Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T. Gergely

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél szomorúan értesült róla, hogy Velux ablakaira azért fagyott rá évekig a pára, mert a vásárláskor ismertetett rendeltetésszerű használat épp az ellenkezője annak, mint amit a cég manapság javasol. Több éve már, hogy nagyobb felújítást végeztünk a házunkon.…..
T. Gergely 2013.02.23 16:04:54
@Zsolt.Elsik:

Kedves Elsik Zsolt!
Tudjuk, hogy ti a Schindler tetőtéri ablakokat forgalmazzátok, de azért ennél kreatívabb marketinget is kitalálhatnátok mint, hogy a piacvezető konkurenciát szidjátok minden fórumon. Sajnos ez a hozzáállás minden iparágban igaz. A piacvezető drága, rossz minőségű és csak a nevet kell megfizetni. Ja.

Biztosan jó kis ablakok a Schindler termékei, de inkább próbáljátok az előnyeit kommunikálni (pl.: olcsó, Magyar, stb.), mintsem a többi gyártót szidni. Nálam mindig rossz benyomást kelt, amikor valaki úgy próbál megmaradni a piacon, hogy a többit fikázza. Ez az eset egy nagyon jó példa arra, hogy a Velux komolyan veszi a Garanciát és 25 évig garantálja az alkatrészellátást.

Minden komoly nyílászárónak van résszellőztetési lehetősége, amit tudni kell használni. Remélem senki sem gondolja komolyan, hogy a résszellőzőt folyamatosan nyitva kell hagyni. Ha így teszünk, akkor minek a hőszigetelés? Itt a beépítő mondott badarságot.

Tehát a részszellőzőt akkor használhatjuk folyamatosan, amikor a külső és a belső hőmérséklet közel azonos (tavasz, ősz). Ilyenkor folyamatosan biztosítva van a friss levegő. Télen kifejezetten tilos a részsellőzőt folyamatosan nyitva tartani, mivel a beáramló hideg levegő lehűti az ablak környékét, ahol így már ki tud csapódni a pára a levegőből. Nyáron nem okoz ilyen problémát a résszellőző használata, de mégis kerüljük, ha lehet, mert ilyenkor a meleget engedjük be folyamatosan.

Még a jól beépített és jó hőszigetelő képességű tetőtéri ablakokon is kicsapódhat a pára, ha:
-nincsen fűtőtest a nyílászáró alatt
-sok a pára a tetőtérben (fizika)
-rossz belső burkolat kialakítása. Amit Zsolt ír az abban a formában rossz megoldás. A megfelelő burkolatot úgy tudjuk kialakítani, hogy a tetőtéri ablaktól 8-10cm-t merőlegesen jövünk befelé és csak aztán burkoljuk alul függőlegesen, felül pedig vízszintesen. Erre azért van szükség, hogy az ablakunk aljánál és a tetejénél is el lehessen helyezni a hőszigetelést.
-hideg van a tetőtérben. A levegő páratartalma nagyban függ a hőmérsékletétől. A hideg levegő kevesebb párát tud magában tartani, mint a meleg.

Tehát hiába a jó ablak, ha magas a páratartalom, és nincsen az ablak alatt a fűtőtest. A fizikát nem lehet "megerőszakolni". A pára valahol ki fog csapódni, mégpedig az üveg felületén, legyen az akár milyen jól hőszigetelt, az akkor is hidegebb lesz, mint a tető többi része.

"tákolt plusz szigetelés" ahogyan Zsolt említi, gondolom GZL ablakokról lehet szó, aminek csak a tokján van gumitömítés, de lehet vásárolni hozzá a szárnyra is. Ezt gondolom a "beépítő" hibája miatt ingyen adták nekik. Egyébként a GGL ablakon gyárilag rajta van.

Végül megjegyezném, hogy itt egy beépítési hiba történt (rossz tájékoztatás), amit a Velux ingyenesen helyreállított. Tényleg olyan rossz cég lenne a Velux?

További szép napot!
Tóth Gergely