Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walsingham

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború után beköszöntött a jet-, és atomkorszak. Megjelentek az égen a helikopterek és többféle új anyagot is alkalmaztak a gyárak. Főként ezeknek köszönhető, hogy a mérnökök érdekes tervekkel álltak elő ezekben az időkben.A Bohn féle flying busAz Egyesült…..
Egy nap késéssel, de valóban megépült Budapest tömeges biciklis fejlesztéseinek első részlete. Ahogy Vitézy Dávid kedden bejelentette, a főváros a Thököly út és Hungária körút kereszteződését alakítja biciklizhetővé.   Eddig a Thököly úton, a Dózsa György…..
Walsingham 2011.08.18 15:13:20
@dukeekud: Hát ha lehet egyiket se kérném :D . De a járdán azért definíció szerint biztonságban kéne lennem mint gyalogos és ez az esetek nagy részében meg is valósul, hiszen autó nem igen jár a pesti árkádok alatt vagy mondjuk a sétáló utcákban. 10 velem megtörtént esetből 9-ben nem autó akart elütni a járdán hanem biciklis, kismotoros.
A kérdés másik felé, hogy egy autós sokkal jobban tudatában van, hogy mennyivel nehezebb, gyorsabb mint egy gyalogos, mint egy biciklis, mert sokkal feltűnőbb a különbség.
Walsingham 2011.08.18 15:21:00
@Gery.Greyhound: Én nem szívesen skatulyázok, de a hozzászólás műfaji terjedelme miatt, hatékonyabb "verbális piktogramokat" használni mint minden egyes esetben felállítani a definíciókat és azt pontosan indokolni.
Amit te mondasz, az elég jól tükrözi a szerintem ideális vagy ideális közeli hozzáállást. Minden helyre és helyzetre az odaillő közlekedési / szállítási eszköz.
Az én szótáramban a "hobbibiciklista" kifejezés azokat a személyeket takarja akik nulla felkészültség, de legalább igen vehemens hozzáállás mellett, leginkább divatból kezdenek el foglalkozni a biciklizéssel. Ők azok általában akik még a kerékpárjukat sem képesek rendben tartani és gondozni normálisan, mert abban is csak divatcikket látnak. Érdemes megnézni nagyobb kerékpártárolóknál a gépeket.
Walsingham 2011.08.18 15:22:22
@k_attila78: akart elütni = nem sikerült, ha sikerült volna akkor az "elütött" kifejezést használtam volna.
Az elmúlt hetek lazább posztjai után ma egy betonkemény történet van napirenden. Az eddigi témáihoz illeszkedően Hiry2,0 ezúttal Deir Yassin történetével foglalkozik. Ennek a -Jeruzsálemtől nem messze elhelyezkedő- településnek a neve, akárcsak Lidice, Babil Jar, Oradour, vagy My…..
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
"...Avagy ha fegyvert hoznék amaz országra, és mondanám: fegyver, menj át ez országon! és kiirtanék belőle embert és barmot. És ama három férfiú benne volna, élek én, az Úr Isten mondja, nem szabadítana meg sem fiakat, sem leányokat, hanem csak magokat szabadítanák meg.…..
Oszama bin Laden pár nappal ezelőtti (?) likvidálása elképesztő indulatokat és közlési kényszert szabadított fel a magyar blogoszférában (is). Ha nem látom a saját szememmel, magam sem hiszem el, hogy a mai napon már a Velveten is nemzetközi jogról, különleges alakulatokról és terrorizmusról folyt…..
Walsingham 2011.05.06 17:05:54
1.) Joga nem volt lehetősége igen
2.) lásd 1.)
3.) ISI + plusz éveken keresztül több hasznot hajtott élve mint holtan, (patriot act, nagyobb költségvetés és jogkör a felderítő / elhárító szerveknek, és az állandó "háborús" fenyegetettség miatt, USA közvélemény sokkal több "nem konvencionális" megoldást lenyelt mint alapesetben.
4.) Nincs, Az Al-Kaida által folytatott alacsony intenzitású terrorizmusban maximum a piszkos bombának van értelme és ott is csak olyan célpontok ellen ami másodlagos hatását tekintve okozza az igazi kárt.

@Tyeplica:
Már kb. 10-15 évvel ezelőtt voltak hírek arról, hogy az NSA szolgáltba állított egy a tomográfia elvén működő talajvizsgáló műholdat.
A lezuhant helikopter pedig érdekes kérdéseket vett fel.

Személyes véleményem szerint, pedig Obama és stábja nem azért nézte végig élőben az akciót, mert ez a perverziójuk hanem, hogy szükség esetén helyben kiadhassák a megfeleő csak legfelsőbb szinten engedélyezhető parancsokat. (Ha nem sikerül a művelet, akkor a célpont és az eszközök megsemmisítése bombázás, robot repülök, manőverező légibombák által)