Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MadPet

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi futballtörténeti kuriózum következik. A Real Madrid a Barcelonát fogadja egy teljesen tét nélküli mérkőzésen. Még azt talán mondhatjuk, hogy a presztízs egy kicsit emeli a tétet, s a hozzáállást, de valószínűleg minden pályára lépő játékos a háta közepére…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
MadPet 2007.10.25 13:10:19
Ismerem a ciganysagot egesz jol. Ott ahhol felnottem a nepeseg 80 – 90 % -a cigany volt. Amit sokan nem tudnak hogy a ciganyok kozt is letezik 3 elkulonult kaszt. Van a muzsikusok akik nagyon jok a zene es a muveszet teruleten. Vannak az olyan ciganyok akik ugyan nem muzsikosuk de probalkoznak. Pl komuvesek, segedmunkasok, OCO kepviselok. Ezekkel nincs nagy problema. Ha megadod neki az eselyt akkor tanulni fog. Nincsenek belhazasagok es bizony elofordul a vegyes hazasag is. Sajnos a legnepesebb tabort az Olah (remelem jol irom) ciganyok adjak. Na ok azok akik fiatalon sok gyereket szulnek, ha kell lopnak , rabolnak stb.
Az alam igazi feladata az lenne hogy az elso 2 kasztott felhasznalja a 3. megfekezesere.
Ma nagyon sokan elnek csaladi porlekbol , segelybol. Ha a finanszirozast atalakitana vegre az allam annak erdekeben hogy aki munkabol el az gazdagodjon , aki pedig lusta, keptelen dolgoznin az igenis dogoljon ehhen.
Ismertem olyan embert akinek nem volt kepzetsege, nem volt semmilye , megis meg tudott elni segedmunkabol is legalissan. (magyaran a ket kezevel kaparta ki a kajara valot.). Cigany miert nem megy el falun mondjuk kapalni , varosban meg lehet szemetett szedni meg szepiteni a parkokat, utcakat, hazakat?
Amit en latok az hogy jelenleg van egy szuk reteg aki kidolgozza a belet hogy eltratsa azokat akik csalnak (afat), szurken dolgzonak (ECO es EVO) valamint segelybol elnek (ciganyok mondjuk). Most nezen magaba az aki minimal berert dolgozik es mellette kap meg legalabb anyit zsebbe.
Jelenleg mind a munka ado mind a munka valalo ra van kenyszeritve az allam altal arra hogy szurkezzen. Egyszeruen tul sokat szed be az allam es tul sokat oszt szet.
Tehat aki akar mondjuk sajat hazat, autot , anyagi gyarapodast az kivetel nelkul csal tehat feher bunozik vagy szepen kivandorol valahova ahhol ertekelik a munkat.

Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
w Üresjárat 2007.09.17 08:30:00
Eddig minden rendben van. Majd 2010-ben valaki elmondja megint: elkúrtuk...
MadPet 2007.09.17 10:50:00
Udv Mindenkinek!

Orulok hogy nem csak en latom at a helyztet. Azt hiszem a problema az egesz parlamentel van.
Mindenki fedez mindenkit es senki nem bukik ki , kiveve ha valami nagy marhasagot csinal. Az a gond hogy az emberek tobbsege bedol az olyan jolhangzo igereteknek hogy 14. havi nyugdij.
Sajnos mivel nem vagyok abban a pozicioban hogy megtegyem amit kellene ezert azt tettem amit az ember megtehet: irany Anglia.
Magyarorszagon a rendszervaltassal az emberek cserelodtek ki ,(hogy is mondta hofi ? : ) ) de a rendszer ugyan az. Ha nem csinalnak , csinalunk valamit akkor hamarossan az egesz orszag csodbe jut majd.
A fo gondolt en abban latom hogy NEM ONGONDOSKOSO a tarsadalmi model. Ez a mai idoben idejet mult.
Elsonek a kiadasokat kell lefaragni. Minden egyes teruleten pazarlas van, pl a parlament letszamat mar lassan 10 eve akarjak csokkenteni de mindegyik felti a helyet ezert tesze – toszasag van.
Nezuk mit tennek en a kritikus terulettel:
Bevezetnem az eletkor tenyezot az adoba, nyugdij jarulekba , egezsegbiztositasi jarulekba. Lenne harom sav
1. sav 35 ev alatt
2. sav 35-50
3. 50 +
A lenyeg az lenne hogy az 1. savot teljessen kitennem az allami szolgaltatasok alol. Ezert cserebe kevesebb adot kellene fizetni. (mondjuk 20 %). Ezek az emberek utan a cegek se fizetnenek TB-t meg ilyen jarulekoket. Igy aki ebbe tartozik jellentosen tobbet keresne mint az idosebbek , viszont semmi nem jarna neki ingyen. Se egezsegugyi ellatas se munkanelkuli segely, se nyugdij. Gondoskodjon maganak rolla.
Ez az amerikai model lenne. Menjen magan nyugdij penztarba, kosson egezseg biztositast, fektessen be de ne az allamtol varja a csodat.
2. savba tartozok a mostani es az elso pontban felvazoltakat kevereke vonatkozik. Tehat pl az alap es a kisebb mutetek ingyenesek, cserebe fizet tobbet az allam kaszaba. A nyugdija is reszben allami reszben magan , illetve lehetne azt hogy az allam bacsi bizonyos osszeget ad egy magan nyugdij penztarnak hogy atvegye a nyugdijat. Mondjuk a nyugdijig hatralevo ido alapjan.
3. sav: Ok teljessen maradnanak abban a rendszerben ami most van. Mivel mar ledolgoztak a nekik szant ido nagy reszet ezert nem kotelezhetoek arra hogy tovabb romoljon a helyzetuk.
Mint latjatok a nagy ellato rendszerek atalakitasa lenne a fo feladat.
Es akkor meg az oktatasrol nem is beszeltunk.
Legtobb tanar nem tud tanitani! (tisztelet a kivetelnek) Ennek az az oka hogy a tehetsegesebb tanulok nem mennek tanarnak mert keves a fizu. Tehat legyenek minosegi tanarok jol megfizetve ! Ingyenes diplomat felejtsuk ell.
Amit fent leirtam azok alapjan vissza tudna fizetni a tartozasat.

