Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mouriola

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tegyél, ha gúnyosan néznek az arcodba a kollégáid az első elődöntő után, mert az első két Real-Barcelona után, megnövekedett önbizalommal nem győzted hangoztatni, hogy meglesz az a BL-döntő? Négyféle verzió, válassz.  1. Megint fantasztikusan működött minden idők…..
mouriola 2011.04.28 13:03:31
@robot_:
Nem szólok bele az érdemi szakmai vitába, értelmezze mindenki úgy a látottakat, ahogy akarja.

Viszont a matematika/statisztika száraz, csúsztatásoktól mentes dolog, így ez a levezetés:

"Masreszt ha 10 perc alatt te 1 percet passzolgatsz a kapusoddal hatul, ezen kivul kiegyenlitett a labdabirtoklas, akkor a tiz percbol en 4 te meg 6 percig birtoklod a labdat. Ez maris 60-40 es csak 1 percet (ertsd : 10%-ot) kellett tobbet birtokolnod."

teljesen rossz.

Ha az egyik csapat 10 percből 1 percet passzolgat zavartalanul, akkor 9 perc marad, ami kétfelé oszlik, tehát a labdabirtoklás 55-45% arányban oszlik meg. Ha a Barcelona labdabirtoklása 70% az egész meccset nézve (nem tudom, h pontos-e az adat), akkor megközelítőleg 63 percet volt a Barcánál, 27 percet a Madridnál a labda. A kettő között 36 perc, azaz 40% különbség van.
mouriola 2011.04.28 13:30:16
@robot_:
én soha, sehol nem láttam még percben. az első félidőben emlékszem csak százalékokra, akkor 29-71% volt (többen is írták már), sztem a második félidő alapján valószínűleg nem sokat változhatott, erre alapozva hoztam a példát.

én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, h mit húz most a madrid így, h támadásra lesz kényszerítve. nagyon remélem, h végre egy frankó kis classico következik, ahol a barcelona sem akar csak meddő passzokkal időt húzni, hanem be akarja darálni a madridot. akkor nagyon jól fogunk járni.