Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köves D. Gábor

0 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. ..
Köves D. Gábor 2018.02.10 23:03:51
Köves D. Gábor 2018.02.10 23:17:29
:o)
Köves D. Gábor 2018.02.10 23:29:37
@dr. mesterséges színezék:

OFF
nem ökörködés, hanem paródia. Ilyen szintű dumák folynak a közszolgálati médiumokból. Pár éve még nem hittem volna, hogy ilyen helyzet bekövetkezhet.

Amit fentebb írtam annak kb. az a lényege, hogy ha így mennek tovább a dolgok, mint eddig, akkor meg fogják találni a módját annak, hogy az Elios ügyhöz hasonló információk terjedését teljesen megakadályozzák. Pl. úgy, hogy csak az MTI által jóváhagyott hírek nyivánosságra hozását fogják engedélyezni. Ez félig-meddig már meg is történt, l. ahogy az Origó, TV2, megyei lapok (nem) tálalja a történteket. Nem is szólva a blogokat és fórumokat szétdúló, fizetett trollseregről.
ON
HeStyle MIT VISELJ AZ ELSŐ RANDIN? 2018.02.09 05:55:00
Az első randi kulcsfontosságú, hiszen nagyon sok múlik az első benyomáson. Az első randi vízválasztó lehet hiszen eldönti, hogy lesz e folytatás vagy sem. Ezért is fontos, hogy hangsúlyt fektess az öltözékedre is, persze az egyéniségedet megőrizve...
Köves D. Gábor 2018.02.10 08:59:56
Hát igen, a mostani divattrendekbe elég sok minden belefér. Úgyszólván kötelező az extravagancia, ha valaki emlékezetes első randit szeretne összehozni szíve választottjának. Ugyanakkor nagy sláger a retro, úgyhogy véleményem szerint érdemes lehet visszanyúlni pl. Hugo Boss korai kreációihoz, l.: cdn.blog.hu/mr/mrelite/image/elite_fashion_hugo_boss_borito.jpg
Az egy az egyben történő másolás tiszteletlenség lenne a zseniális tervezővel szemben és - lássuk be - a haute couture szettjeinek egyes kiegészítői (pl. a Mauser Kar98, Luger P08) felett már eljárt az idő. De hasznájuk bátran a zseniális ötleteit, amikor ellenálhatatlan hódítóként akarunk fellépni! A korábbi kommenterekkel egyetértve úgy gondolom, hogy a felgyűrt gatya és a zokni nélkül viselt félcipő kombó már uncsi, de sebaj, ezek kiválóan helyettesíthetők pl. fekete bricsesszel és térdig érő bilgeri csizmával. Merészebbek hanyagul lóbált marsallbotot is vihetnek a randira - a hatás nem fog elmaradni, ezt garantálom!
Kinyílott a zártosztály. Megírom. Kerényi Imre legújabb ötlete, hogy a NER elitgyerekeinek szervez nyári tábort. De nem is akármilyet: igazi hitlerjugendeset...
Köves D. Gábor 2018.01.29 23:59:32
Ha igaz, hogy a miniszterelnök leállíttatta ezt a tábort, azon egyáltalán nem csodálkozom. Ugyanis ez felhívás erősen kritikus és gúnyos a jelenlegi hatalommal és ideológiával szemben. Csak olvasni kellene a sorok között. Néhány példa:
- Mire képzi a felhívás szerint ez a tábor az elit csemetéit? Arra, hogy fegyelmezetten kövessék a centuriót és tanuljanak meg alakoskodni. Tehát ezek azok az erények, amelyeket a felhívás szerint az uralkodó osztály következő generációjának tanúsítani kell. Van ebben a jó adag irónia.
- Milyen mondókákat tanítanának a felhívás szerint a csemetéknek? "Bíró, pandúr, lakatos, tiéd lesz egy láda fos." Furcsa, ezt még sosem hallottam, lehet, hogy Kerényi találta ki? Mindegy. Lényeg, hogy egy erősen áthallásos, valószínűleg ad hoc gyártott mondóka. Tele van utalásokkal: a "láda fos" az origo.hu-n megjelent Jobbik-ellenes kamucikk nevezetes "fekálialádájára" rímel. A mondóka olyan társadalmi csoportoknak szánja a láda fost, akikkel a jelenlegi rezsim viszonya konfliktusos: l. a bírákat és a pandúrokat, vagyis a rendvédelmi dolgozókat. Stb.