Erdemes lenne minden politiokust tanulmany utra kuldeni (eljen ott ) par evre a jolmukodo nyugati orszagokba. Amit leirtam azt tapasztaltam.
Egezseg ugy pl:
Egy gyoker kezeles itt 130.000 korul van ami 4-6 napi fizetesnek felel meg.
Az alap ellatas fogtomes , fogko stb az pedig 1 -2 ora fizetese a minimal bernek.
Allami nyugdij nincs. Magan nyugdij van amit a biztositok a gazdasagba fektetnek be allami garanciaval. (HOPPA ! Vissza forgatjak a lovet a gazdasagbe!)
Oktatas minel jobb annal tobbet kernek az egyetemek, viszont mikor vegzel az oxfordon mondjuk akkor van ismeretseged es a diploma miatt kb +30% al nagyobb fizetest kapsz. Azt hogy melyik egyetemen milyen az oktatas a piac donti el.
Igy az egyetemek ha tobb penzt akarnak elkerni az oktatasert akkor minoseget kell produkalniuk! Minosegi tanarok, minosegi epuletek.
Anglia a 70-es evek vegen volt hasonlo helyzetben mint Magyarorszag most. Akkori minister aszony egy bizonyos vas lady nevet kapta mert olyan kemeny intezkedeseket hozott es ugy adta elo hogy nem lattak ertelmet vitatkozni vele.
Magyaroraszagon is ezeket a lepeseket kellene megtenni minel gyorsabban.
Ez a regi elvtarsakkal nem fog menni. Az egesz bandat le kellene cserelni.
Ha valakit erdekelnek a tovabbi otleteim , akkor alok rendelkezesere.
Alapitsunk egy partot, alljunk ki az ongondoskodo tarsadalmi model megteremtese mellett es induljunk el a 2010-es valasztasokon. Csak az igazat mondjuk , kemeny lesz, sokan fognak szivni miatta de a gyerekeink aldani fogjak a tettunket.
Angliaban ez tortent.
Ajanlom magam.
w Mobilpapok dáridója 2007.09.06 06:00:00
Testvéreim, magyar hitűek! Megnyomorított életünk minden keserves napján szembesülünk azzal, hogy a csalással, hazugsággal hatalomra került kormány nyíltan háborút visel a magyar vidék, a magyar falu ellen. Tudják, hogy a magyarság megtartó ereje nem a döglesztő levegőjű,…..
MadPet 2007.09.13 17:10:02
Jo napot !

Csak nekem tunik ki a szovegbol es az elozmenyekbol hogy ezt egy IRONIKUS alkotasnak szanta a szerzo?
Van ugye egy joboldali cikk (tessek azt is elolvasni!!) ami ara epit hogy milyen gondosz is ez a szocialista kormany. Ezen kivul van a szerzo cike ami ebbol ki indulva parhuzamot allit es be mutatja hogy lasd az egyhaz is azt csinalja amit az allam. Ezzel a sok jobb oldali, hitbuzgo mocsing meregfogat kihuzta.
Ennyit erdemes ebbe a cikbe eszre venni. Ez volt a celja a szerzonek.
No meg talan az hogy az hitkatonakon jot rohogjunk 
Gratulalok erte.

Kommentekhez:
Minosegi oktatast azzal kellene kezdeni hogy a meglevo tanari gardat ujra levizsgaztatni. Kerem megnezni a felveteli ponthatarokat, evek ota azok mennek tanarnak akik mashova nem kellettek mert nem eleg tehetsegesek. (tisztelet a kivetelnek aki azert tanar mert elhivatott).
Mikor van egy minosegi tanar garda akkor lehet nekik nagyobb fizetest adni es maris lesz szinvolnalas tanitas. Amig az olyan tanarok akik be se mennek az orara hivatalban maradnak addig nem beszelhetunk oktatasrol.

Mikor a fent leirtak teljesulnek akkor lehet jo tantervet , jol felszerelt epuleteket epiteni. Az oktatas celja nem a targyi tudas atadasa kell hogy legyen , hanem annak megtanitasa hogy az egyen hogyan kepezze magat , hogyan erje el azt az inteligens szintet, amikor mar sajat magat kepes es hajlando tovabb fejleszteni.
Termeszetessen szukseg van alap muveltsegre is, pl hogy egy ilyen szoveget megfelelo modon tudjon ertelemezni (irodalom, vers elemzes!) , vagy mondjuk az piacon ne vagjak at ha egynel tobb dolgot vesz egyszerre.

Egyhaz: Velemenyem szerint nem az a fo mondanivalo hogy mit csinal az egyhaz, de ha igy bele mentunk akkor par szo. Inkvizicio, keresztes haboruk, boszorkany perek.
Ha valaki hisz benne hat az Isten segitse az elet minden teruleten.
UI: Bocsanat az ekezet es a helyesirasi hibakert, en is csak egy videki iskolaba tanultam ,de megis ertem az iras mondanivalojat.....(Ok nem ez az oka, irónia)