg lapulunk a nemjóban, a nemvagyokjólban.…..
Végre megint sikerült írjak valamit és most nem olyan depresszív szarságot, mint az utóbbi pár postban. :) Így utólag ugyan azt gondolom, hogy kihagytam belőle pár dolgot, amit beletehettem volna, de nem szeretek utólag belepiszkítani a munkáimba, minden okkal történt úgy, ahogy.…..
Odafigyelátor 2012.11.23 17:50:55
Odafigyelátor Csőstül 2012.11.22 10:50:54
Kábelek és üzemanyag ellátás  Szülinapom alkalmából leállt a számítógépem. Nyilván nem indult újra, gondoltam ez egy ilyen szimbolikus életszakasz lezáró elhalás lesz. Tapasztalatból tudom, hogy viszonylag ritkán produkál ilyen jelenetet, de olyankor mindig tragédia a…..
Odafigyelátor Pofonofon 2012.10.30 16:12:01
Ordít velem egy férfinek látszó tárgy. Évekkel ezelőtt a Férfi illúzióját keltette bennem, de hamar kikapcsolódott a beépített rózsaszín köd. Búcsúzáskor mintegy a bizonyítványát magyarázva hangsúlyozta, hogy eladta a lelkét már, emlékképei vannak csak a lelkiismeret…..
Odafigyelátor A közösség ereje 2012.10.15 05:30:00
Előszövegelés: Mindig azt hangsúlyozom, hogy a blogon az irkálásiamat lehet olvasni, hogy nem olyan igazi személyes cucc ez, mára viszont egy bekezdésnyi szabályerősítő kivételt teszek. Ma van ugyanis a Blog Action Day, ami egy nagyszabású – nemzetközi projekt.…..
Odafigyelátor Előre nézzél… 2012.10.05 10:31:28
Kisöcsémmel orgonaillatú eldugott vidéki utcákon sétálunk egymás mellett némán – magunkba felejtkezve. Nyomunkba ered egy „jajdearanyos” kutyi. Békésen kísér, hát hagyjuk. Kis idő múlva látszik, csak én hagyom, pár utcát kutyagolunk így hárman, mikor már én is…..
Odafigyelátor Felcímkézve 2012.09.27 17:33:09
… még azt is szeretem, hogy ilyen kis elvont vagy! – mondta, és még utoljára összekócolta a hajam, mielőtt besétált a terminálba, hogy elrepüljön a másik világába, napnyugat irányába. Hiánya mellé kúszott az „elvont” kérdőjelem, ami egyre hangosabban pulzált…..
Odafigyelátor SzabadságON 2012.08.30 16:34:17
Utazni jó, a szeretteiddel utazni pedig zseniális. Ez a tézis abban az esetben módosul, ha én is a szeretted vagyok. Nem földrengés erősségű a nehézség, de tény, hogy egy kicsit komplikált velem az utazás (is). Ezen a téren lehet, hogy némiképp megütöm a Taigetosz pozitív…..
Odafigyelátor 2012.09.17 21:24:00
@tértivevény: persze, mert mindig csak a móka, meg a cirkuszi sátor..
:)egyébként köszönöm, igyekszem:)
Odafigyelátor Korlát 2012.08.09 16:56:07
Festek. De semmi avantgárd. Korlát. Korlátban jó vagyok. Finom, apró mozdulatokkal haladok lécről-lécre. Trikóban és shortban, a nyári melegben, de árnyékban, a fénytől védve - szabadon. A gondolataim sem korlátozza ez a tevékenység, azok is szabadon… Közben pedig a…..
Odafigyelátor 2012.08.10 23:55:10
@zephyr: köszi a kommentet. :) az író nem jelentette ki, h a magyar a "leggázabb" szurkolómezőny:)és pláne nem gondol ilyet:) azt gondolom, h mentálisan lenne hová fejlődni:). A realitás szót is hallottam már, az egyik kedvencem, és igen abból indultam ki alapvetően, hogy a realitás talaján állunk, ismerjük a képességeinket, tudjuk, hogy a kellő fizikai erőnléte, technikai tudása megvan egy versenyzőnek/csapatnak. És rossz látni szerintem, HA csak ez a fent említett hit, mentális felkészültség hiányzik a sikerhez.
Kata színházban ül a barátaival. Művelődik, nem másért csak magáért, mert ehhez van kedve, és mert szenvedélyesen szereti a színházat. Bár az idejét sem tudja, mikor látott darabot utoljára így just for fun, nem pedig valami roppant fontos biznisz partner szórakoztatására. A…..
Odafigyelátor 2012.07.20 13:16:06
@anica inkognitóban: könnyű belecsúszni :(.
repedések mögé látni akarunk, mert zavaró nem a valódit észlelni, mert becsapás a felszín. hogy miért félnek.. hm. nem tudom. és azt hiszem, Mr. Top Dog sem tudna válaszolni. (egyébként meg Ő nem is fél ;) ) szomorú.
Odafigyelátor Inspiráció 2012.07.20 09:44:00
Gabi zár, bár nem (ég)bolt, közgazda. Multinacionális környezetben gazdálkodik a köz javaival. Havonta nyüsszög napokig, hogy „zárás van” és olyankor zárva van, szerintem, még magával sem áll szóba - arra sincsen ideje, így mi inkább nem is zavarjuk. Az én közgazdaságra…..
 Azt hiszem jobb lesz, ha már az elején kiábrándítalak, és elárulom, hogy pincének pince, egrinek egri, de egy csepp bor sincs. Bocs. A lépcsőn vergődök, várva, hátha megszán a „Tanár úr”, és nem kényszerít le oda. Nem szán meg. Ő már csak ilyen. Mondhatnám, ilyenek…..
Odafigyelátor Villámlecke 2012.07.05 10:36:00
Szokásom szerint, eszeveszetten hajtottam a meló bicaját, tudomást nem véve róla, hogy a lánc néha le-leesik. Javarészt ki se láttam a nagy teperésből. Hajnali indulásaim – éjszakai érkezéseim illatából sejtettem csak, hogy tikkasztó nyár lehet odakint. Idebent viszont…..
Odafigyelátor A lóca projekt 2012.06.28 12:04:00
Na nem voltam ám mindig ilyen piszok menő: a passzív szókincsben volt ez a lóca szó elásva aktívan. Kisgyerekként az autentikus népi életformát megidéző történetek kapcsán halottam talán, de elfelejtődött, hisz annyi más, korszerű, rém fontos és roppant hasznos kifejezés…..