Szóval véleményem szerint nem véletlen, hogy ilyen erőletetten historizáló, furcsa utalásokkal teli és émelytően giccses ennek a tábornak a koncepciója és maga ez a felhívás is. Kerényi színházi ember, akinek hivatalból kell értenie a szimbólumokhoz, a finom utalásokhoz és a hatáskeltéshez, ezért nem tudom elképzeni, hogy véletenül csinált volna ilyen hülyeséget. Egészen biztos, hogy ezt szándékos trollkdásnak szánta, bár nem tudom, mi indította erre, és mi volt vele a célja.

Megjegyzem, anno az Alaptörvény kapcsán kiírt képzőművészeti pályázatnál (szintén Kerényihez volt köthető) is valami hasonlót véltem felfedezni, amikor megláttam a nyertes versenyműveket.
A gyógyszeriparral kapcsolatos egyik legmakacsabb állítás, hogy többet költenek marketingre, mint kutatásra és fejlesztésre. Ennek bizonyítására az általános eljárás az, hogy összehasonlítják az értékesítési, általános és adminisztratív költségeket a kutatásra és…..
Egy elhagyatott műhelyben jártunk, amit valószínűleg talán valamikor a kétezres évek végén használtak utoljára.  Legalábbis a falon lévő poszter szerint erre lehet következtetni. Szerszámok a műhelyasztalon, ruhák és sapkák a fogason, gázmaszkok a földön, papírok az…..
Ha komolyan gondolta Kamu Miska azt, amit tegnap benyújtott, akkor ezek a narancslegények tényleg nem szarral gurigáznak. A nagy külföldi kiskerláncok régóta tartó molesztálása úgy tűnik, gyilkossági kísérletté fajul, többfrontos támadással most már azt üzenik a fiúk a mocsok…..
No ez megint egy olyan diéta, amiről csak annyit kellene írni, hogy könyörgöm, ne csináld! Ha lehet überelni a szétválasztó diétákat, akkor ez az. Volt egyszer egy Jason Vale nevű ember, aki szeretett volna valami nagyot mondani, hiszen mégiscsak ő egy profi szerző és megmondó…..
- avagy az ösztönök harca - A tudósok szerint evolúciósan hajlamuk van rá, hogy őket vegyék feleségül. Noha ösztönösen vonzódnak az okosakhoz is. Jó kis ellentmondás, ugye? Kezdjük rögtön az elején. Eddig a nőkről hitték, hogy hajlamosak fogni maguknak egy megbízható társat, aki jó apa, s amikor…..
Köves D. Gábor 2014.11.11 12:19:27
Miért keresnek a férfiak többet, mint a nők? Miért becsülik meg jobban, miért ismerik el jobban a férfiakat a munkaerőpiacon? Mi az oka annak, hogy nagyon sok területen hitelesebb egy férfi, mint egy nő? Ezekre a kérdésekre évtizedek óta keresik a választ a kutatók, szociológusok…..
A Molotov-koktél fejlődéstörténetét nem a falangisták harcaitól, vagy a finnek védekezési műveleteitől, vagy 1956-tól kell kezdenünk, hanem sokkal hamarábbról. Amikor az ősember tűzbe dobta ellenségét, megfogalmazódott az ösztönös vágy, hamuvá rombolni az ellenséget. Még…..
Köves D. Gábor 2014.10.21 15:30:09
A francia kutatócsoport tanulmányának folytatása oldalunkon, még négy népszerű sportág krónikus derékfájdalomra kifejtett hatásáról.  ..
Köves D. Gábor 2014.09.25 12:14:30
A dehir.hu, debreceni online híroldal publicisztikát közölt egy régi problémáról: az intézkedő rendőrről készült fénykép csak kikockázott arccal jelenhet meg az újságban. A cikk első felében a szerző felvázolja a sajtómunkások sanyarú sorsát: éjt nappallá téve…..
Köves D. Gábor 2014.02.09 11:30:10
@Szabó Máté Dániel: Kedves Szabó Máté Dániel Úr!

