Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peterdeak

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollywoodot mindenki ismeri már annyira, hogy tudja: ha valami nagy sikert arat, úgy hiszik, hogy rátaláltak a filmvilág legújabb csodaszerére, és az adott koncepciót, ami mögött a pénz szagát érzik, addig fejik, amíg csak lehetséges. Az X-Men és a Pókember képregényadaptációk…..
peterdeak 2011.04.27 11:10:51
@szoni_: Szerintem ezt egyik napról a másikra nem fogja tökéletesen csinálni senki. Sok olyan 3D filmet láttam már amikben voltak jelenetek ahol ezt elég ügyesen csinálták. Tapasztalat kell hozzá. Minél nagyobb a 3D hatás annál jobban igénybe veszi a szemet. Ez nem jelenti, hogy mindenképp fájni fog a néző feje: adagolás kérdése. Egy-egy erősen 3Ds képsor után pihentetni kell a néző szemét, majd 10-20 másodperccel később megint lehet erősebb térélményt adni. Persze ha jól van megcsinálva a film akkor Te mint néző ebből a 3D tudatos szerkesztéséből nem veszel észre semmit.
peterdeak 2011.04.27 11:16:56
@Rusznyák Csaba: Azért az nem ugyanaz! Ha hazaérsz és látod a barátnőd cipőjét, táskáját otthon akkor életed tapasztalatai alapján következtetsz, hogy otthon van. De azért ez nem az mintha látod is, hogy otthon van.

A legújabb kisfilmben amit csináltunk "Choice" címmel (rendező: Köves Krisztián Károly) pl. van olyan kép amikor egy lány áll egy 15 emeletes épület tetejének peremén és felső kameraállásból 3D-ben nagyon sok pluszt ad, hogy szinte már tériszonya van a nézőnek a nagy mélységtől. Nem azt mondom, hogy lehetne 3D nélkül is jó, csak a ügyesen aknázzák ki a 3D-t akkor így még többet lehet adni.
peterdeak 2011.04.27 11:40:48
@Rusznyák Csaba: "csak mennyiségi pluszt látok benne, minőségit nem."

Ha én mint filmkészítő egy érzést, egy hangulatot akarok előidézni a nézőben és ahhoz igénybe veszem a 3D eszköztárát is (az összes többin kívül) akkor az nem minőségi kihasználása a 3D-nek?