Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Gabika

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakiskolai képzés megújítása Az alapfokú iskolai végzettségre épülő szakiskolai képzés 3 év lesz, és mindhárom évfolyam szakképzési évfolyamként fog működni.   A szakközépiskolai képzés átalakítása A szakközépiskolák 9. évfolyamra történő…..
B.Gabika 2011.04.29 09:54:32
@Motoszka:Köszönöm, hogy a szóbeli felkérésemet nem felejtetted el és véleményedet leírtad a témával kapcsolatosan. Sajnos nekem közvetlen tapasztalataim nincsenek ebben a témában, hiszen én egy óvodát vezetek. Természetesen tájékozódtam a szakirodalomban és beszélgettem néhány kollégával, akik szintén veled hasonlóan vélekedtek. Én is úgy gondolom, hogy nagyon fontos lenne a jövő magasan kvalifikált szakembereinek képzése érdekében a törvényeket rugalmasan alkalmazni, és kellő mértékben honorálni.
 Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (továbbiakban: Ebktv.), valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2010. évi LXXVII. törvény értelmében minden helyi önkormányzat, valamint többcélú…..
B.Gabika 2011.05.06 11:01:38
Köszönöm a kommenteket. Intézményvezetőként természetesen én is tanulmányoztam az Esélyegyenlőségi programot melynek elkészítéséhez jómagam is szolgáltattam adatokat. Az intézményünkben a gyermekek összetétele hasonlóképpen alakul a városi mutatók irányába. Azt tapasztaljuk, hogy egyre több a HH, HHH, BTMN, SNI gyermekek száma. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert több kolléganő rendelkezik kellő szakirányú végzettséggel és így helyben biztosított a gyermekek szakszerű ellátása. Sajnos a városban egyre kevesebb a munkalehetőség és pláne a kisgyermekes anyukák számára. A munkaerő piacot befolyásolni nem tudjuk, de abban tudunk segíteni, hogy az óvodába ezen gyermekeket is felvesszük , mert ha mégis menetközben van lehetősége dolgozni menni az anyukának, a kisgyermek nem lehet akadálya. Szakmai munkánk során igyekszünk az óvodában lévő gyermekeknek biztosítani mindazt, amit a családi környezetben részben vagy egyáltalán nem kap meg a gyermek. Gondolok itt a szociális szükségletek kielégítésére, de természetesen a gyermekeket érő élmények és ingerek összességére. Tapasztalatunk az, hogy nagy figyelmet kell fordítani azon gyermekekre, akit 3 éves korban nem írattak óvodába, hiszen éppen ezek a gyermekek és családok azok, akiknek a legnagyobb szüksége van a megsegítésre. Nagyon sokrétű ez a feladat, mindenre most nem is tudok kitérni, mert van olyan, ami az óvodáskorosztályt nem érinti. További jó munkát mindenkinek!