Regisztráció Blogot indítok
Adatok
superedi

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem voltak könnyű helyzetben a versenyszféra szereplői az elmúlt 4-5 évben, hiszen a pénzügyi válság után is számos kihívással kellett szembesülniük. A kormányváltás után sokan párbeszédet vártak az új kormánytól, ráadásul abban is lehetett reménykedni, hogy a kétharmad…..
Lehet sírni, kedves szappanrajongók, újabb szereplő távozik a Barátok köztből. A nyolc éve látható Nádor Kingát alakító Balogh Edina ugyanis terhes, és azt kérte a készítőktől, pontosabban Kalamár Tamástól, hogy hadd ne kelljen már terhesen játszania, így kiírják a…..
superedi 2012.10.30 12:44:09
@nemzetikonyves: vagy Géza a börtönből teherbe ejti és akkor megy világgá bánatában és szégyenében..:P
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
superedi 2012.09.07 10:58:46
@think different: hihi
egyet értek..:)
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
superedi 2012.06.25 13:38:33
@szgy: 1-2 éve már este is sokan jönnek a Balaton felől, úgyhogy tök mind1, akkor is dugó van legtöbbször...

@Sotyola: bezony ez pl. egy nagyon jó kis kerülő út :)

bár a martonvásári 1 azaz egy darab jelzőlámpa át van állítva május óta, de vasárnap így is Baracskánál állt a kocsisor vége...részben a velencéről, részben a balcsiról hazafelé tartók miatt...
de ezt is megszokhatták azok, akik rendszeresen erre járnak...:)
Orbán Viktor a megszokott hurráoptimizmussal utazott hétfőn Brüsszelbe, hogy az unió kormányfőjével tervezett keddi megbeszélésén rendbe tegye  a dolgokat. Hétfőn még tartott egy előadást, újra kiosztotta az uniót, hogy kettős mércét használ, s odavetett egy fél mondatot…..
Most, hogy végre szerencsésen megkerült Rakonczay Gábor, akinek eltűnése, majd váratlanul szerencsés előbukkanása sokáig vita tárgy lesz (mindenesetre ha tényleg megcsinálta – és amit őszintén remélek is-, akkor a legnagyobb elismerésem), végre lehet poénkodni is azon,…..
Manapság talán ódivatú ötlet a virágok szimbolikájáról írni, hiszen napjainkban a virágkötészetet és a virágváráslást sem kötik olyan szigorú szabályok, mint néhány évtizede. Ugyanakkor nőnap tájékán talán hasznos lehet, ha felelevenítünk néhány klasszikus alapelvet, hiszen mindig jó, ha ismerjük a…..
superedi 2012.03.07 13:12:45
@nemDoktor a_tom:
aki ezen a véleményen van, sztem cseréljen egy hétre egy két gyermekes anyával, aki dolgozik 8 órát naponta....
emancipunci ide vagy oda, a nők mindenképp több tiszteletet érdemelnek...
szóval nincs férfiak napja...apák napját meg tessék a gyerekkel megbeszélni...:P
worldbulletin.netKOMMENTÁRA hétfői országos sztrájkkal a belga szakszervezetek ismét bizonyították, hogy nem ujjbábjai a mindenkori szocialista pártoknak. Még akkor sem, ha azok éppen vezető pozíciót töltenek be az aktuális kormányban.  Január 30-án általános…..
 Egy újabb kitörési kísérlet a bűvös krumpli-rizs-tészta köretháromszögből: kuszkusz édesen, csípős csirkeszárnyakkal. Én nagyon szeretem a szárnyacskákat ropogtatni, és nem is szoktam lebőrözni, így kalóriaszegénynek igazán nem mondható a fogás, de annál finomabb. A kuszkusz elkészítése pedig…..
  A multis borpolcokon való érvényesülésről szóló korábbi posztom végén beharangoztam egy olyan boroscímkét, ami egyrészt jól szemlélteti a megjelenésükkel érvényesülő borokat, másrészt egyértelműen elnyerhetné a 2011-es év legbevállalósabb címkéje díjat. Ez…..
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
„Hercegnőci 30 évesen addig rinyál, amíg gyűrűt nem kap. Utána meg addig, amíg gyereket nem vállalnak” - öt férfi, öt probléma. Az egyik nője karriert akar, a másik meg hercegnőciből kiváló anya lesz. Mai posztolónknak is hercegnőci jutott, aki hamar lelépett, mert…..
superedi 2011.11.24 09:47:38
Saját tapasztalatok :)
Párommal több mint 3 éve jöttünk össze, ő már 30+, nekem még van pár évem :) Májusban megkérte a kezem.
Eddig persze azt mondogattam, hogy ha megkéri a kezem biztosan igent mondok, de nem ragaszkodom az esküvőhöz...legalább is x évig nem...most a gyűrűvel változott a dolog, de nem a házasság része érdekel, inkább a hm...lagzi...a szervezés, a buli az esküvőm napján :)

