Regisztráció Blogot indítok
Adatok
happythings4you

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ó emberek, gondoljatok ma rá, Ki Betlehemben született ez este, A jászol almán, kis hajléktalan, Szelíd barmok közt, édes bambino, Kit csordapásztoroknak éneke Köszöntött angyaloknak énekével. Ó emberek, gondoljatok ma rá, Hogy anyja az Úr szolgáló leánya És apja ács…..
Karácsony este. És esik. Gyermekként sírva csorog az eresz. S halk szél, mint altatódal az anyák ajkán halkan neszez. Ring a csodás égi bölcső: – a gyermek sír, ki ma született, – s Mária dalolja altató dalát a csillagszemű fia felett.  1947. XII. 24...
A született Jézus, Ez igézetes gyermek, Áldja meg azokat, Kik a szívünkbe vernek Mérges szuronyokat. Áldassanak bennünk A kifeslett vér-rózsák: Bánat, kín, szenvedés, Mert Jézus volt a Jóság S a nagy, szent türelem. Csengessünk csengőkkel, Szeressünk…..
Frank Sinatra Let it snow című dala a Drágán add az életed! című filmből lehet ismerős, így íme egy a film részleteiből összevágott videó, Frank Sinatra dalával. ..
Oh, the weather outside is frightful But the fire is so delightful And since we've no place to go Let it snow, let it snow, let it snow It doesn't show signs of stopping And I brought some corn for popping The lights are turned way down low Let it snow, let it snow, let it snow When we finally…..
I'm dreaming of a white Christmas Just like the ones I used to know Where the treetops glisten and children listen To hear sleigh bells in the snow I'm dreaming of a white Christmas With every Christmas card I write "May your days be merry and bright And may all your Christmases be white" (I'm…..
Hallgasd, hogy völgyön, havason Csengőnk dala hogy száll! Friss hóban száguld velünk ez a Szélnél is sebesebb szán. Ott lenn a lejtő peremén Áll sok fiú és lány, Ujjongó hangjuk öröme ma Eljut az egekig tán. Gyere nézd, gyere nézd, Gyere szédülj el! Oly gyönyörű szép!…..
Eljött egy év után, itt van megint, Vártuk, mert annyi jót hagy pár napra itt. gyertyák az asztalon,meghitt szobák, Csillagot szór ma ránk egy szelíd fenyőág. Refr.: Látod a szeretet ünnepén, Ha minden hófehér Meseszép így a karácsony Ez nem zord hideg tél. A szeretet…..
Csengettyűk szavávalKarácsony csilingelcsengettyűk szavával...Karácsony kopogtathóbundás kabátban;meghitt meleg lobogminden kis szobában.Karácsonyfa hintimireánk a fényét,adjon világunknakhű, emberi békét!Karácsony csilingelcsengettyűk szavával.....
Hópelyhek lobognakpihekönnyű szélben,fehér lesz az erdőkarácsonyi éjben… Fenyőfák indulnak,díszeiket várják:köszöntik az embertés az ég királyát. Világos az ablak,arany szemmel néz rád,felfénylő örömmelhullanak a szikrák: csillagszóró játszik,szemek…..
A Karácsony akkor szép,hogyha fehér hóba lép-nem is sárba, latyakba...Ropog a hó alatta. Hegyek hátán zöld fenyő,kis madárnak pihenő-búcsúzik a madártól,őzikétől elpártol. Beszegődik, beáll csakszép karácsony fájának-derét-havát lerázza,áll csillogva,…..
A kis Jézus aranyalma, Boldogságos Szűz Mária, Egy kezébe ringatgatja, A másikkal takargatja. Aludj, aludj kisdedecske, Betlehemi hercegecske, Nem királyné a te dajkád, Szolgálóbul lettem anyád. Oh te dudás mit szundikálsz? Fényes az ég, nem kell lámpás, Ha kimegyek…..
Egy nap meg egy este Minden esztendőben: Szeretném, ha király Lehetne belőlem! Ha nem is, ha nem is Valami sokáig: Karácsony estétől Karácsony napjáig. Karácsony estéjén, Hogy a csillag támad: Kinyitnám aranyos Gyöngyös palotámat. Minden elhagyottat Oda…..
Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó! Minden gyermek várva vár, vidám ének hangja száll. Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró, Jöjj el hozzánk, várunk rád, kedves öreg Télapó. Nagyszakállú Télapó jó gyermek barátja. Cukrot,diót, mogyorót rejteget a…..
Szempilláján hópelyhekkel,titokztos nagy köpenyben, szánkójával télapó messze jár.Ablakunkon jégvirágok, régi vaskályhánkban rőzse pattog,s a konyhán át illat száll.Miért, hogy mégis nyugtalan szívem, miért van, hogy békét nem lel?Az ünnep fénye, a boldogságcsak…..
Barna lány, tiszta szívvel.Szeme fényes utcát jár.A szent ünnepen - hogy boldog legyen -,jött a széllel, árván. Szökött lány, szakadt jelmez -,de a város ajtót tár: a csend védelmez,a házak közt őrség sem jár -, éjfél múlt már. Angyallá válni,felhőkkel szállni csuda…..
Karácsony ünnepén Mindenhol gyertya ég. Békesség jelképe A gyertyaláng. Mindennap gyújtsatok Gyertyákat, emberek! Égjen a béke- láng Mindenhol már! Halvány kis gyertyaláng, Hol van a kék madár? Mindenki várja őt, Miért nem jön már? Sok még a gyűlölet, Éhség és…..
Kis karácsony, nagy karácsony, Kisült-e már a kalácsom? Ha kisült már, ide véle, Hadd egyem meg melegében. Kis fenyőfa, nagy fenyőfa, Kisült-e már a malacka? Ha kisült már, ide véle, Hadd egyem meg melegében. Jaj, de szép a karácsonyfa Ragyog rajta a sok gyertya. Itt egy szép…..
Suttog a fenyves zöld erdő, Télapó is már el jő. Csendül a fürge száncsengő, Véget ér az esztendő. Tél szele hóval faggyal jő, Elkel most a nagykendő. Libben a tarka nagykendő, Húzza-rázza hűs szellő. Suttog a fenyves zöld erdő, Rászítál a hófelhő Végire jár az…..
Pásztorok, pásztorok örvendezve  Sietnek Jézushoz Betlehembe;  Köszöntést mondanak a kisdednek,  Ki váltságot hozott az embernek. Angyalok szózata minket is hív,  Értse meg ezt tehát minden hű szív;  A kisded Jézuskát mi is áldjuk,  Mint a hív pásztorok,…..
Mért fekszel jászolban, ég királya? Visszasírsz az éhes barikára. Zenghetnél, lenghetnél angyalok közt: mégis itt rídogálsz, állatok közt. Bölcs bocik szájának langy fuvalma jobb tán mint csillag-ür szele volna? Jobb talán a puha széna-alom, mint a magas égi…..
Óhajtozom el a Magasságba, Nagy a csúfság idelenn, De van Karácsony, Karácsony, Istenem, én Istenem S ember-vágy küldte Krisztusunkat. Két gerlicét vagy galamb-fiókát, Két szívet adnék oda, Hogyha megint vissza-jönne A Léleknek mosolya S szeretettel járnánk…..