Az alábbiakkal szeretném egyértelműbbé tenni a tegnap kissé elnagyoltan körvonalazott álláspontomat:

I. A korlátozott alapjogi jogképességre vonatkozó, a tegnapi hozzászólásában ismertetett tétel - ha jól értem - egy olyan jogi mechanizmust ír le, amely szerint bizonyos természetes személyeket bizonyos alapvető jogok annak függvényében illethetnek meg, hogy mi a adott személy társadalmi státusza (közhatalmat gyakorol-e) és éppen milyen tevékenységet folytat (pl. a rendőr intézkedik-e). Azaz a tétel szerint az egyén alapjogi jogképessége (egyes alapjogokra nézve) az illető társadalmi státusza és az adott időpontbeli tevékenysége függvényében kapcsolódik ki vagy be. Az alapvető jogokra azonban nem lehet ilyen jogi mechanizmust megkonstruálni, mert ezek nem státuszjogok: nem az egyén társadalmi státuszához és tevékenységéhez kötődnek, nem ezek függvényében és nem esetlegesen kapcsolódhatnak az egyénhez, hanem az közvetlenül és eltéphetetlenül az egyén megkérdőjelezhetetlen emberi minőségéhez kötődnek, azt védik. Ez az állítás a "klasszikus" alapvető jogokra - pl. élethez való jog, emberi méltóság, információs önrendelkezési jog stb. - feltétlenül kizárja a korlátozott alapjogi jogképesség tétel alkalmazásának lehetőségét.

II. Az előző pontban írtak alapján nincs mód szeletktív és szituatív alapjogi jogképesség elvonással megoldani azt a konfliktust, amely egyrészről az állammal szemben alapjogi védelmet igénylő természetes személyek, másrészt és az állam részéről eljáró természetes személyek alapjogi ütközése esetén kétségtelenül fennállhat. Az alapjogi jogképesség elvonásra jogi instrumentumok sem állnak rendelkezésre. Az Alaptörvény az ember jogképeségéből indul ki és az alapvető jogokat mindenkit megillető jogokként határozza meg. (Elfogadható leegyszerűsítéssel élve.) Az alapvető jogokra vonatkozó jogképesség kizárását, szelektív korlátozását az Alaptörvény nem szabályozza. Valóban, az alapvető jogok elsődleges rendeltetése az egyén védelme az állammal szemben, azonban ha az Alaptörvényben az szerepel, hogy a személyes adatok védelméhez való jog mindenkit megillet, akkor innen jogértelmezési úton nem lehet eljutni odáig, hogy az intézkedő rendőr mégsem az információs önrendelkezési jog alanya. Ha a korlátozott alapjogi jogképesség tételére szükség van, akkor a bevezetéséhez módosítani szükséges az Alaptörvényt.

III. A hatályos Alaptörvény keretei között az alapjogi korlátozás (azaz nem a jogképesség, hanem az alapvető jog érvényesülésének korlátozása) szabályainak alkalmazásával, a cikkben említett esetben az Infotv. közfeladatot ellátó személyek adataira vonatkozó szabályát alkalmazva kiegyensúlyozható a rendőr információs önrendelkezési joga és a közhatalom működésének átláthatóságára vonatkozó igény. Ennek módját egy korábbi hozzászólásomban vázoltam.
Köves D. Gábor 2014.03.10 17:20:32
@Szabó Máté Dániel: Kedves Szabó Máté Dániel Úr!