Egyébként ha a csaj rinyál egy gyűrűért, inkább vedd meg, kérd meg a kezét..ha nem jön össze buktad a gyűrű árát (vagy nem)..ha összejön, az esküvőt is lehet még húzni egy darabig...:)

A baráti körön belül még két párnak kezdődött a kapcsolata akkor, amikor a miénk. 1. pár nem akarnak összeházasodni, a gyerkőc most 7 hónapos.
2. pár tavaly házasodott össze, a csaj gyakorlatilag bármelyik percben szülhet :)
Szóval ehhez képest mi le vagyunk maradva..jah és hozzá kell tennem, a lányok közül én vagyok a legfiatalabb, ők 30 vagy a fölött vannak pár évvel...viszont a párom a pasikkal egy idős szóval, inkább ő 'éretlen' még...:)
Viszont idegesítő, hogy a többiek tudtak előre lépni, mi viszont nem...

Gyerek kérdés: A fenti dolgok miatt (bár még nem vagyok 30) úgy érzem el vagyunk késve a dolgokkal..
1. jövőre tuti nem lesz még esküvő, esetleg utána, az már 2 év, utána jöhet a baba, egyáltalán nem biztos, hogy szerencsénk van és szinte azonnal összejön...szóval addigra már én is jóval 30 fölött leszek...elgondolkodnék azon, hogy akarok e egyáltalán még gyereket..
2. Most összehozunk egy gyereket...gyors polgári esküvő (csak szűk család), aztán majd pár év múlva csinálunk egyházi esküvőt + lagzit :) Most ez a változat van érvényben :) Viszont a páromon még mindig nem látom, hogy igazán akarná azt a gyereket...

És én miért ragaszkodom hozzá? A lányok, a társaságban, 30 körül kezdték tervezni a babát, összejött, szülnek/szültek 30-32 év között.
Attól, hogy ez a dolog kitolódott, még nem ideális..A biológiailag ideális kor a nőknek még mindig max. 28 éves korig van..ezt tapasztaltam, a társaságunkban a következő dolgok történtek:
az egyik lány elveszítette az első gyermekét, mikor az 5. hónapnál járt, fejlődési rendellenesség miatt...bár öröm, hogy úton van a második baba és minden rendben van vele...
a másik lánynak koraszülött lett a babája, mert baj volt a szívével, szülés után a látásával és a hallásával is baj lett a picinek, de szerencsére minden rendben van jelenleg, a harmadik lány elkapott valami fertőzést a 7. hónapnál, beindult a szülés...az orvosok leállították, de még nem tudni károsodott e a baba fizikailag vagy bárhogy...persze az UHstb. nem mutatott semmi ilyesmit, de láttunk már karón varjút...
Egyébként mindannyian egészségesek voltak, semmilyen öröklődő vagy egyéb betegségük nem volt...

Szóval ezért nem akarok tovább várni...ha szerencsém van összejön a baba most már! és még 30 alatt szülhetek...

A csajok nem véletlenül rinyálnak...:) Keress magadnak pár évvel fiatalabb csajt, ha még nem akarsz családot! Vagy szedd össze magad és legyél felnőtt legalább egy kicsit...

