Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kurvasok Villamos

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Maci 4 éves házicirmos, igazi fotómodell alkat, Zizi 6 hónapos sziámi,(kis rendbontó) és nem szeret fényképezkedni.(Ezért elég nehézértékelhető fotót csinálni róla, mert azonnal elmozdul, ahogy meglátjaa kezemben a gépet, persze néhány hónap alatt azért sikerült…..
Annának sikerült megtalálnia az automata Auchan kutak közül azt a kísérleti példányt, amelyik minden digitálisan vagy manuálisan beütött összeget levon az ügyfél kártyájáról. Egyszer ugye meg kell adni a keretet, aztán pedig kialakul a tényleges tankolás ára. Az…..
Kurvasok Villamos 2011.05.12 15:43:09
A gázzal semmi baj, ha arra való gázmotorba megy!

(Mellesleg: a "benzinmotor" az tulajdonképpen gázmotor, a háborúban pl. "fagázzal" is mentek a teherautók...).

Tessék egy pozitív példa: Az egész bécsi tömegközlekedés (mármint az autóbuszok, nem a kurvasok villamos :-) gázmotorral megy. Jól. Tisztán.

A motorból elméletben szódavíz jön ki (azaz vízgöz meg széndioxid), gyakorlatban természetesen egyéb is, kapaszkodj, esetenként akár szilárd mikroanyag (korom) is lehet az égéstermékben, föleg jéghidegen indított motornál, de aztatatot kiszüri a részecskecsapdás katpatron, mert az is van benne.

Ami a csövön kijön, azt akár be is lélegezheted, nem mérgezö egy cseppet sem, még csak nem is büdös (persze meg nem élnél benne, mert oxigén az nuku).

Sok a fél- és félreinformáció a gázzal kapcsolatban, és sok a rossz példa is (gagyibarkács-rendszertöl szargázig), de ha rendesen van megcsinálva, akkor jó. Pláne, ha helyböl arra tervezték, mint ezeket a fekvö, szürke hathengereseket, és nem utólag alakítják át - de utólag is lehet jól csinálni.

(Elárulok egy titkot: majdenm mindent meg lehet jól csinálni! Ja, de fikázni mindent lehet, nemcsak majdnem mindent :-)

Csak sok helyen nem jól csinálják, nem jól kezelik, ellenzik, szidják - ezért sok a negatív elöítélet. Akinek nem elö-, hanem utóítélete van, az nem fikázza.

Nem is terjedt még el eléggé, új is a technológia (legalábbis sokaknak, inkluzíve egyes gyártók), sokan ezért is idegenkednek töle.

Nyilván sokat segít egy hatalmas infrastruktúra, a BKV-nak azonban van ilyen (Bécsi Közlekedési Vállalat, félreértések elkerülése végett), de anélkül is teljesen használható, ha szerencsés vagy olyan helyen mászkálni vele, ahol a lefedettség megfelelö, és ez egyre nö. Szóval nem köll fikázni azt a gázt.
  Köszönjük!  "Sziasztok! Szeretnék veletek megosztani néhány képet az én öntudatos kis hercegnőmről, akit Szavannának hívnak. Csak két hónapja érkezett hozzám, de azóta már annyi, de annyi örömöt szerzett (most is dorombol az ölemben ezerrel)!…..
Kurvasok Villamos 2011.05.12 07:46:05
HamPLÓ Öreg járgányok 2011.05.09 22:40:00
Fáradt voltam, csapatépítő táborban voltam, fáradt voltam, ezért nem frissült már egy ideje a blog. Most is csak egy szó szerint megismételhetetlen képre futja az erőmből...
Kurvasok Villamos 2011.05.10 16:04:28
HamPLÓ Libikókán járó Combino 2011.05.05 09:30:00
Most hirtelen nem tudom, hogy a Margit híd budai hídfője melletti tér lesz-e az Elvis tér, és hogy a villamosmegálló is ezt a nevet fogja-e kapni, de a 4/6-os villamosok már nagyban rázzák a rakenrólt arrafelé. Na nem önszántukból, hanem mert a sínek egy pöttyedt megsüllyedgettek.…..
Kurvasok Villamos 2011.05.05 16:44:15
@Hamster: Igazságod vagyon, rosszul használtam a szót, persze, hogy nem ágyazat... de kockakövet is lehet jól lerakni, hogy ne zötyögjön (a gömbsüvegsoron is nagyot zöttyen egyébként). A gyep a belnagyvárosi környezetben sajnos nem megvalósítható (és egy esö és egy dugókerülö után dágványcsapdává válik). Viszont azt el kell ismerned, hogy a kockakö szebb. Jó, ez kevés...
Kurvasok Villamos 2011.05.10 12:41:42
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Elveszett, az emilemre se válaszolt.
Lehet, hogy valami újjal tölti fel a pofazacskóit...
Kurvasok Villamos 2011.05.10 16:02:15
@Hamster: Te ne kombózzál, te kombínózzál!

Most olvastam, hogy valami budaivillamos dolog mégis lesz?
Összefogás a Budai villamosért! Fonódó villamos másként Fiatal, független közlekedésmérnök-hallgatók csoportja új megoldással állt elő a Budai fonódó villamos projekt végleges elvetését elkerülendő. Gyors cselekvésre sarkallt minket Tarlós István főpolgármester egy…..
 Ma többször felmerül a kérdés, hogy keresztezhető-e a Margit körút, a Frankel Leó utca vonalában villamossal. Nos a Pro Urbe Kft. 2009-ben elkészített egy szimulációt evvel kapcsolatban. A szimuláció alapját valós forgalmi adatok képzik.  Tekintsétek meg a…..
Mindenkit Üdvözlünk!A blog létrehozásának célja, hogy előre mozdítsuk a fonódó villamosok ügyét. Mi fiatal közlekedésmérnök egyetemisták vagyunk, akik érintettek észak budai lakosként. Úgy gondoljuk, hogy a történtek alakulása miatt lépnünk kell, és ebben a ti, az…..
„De legalább nincs benne csalamádé.”   A valós problémákra fókuszáló, pragmatikus politizálás jegyében újabb szakaszához érkezett a közterület-átnevezési hullám. A fővárosi közgyűlés hajléktalanok és aktivisták kereplős közjátéka után átnyomta több…..
Kurvasok Villamos 2011.04.28 15:56:58
@Takony_fősámán: Ott nincs villamos!
Kurvasok Villamos 2011.04.28 17:44:17
@Jofiu: Támogatnám még tettleg is, de innen nehéz. De ha valami szociál netvörkön beindul, akkor lehet pl. fészbúkos táblaátragasztást szervezni. Mindenesetre eddig kb. nyolcvan embernek mondtam el, hogy a Moszkva teret ezután minek kell nevezniük. Mind egyetértően röhögött :-)
Cukiság: Minden, Ami CukI Pop cats 2011.04.28 08:06:00
"A videó feltöltője szerint valamilyen rejtélyes oknál fogva épp úgy ugrálnak, mint a pattogó kukoricaszemek... és tényleg... :)" - írta és a videóra a figyelmünket felhívta Szabó ErikaKöszönjük!..
Kurvasok Villamos 2011.04.28 14:14:20