Ismét erre tévedvén örömmel konstatálom, hogy időközben válaszolt. Köszönöm a kiegészítést, de a megismert formájában továbbra sem tartom elfogadhatónak a tételét.

Az előbbi hozzászólásban azt a példát hozta, hogy ha az intézkedő rendőrt lefényképezik, akkor őt közhatalom gyakorló minőségében nem illeti meg a személyes adatai védelmének a joga. Változtassunk egy kicsit ezen a példán: tegyük fel, hogy az intézkedés alá vont személy nem lefényképezi az intézkedő rendőrt, hanem oly módon fejezi ki az intézkedéssel szembeni elégedetlenségét, hogy lepuffantja őt. Alapjogi szempontból változatlanul hagytuk az alanyok minőségét és a jogviszonyt (egyik oldalon az éppen közhatalmat gyakorló rendőr, a másikon az állampolgár), csak annyi változás történt, hogy a példában érintett jog nem az információs önrendelkezési jog, hanem az élethez való jog. Ha az Ön által ismertetett tétel alapján a rendőrt az intézkedés közben, azzal összefüggésben nem illeti meg az információs önrendelkezési jog, akkor nyilván ugyanaz vonatkozik az élethez való jogára, tehát az állampolgár a vele eszemben intézkedő rendőrt lelőheti.

Úgy vélem, ez a példa rámutat az Ön által ismertetett tétel egy homályos és megalapozatlannak tűnő pontjára, nevezetesen arra, hogy az államra, mint jogi absztrakcióra vonatkozó elvet "az államnak nincs alapvető jog az állampolgárral szemben" minden különösebb megfontolás nélkül, automatikusan kiterjeszti az állam nevében eljáró természetes személyek jogállapotának meghatározására. Azonban bizonyításra szorulna, hogy ezt a kiterjesztést lehetséges megtenni. Ugyanis ez egyáltalán nem magától értetődő. Pl. az az elv, hogy egy gazdasági társaságot a bíróság feldarabolhatja, nyilvánvalóan nem terjeszthető ki a jogalanyok másik, lényegesen eltérő tulajdonságokkal rendelkező osztályára, például a gazdasági társaság vezető tisztségviselőire.

Fentebb már többször részleteztem, most csak utalok rá, hogy az államra vonatkozó elvet "az államnak nincs alapjoga az állampolgárral szemben" azért nem lehet egy az egyben alkalmazni az állam nevében eljáró természetes személyre, mert ő ember, még akkor is, ha az állam, a köz szolgálatába szegődik. Emberi mivoltából fakadóan olyan emberi és alapvető jogok illetik meg, amelyek az embertől elszakíthatatlanok, még akkor is, ha az illető közhatalmat gyakorol. Ezért a jogi szabályozás csak azt az utat járhatja, hogy az alapjogi korlátozás szabályai szerint a szükséges mértékben korlátozza a közhatalmat gyakorló személyek alapvető jogainak érvényesítését. Ez az én antitézisem az Ön által ismertetett tétellel szemben. Az írott jog az általam követett értelmezést támasztja alá. (L: az Alaptörvény általános jogképességre és az alapjogok mindenkit megillető voltára vonatkozó szabályai, az Infotv. személyi hatálya és a kötelező adatkezelésre vonatkozó szabályai.) Pl. az Infotv. 26. § (2) bekezdése is azt támasztja alá, hogy elvileg a közfeladatot ellátó személyeknek is van e minőségükkel összefüggésben információs önrendelkezési joga, mert ha nem lenne, akkor nem kellene azt az Infotv. 26. § (2) bekezdésének megfelelően korlátozni.