Mellesleg egyik barátomat 5 év után hagyta ott a csaja, pont akkor mikor meg akarta kérni a csaj kezét..a lány azt mondta, most már késő és elköltözött. MOndjuk az is benne volt, hogy volt másik pasi...szóval egyből hozzá költözött...a srác 10hónap után megkérte a kezét, most ősszel összeházasodtak..pont egy évvel később..
A barátomnak azóta sincs 'normális' kapcsolata..
Ilyen is van, sajnos!   Egy júniusi délutánon édesanyám leesett a cseresznyefáról. Semmi problémája nem volt aznap, de másnap reggel iszonyatos fejfájással ébredt, ami nem akart múlni.Gondoltuk, az esés következménye, igy felültünk a buszra és bementünk a Fehérvári…..
Holnap kezdődik az új tanév, ideje a rákészülésnek. Gyerekeink elköszönnek a nyártól, visszatérnek a szorgos tanulással eltöltött hétköznapokba, ahol első dolguk lesz szembesülni azzal, mit is gondol róluk szeretett kormányuk.Biztos célszerű szembesíteni a jövő…..
superedi 2011.09.01 10:37:59
@Alamio: Egyetértek! Hozzátenném még a KRESZ oktatást is, esetleg ahol lehetséges úszásoktatás, biológiai felvilágosítás, drogprevenció..Ezek mind hasznos dolgok, figyelembe véve azt, hogy a gyerekek manapság egyre korábban érnek, olyan dolgokat próbálnak ki, csinálnak, amiknek a következményeivel nem feltétlenül vannak tisztában...
superedi 2011.09.01 10:47:04
@ursus artos: Nyilván....és jobb esetben 40 éves korig bírják ezt az emberek aztán kidőlnek, 40 fölött meg egyenesen a temetőbe mennek és beájulnak egy gödörbe..
Jah és persze a munkabéredről le is mondhatsz a munkáltató javára... a család meg éhen halhat...hogy még egy nagyon értelmes változást említsek...
superedi 2011.09.01 10:52:06
@Alamio: Persze, én az alapokra gondoltam. Pont tegnap történt, hogy autóztam haza és az egyik utcába behajtva 8-10 éves srácok tekertek az út közepén.Sem a szembejövő, sem a mögöttük lévő forgalomra nem figyeltek, mondanom sem kell, hogy úgy kanyarodtak be egy másik utcába, hogy nem néztek szét...
  Jelentős közéleti sportértékkel bíró közleményt adott ki a Fidesz-frakció, melyben többek között ez áll: „A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek…..
Három hete, egy eső után született meg a XVI. kerületben a gödör. A gödör azóta lehetőségeihez mérten szépen növekszik. Éppen a kerékpárút közepén. Az elmúlt három hétben több vihar is végig söpört a városon, mindegyik mélyített egy kicsit a Veres Péter út mellett…..
superedi 2011.06.27 16:06:03
@luciferko: aszem a Margit - híd esetében is elmondák a "vázdroidok" , hogy nem teljesen jó az a megoldás amit sok - sok millióért csináltak...
Mangáékat szeretjük: itt ettük a város egyik legjobb hamburgerét, és abban bíztunk, hogy a reggelis vonalon is valami eredetivel fognak majd felrázni minket. Jó a rántotta, jó a pirítós (van egyébként bundás kenyerük is), de a Manga Cowboyba azért megy az ember, hogy valamilyen…..
superedi 2011.06.27 15:47:34
@pluto111: ezért írtam, hogy élelmiszer üzlet...
szerintem nem túl sokan vannak azok, akik piacra járnak vásárolni...ill. nem minden esetben olcsóbb...
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
superedi 2011.04.28 20:02:38
@Robius77: Az én munkahelyemen rendszeresen továbbítják a csekket a munkavállalóknak...de az ismerőseimnél is uez a helyzet. Az más, hogy pl. én sem kaptam még soha csekket...:)
superedi 2011.04.28 20:09:41
@Hollandexxonvaldez: ha jól tudom Hollandiában a bringásoknak mindenkivel szemben elsőbbségük van...
superedi 2011.04.28 20:14:32
@VándorLélek: az én kollégám Martonvásárról jár be Nagytétényig autóval, onnan bringa..az a helyzet, hogy autóval megtenni azt a 30km-t naponta olcsóbb és gyorsabb, mint vonatozni...pláne bringával vonatozni...