Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kegyi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
Azzal, hogy megjelent, még korántsem ért véget a fehér iPhone 4 kálváriája. Többen is megerősítették, hogy a kézbe vétel után rögtön érezni, a fehér iPhone valahogy nem ugyanaz, mint a fekete testvér. Egymás mellé tették a két készüléket, és ezt tapasztalták:Úgy tűnik,…..
Kegyi 2011.04.30 13:43:30
@[megmondoember]:

könyörögve kérlek mond azt hogy csak vicceltél mikor ezt írtad.

Esetleg lehet, hogy fehér műanyagot csak sokkal gyengébb fizikai szilárdság mellett lehet gyártani, így ugyanolyan ellenállóképességhez vastagabbnak kell lennie
Kegyi 2011.04.30 16:39:28
@[megmondoember]:
Akkor rosszul értettél. A fehér műanyag UV fény hatására sárgul, ezért extra adalék anyagok kellenek bele, hogy ne sárguljon (illetve inkább, hogy sokkal később). Alapvetően a fekete műanyag is színezett csak más színű az adalék anyag, abban is van UV stabilizátor csak kevesebb/más típusú. Ezek az adalék anyagok nem befolyásolják a mechanikai tulajdonságokat.

Amit megfogalmaztál szerintem jó bonyolultan azt én egyszerűen úgy mondanám, hogy a fehér szín kihozza, a fekete elrejti a hibákat.

Nem tudom, hogy miért vastagabb. Talán az érzékelők miatt, talán mert fröccstechnikailag így tudtak csak elkerülni egy beszívódást a felületen, ami fekete színben nem látszott itt meg igen. Biztosan semmi köze nincs a szilárdsághoz, azt az üveg adja nem a műanyag.

Szerintem csak a szín/látvány kérdéskörhöz lehet köze.

Az Apple mérnökei nem hülyék de a hír alapján 0,2 mm-es vastagodásról van szó, ez simán lehet figyelmetlenség is (hibásan mart szerszámfészek+kis figyelmetlenség a MEO-n, hogy ezt a méretet nem mérik.).

Én azt sem tudom, hogy ezek egyáltalán anyagában színezett vagy festett anyagok-e.

Sajnos én nem az elektronikai iparban dolgozom, hanem az autó ipari ágazatban és nálunk inkább festeni/ krómozni szoktuk a vizuálisan fontos alkatrészeket. Így nem ismerem olyan jól, hogy hogyan kell így előállítani tökéletes fehéret vagy feketét (arra azért jó tippem van, hogy nem ugyan abban a szerszámban készülnek, mert megnézem én ahogy minden cserekor kijáratják az a csigát ilyen tökéletesre)

Azért anyagában színezve is fantasztikus dolgokat lehet csinálni, gondoljunk csak a zongoralakk műanyagokra, vagy ami átlátszó és belül színes buborékok vannak, stb...

Ígérem többet már nem pofázok bele a témába.