Még nem volt alkalmam elolvasni a könyvét; lehetséges, hogy abban kitér arra is, amit a fenti kommentjei alapján egyelőre homályosnak és nem megalapozottnak látok, úgyhogy remélem, előbb-utóbb sikerül hozzájutnom a kötethez. :)
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Az utóbbi néhány hétben igen sűrű lett a programom. Ez jó, mert olyan dolgokkal foglalkozom, amit örömmel teszek és régóta vágytam rá. A sok teendő még eltart egy darabig, ezért nem mindenre marad időm, amire szeretnék. Ennek köszönhető például az is, hogy mostanában…..
Szombaton, szeptember 20-án egy zágrábi téren tartottak demonstrációt a horvát állam és a Szentszék közötti Vatikáni Szerződés felmondását követelő szervezetek. Egy ellentüntető, dr. Ružica Ćavar: "Vörös bűnözők, adjatok vissza mindent az egyháznak, amit elraboltatok!"…..
Köves D. Gábor 2014.09.24 13:21:19
Végre csitulnak az állami biológia tankönyv körüli indulatok, így már beszélhetünk higgadtan a dologról. El kell ismernünk, hogy minket is mélységesen felháborított az ügy. Sőt nem csupán felháborított, hanem mélyen belegázolt férfiúi önérzetünkbe is. Egészen…..
Hallom rendszeresen az érvet a soá relativizálása érdekében azoknak a szájából, akiknek már elegük van a zsidó "hisztériából", hogy a fehérek amerikai hódításai, a Tajpej-parasztfelkelés és az azt követő megtorlások, a vörös khmerek, a "kuláktalanítás", az egymás…..
Gondolom, nem kis meglepetést jelentett az amerikaiaknak, amikor megtudták (pár évtizedes késéssel), hogy a németek az orruk előtt, az amerikai kontinensen építettek bázist a háború kellős közepén. (Még ha csak egy meteorológiai állomásról van is szó.) Labrador északi csücske…..
Hallottad már azt a kifejezést, hogy olyan szar, hogy az már jó? Ha ezt mondjuk horrorfilmes berkekre szeretnénk levetíteni, akkor első sorban az Asylum baráti társaság művei juthatnak eszünkbe. Az ottani csapat az esetek többségében tényleg mindent megtesz a szórakoztatásért. Nem…..
Egykori amerikai hírszerzők is kétségbe vonják, hogy Oroszország le akarná rohanni Ukrajnát. Ugyanakkor puccsként írnak a február 22-ei kijevi eseményekről. A magyar közönséget viszont még mindig manipulálják. Többek között azt írják az USA egykori hírszerzői az Angela…..
Köves D. Gábor 2014.09.18 10:36:00
@Akitlosz: A cikkben írtakkal, különösen a higgadt, objektív megközelítés szükségességével egyetértek. De Te olyan hírforrásokat ajánlasz, amelyek nem felelnek meg ennek a követelmények. Konkrétan a hidfo.net súlyosan elfogult egyoldalú orosz propagandát nyomat, néhol dezinfo szagú anyagokkal. Annyira bűzlik, hogy még azokat is gyanúsnak tartom, akik ezt ajánlgatják. A hungarian.ruvr.ru már megüti azt a mércét, hogy az ember a hazai egyoldalúan elfogult sajtóval szemben kontrollinformációkat gyűjtsön, de azt sem szabad kritikátlanul fogadni.
Egy kellemes pénteki nap a a Kijevtől mintegy 30 kilométernyire található Bojarka városában. A srácok nagyon örülnek az 5-ös számú gimnáziumban (úgy látszik, Ukrajnában még mindig él az intézményeket csak számmal elnevező szép szocialista hagyomány), hogy matek óra helyett…..
Köves D. Gábor 2014.09.17 12:06:03
@keresztyén szellemiségű strihkurva: Hát ez nem volt szép.