Regisztráció Blogot indítok
Adatok
átlagember2011

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nép hős fia, aki egyébként védett személy, innentől kezdve műveleti területen tartózkodik rövid szabadidejében. Igaz, hogy azt nyilatkozta, neki nincs szüksége senkire és semmiféle társadalmi szervezetre, mert őneki (egyes szám első személyben) készen kell állnia a…..
átlagember2011 2011.06.03 19:25:26
@Vidéki: Ó kedves vidéki!

Mert nem Orbán Viktor volt, aki a mentelmi joga mögé bújva kordont bontott. A kordon egy hatályos rendeletalapján lett felállítva. Miért nem bíróságon támadta meg a rendeletet?
A felheccelt tömeg a TV-székházat rombolta, autókat gyújtott fel, díszburkolatot, padokat szedtek szét, abból építettek barrikádot az Erzsébet-hídon. És miért? Tisztán politikai okokból. A jobboldal elvesztette a választásokat és demonstrálni küldte a híveit. Nem gazdasági megszorítások miatt, nem az életük ellehetetlenülése miatt. Csak politikai okokból. Amíg a Kossuth téren táboroztak, az belefért a demokráciába. De a többi nem! Ja, és persze ott tüntettek Gyurcsány háza előtt, az gondolom, rendben volt szerinted.

Ezzel szemben a rendvédelmiek között nagyon sokan a fideszre szavaztak 2010-ben és együtt örültek Viktorral a győzelemnek! Bizony, bizony, ők is kellettek a kétharmadhoz. De aztán a fidesz, olyan jogokat és a hozzátartozó juttatás elvételét jelentette be, amelyet törvényesen, jogszerűen, többek között az előző Orbán-kormány által elfogadott törvény alapján szereztek. Erre építették az életüket, családjuk életét, erre alapozva vettek fel pl. lakáshitelt. Az aktívak pedig azért vállalták az összes jogfosztást a munkájuk során, mert törvényben garantálták nekik, hogy ha 25 évet lehúznak, akkor már nem kerülhetnek ellátás nélkül az utcára. Ez a létbiztonság, ez a védőháló motiválta/motiválja őket. De ez nem jelenti azt, hogy el is akarnak menni 25 év után nyugdíjba!
Tehát ők tisztán gazdasági alapon mentek az utcára, jobb- és baloldali érzelműek egyaránt. Ez a kormány a családjuk, gyerekeik egzisztenciáját akarja lerombolni.
Ehhez képest nagyon is békések voltak. Mindössze átléptek egy 50 cm magas láncot és bementek egy üres parkolóba. Borzalmas rendbontás.
A felvonuláson beindítottak néhány füstgránátot, a szél elfújta nyom nélkül. A tűzcsapokat tényleg kinyitották, elfolyt néhány köbméter víz, az anyagi kár elenyésző a 2006-os események utáni felújításhoz képest.
Mivel a kormány a döntéseivel ezen emberek családi életébe is beletapos, így abszolút nem látok kivetnivalót abban, hogy a politikus is érzi, milyen amikor a családja szintjén jelenik meg a politikája eredménye.
A gyereke nem tehet róla, hogy ilyen az apja/anyja (a politikus), de az eltaposásra szánt rendvédelmis gyereke sem tehet semmiről, mégis áldozat lesz belőle. És ez a politikust sem érdekli.
2012. január 1-től tilos lesz 40 éves kor előtt meghalni, aki a szabályt megszegi, annak élő hozzátartozóinak helyette is kell dolgozniuk. „Sokak valószínűleg az özvegyi nyugdíj miatt tettetik magukat halottnak, vagy az árvaellátásra játszanak.” – vállalta…..
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
átlagember2011 2011.05.10 09:13:11
@Matróz Kommandó:

A korkedvezményes nyugdíj lehetőségét legutoljára az Orbán-kormány deklarálta 2001-ben.

Tévedés, nem azért kapják, mert mindannyian fizikailag nehéz veszélyes munkát végeznek. A pályafutásuk során szinte mindenki a "végeken" kezd, tehát a nagy többség végez ilyen munkát. De ezt más szakmákban is megteszik, ezeknek a szakmáknak adtak anno a jogalkotók 5 év korkedvezményt. Például a kiemelten egészségkárosító képviselői állás után is jár.

A 25 év utáni nyugdíj bizonyos feltételek melletti lehetősége azért van, mert az állam ezektől az emberektől szolgálatban és azon kívül is feltétlen engedelmességet és bármikor bármilyen munkára vezényelhetőséget vár el! Ezek az emberek vagy a munkahelyükön vannak szolgálatban vagy bárhol máshol telefonos (régebben kiértesítős) készenléti szolgálatban. És nincs joguk nemet mondani, ha berendelik őket bármikor.
Ennek megvalósíthatósága miatt a törvény egy parancsuralmi rendszerben foglalkoztatja ezeket az embereket.
Ez a rendszer (a belső függelmi viszony és a teljesen tervezhetetlen családi élet) bizony komoly többletterhelést - elsősorban mentálisan - rak ezekre az emberekre. Ők a min. 25 év alatt nem bemennek dolgozni, majd munka végén haza, és másnapig elfelejtik a munkahelyüket. Ők otthon is félig a munkahelyükön vannak, készenlétben.

No ennek az ellentételezése a szolgálati nyugdíjrendszer. Aki szerint ez könnyed gyerekjáték, az próbálja ki.