Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovGer88

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
KovGer88 2011.05.04 08:41:46
Azért ez elégé érdekes szemlélet. Látszik, hogy a Pestiek nem igazán értik azt, hogy Pesten kívül is van élet, sőt autópálya nélkül is. Mert nektek az autópályán egy kamion megelőzése tükör gázfröccs és már le is van tudva. Az, hogy a sávváltáskor kamikaze módjára történik, szokd meg ha már "Parasztfalván élsz". Azok számára akik vidékiek, és 100-120 km-ert kell megtegyen,csak azért hogy a gumiját végre a hőn áhított autópályára tegye a köszönés ténylegesen olyan szituációkat takar ami elősegíti a haladást, vagy a balesetmentes közlekedést.
Lásd amikor a kamionos jelzi, hogy előzhetsz, mert nm látsz ki tőle, olyankor illik megköszöni a gesztust, akkor is ha te is észrevetted az előzési lehetőséget. Hidd el jól esik amikor rájössz, hogy a kamion nem csak egy lassú vasaló az utakon. Bár már lassan csak a Román, Bulgár kamionosok veszik erre a fáradtságot. Illetve egy két magyar. Amúgy meg az, hogy párhuzamos közlekedéskor torlódáskor beengedsz valakit magad elé azt jelenti gyakran, hogy még 3-man a seggébe ragadva bemásznak eléd, mert nincs olyan hülye Pesten aki egy kicsit is figyelne a másikra. Amúgy külföldön odafigyelnek a másikra. Sőt segítenek is neki, és hagynak annyi helyet, hogy a sávváltás ténylegesen szabályosan végrehajtható legyen.

Amúgy a köszönés csak egy gesztus, ami azt jelenti, hogy tudod, hogy a segítségével a te haladásodat segíti elő. Az általad leírt dolgok(Busz kiengedése, sávváltás) csak Pesten nem működik. Mert mindenki szarik a másik fejére és azt hiszi, hogy csak ő közlekedik.
KovGer88 2011.05.04 17:29:01
@Kutyuu: Rendszeresen közlekedek Pesten. Ha észrevennéd a lényeg az, volt, hogy a tisztel szerkesztő úr fikázza a köszönést. Holott csak egy apróságot ír le. Pesten a sok dugóban milyen szar az élet... Amúgy rohadtúl szarnak az emberre, ha megpróbálja betartani a KRESZ-t akkor dudálnak, letolják az embert a halálba. Ha nem bevágódsz, hanem kulturáltan akarsz sávot váltani nem jutsz be. Ha a sebességkorlátokat tartod be dudálnak és villognak. A sárga azt jelenti nyomjad paraszt átférsz még. A gyalogosok öngyilkos jelöltekként cikáznak át az autók között. Az autós meg nem mer megállni a zebránál mert akkor az ész mögötte dudál villog vagy éppenséggel beleszáll hátulról.