Regisztráció Blogot indítok
Adatok
victoria70

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután hazajöttem Key Westről szombaton egy kis pihenőt tartottam, mert azért a sok csavargásba is el lehet fáradni. Vasárnap én főztem ismét az ebédet. Sógornőmtől tanultam el a híres mogyoróvajas csirkemellét, és hát hol is lehetne újabb teszt alá vetni, mint azon a helyen,…..
Kicsit rakoncátlankodott az internetem, de most már minden rendben van. Hála computerguru tesómnak, meggyógyít mindenet messziről is amit csak lehet. Most is ez történt.  Tegnapelőtt kicsit benéztem a napot. Azt hittem délig, hogy péntek van. Péntek ugyanis azért volt érdekes,…..
Hát... Oké, el kell hogy ismerjem: lenyűgözött. Sose voltam egy amerika fun, de... a tegnapi nap tényleg megfogott. Vannak itt számomra megmosolyogtató dolgok, az egyik csúcs a McDonalds-os mintára készült gyógyszertár, hogy ki sem kell szállni a kocsiból, megkapod ablakon keresztül…..
kwind-kijev.blog.hu Az utazás 2012.07.09 17:57:00
A vonat 18.35 perckor indult a Keleti pályaudvarról. Naná, hogy a másik oldal utolsó vágányáról. Igy aztán tesóm segítségével áttranszportáltuk a teljes kijevi háztartásomat a túloldalra. Aztán jött az a híres vicc: ezt gondoltam, ezt is, meg ezt is…. De ezt nem gondoltam…..
Camino 38. nap - Muxia - Finisterra 2012.06.07 20:55:00
38. nap - Muxia - FinisterraEmlékeztek még, hogy az első blogbejegyzés végén milyen képet raktam be?Na, azt most kiegészítettem egy…..
  32. nap – Arzúa – Pedrouzo A hajnal úgy kezdődött, ahogy terveztem. Gyönyörű hajnal millió csillaggal, ¼ 6-os kelés, ¾ 6-os indulás, egy szál pólóban (mármint felül). Ahogy beértem az alvó erdőben azért jóval hűvösebb volt, de még…..
 Huhh, regen nem jelentkeztem, de minden nap olyan suru, hogy nem unatkozom. :) Tegnap peldaul meg kellett nyitnunk egy uj nagy szobat, mert az utolso negy napban minden nap tele lett az alberguenk. A delelotti takaritas utan azzal telt az idonk nyitasig, hogy berendeztunk egy 13 fos szobat,…..
Camino 11. nap - Belorada - Agés 2012.05.11 21:22:00
 11. nap - Belorada - Agés Azt hiszem az eddigi legnehezebb napon vagyok túl. De visszakanyarodnék még a tegnap estéhez egy pillanatra. ½ 8-tól volt a közös vacsora az albergue 36 fős éttermében. Nagyon ügyesen üzemeltetik ezt az egész intézményt. Természetesen…..
 Huhh... nem is tudom hol kezdjem. Annyi minden tortent a napokban. Igyekeztem legalabb a naplomban irni, hogy kesobb tobbet is meselhessek ezeken az oldalakon is.  Gyorsan probalok nehany sort irni arrol, hogy is zajlik itt az elet. Reggel megvarjuk, amig a zarandokok osszepakolnak es elhagyjak…..
Camino 8. nap - Lograno - Ventosa 2012.05.08 17:19:00
 8. nap  - Logrono – Ventosa Ma reggel a szokásosnál is korábban indultam. Nem valami sztahanovista megfontolásból ám, hanem mert az ajtó melletti ágyat választottam és onnan a hangtalan kilogisztikázása a cuccaimnak sokkal egyszerűbb és gyorsabb volt. ¾ 6-kor…..
 7. nap - Los Arcos – Lograno Végül nem álltam meg 18 km-nél. Hiányérzetem volt. Tudom, néhányak szerint „beteg” vagyok emiatt, de úgy gondoltam, hogy lazán menni fog az a maradék 10 km is. Meg túl korán is volt, talán ha volt 11 óra? Reggel a normális formát…..
Camino 6. nap - Ayegui - Los Arcos 2012.05.06 13:47:00
  6. nap - Ayegui - Los Arcos A reggeli rutin ismét megvolt, a 6 órás indulással. Kb. 1,5 km-re van a méltán népszerű borkút. Ez arról nevezetes, hogy az egyik csapból vízzel olthatja a vándor a szomját, a másik csapból pedig helyi vörösborral öblítheti le a torkáról…..
 Kezdek beleszokni a munkaba. Neha vannak felreertesek a nyelvhiany miatt, neha meg nem nagyon akarom megerteni, amit mondanak. Peldaul akkor, amikor furcsan neznek ram, hogy nekiallok lemosni a zuhanyozo falait. Meg gyakorlatilag mindent a vizesblokkokban. Pepe mondjuk pasibol van (elnezest…..
Camino 3. nap Zubiri - Pamplona 2012.05.03 18:56:00
 3. nap Zubiriből Pamplonaba A nyugodt, horkolás mentes (max. én horkolhattam ha szoktam) éjszaka után a már-már szokásos 6 órakor indultam. A cél Pamplona volt, ez kb. 21 km távolságot jelent. Mi az nekem, aránylag sík úton, több lejtéssel, mint emelkedéssel? Gondoltam…..
 Tegnap a tervezettol elteroen kocsival erkeztem Hospital de Orbigoba. Ugyanis kiderult, hogy Felippe delutan 6-kor egyebkent is idejonne. Astorgaban pedig hirtelen annyi zarandok lett, hogy talan hasznomat vettek, hogy ott maradtam egy kicsit.  Igy delelott meg tudtam nezni a Katedralist, ami…..
Kedves Barátaim, kedves Blogolvasó! Immáron második alkalommal próbálkozom ezzel a műfajjal. Ugyanúgy, ahogy az első alkalommal is, kicsit döcögősen indul, de remélem azért sikerül majd néha olyan tartalommal megtöltenem, amit kedvvel betűzgethet az érdeklődő.Immáron majdnem…..
kwind-camino Várakozás 2011.05.05 18:17:40
Ma az utolsó, még hiányzó darabját is elkészítettem a felszerelésemnek: a kagylót. Az Adria mélyéről hoztam, valamikor évekkel ezelőtt. Egy olyan fésűskagyló, melynek mindkét fele együtt áll. A gyűjteményes polcomon leste a hétköznapjaimat. Nem tudta - igaz én se - hogy…..
victoria70 2011.05.10 06:39:29
victoria70 2011.05.10 07:27:56
@Kwind:
Nem baj! :)
Én meg már totál nyugodt vagyok, kb. tegnap óta. Nem tudom miért, de örülök (na jó 2 hétig meg nagyon-nagyon zizi voltam :D )
Akkor visszaszámolás indul, most már nem napokban hanem órákban.... :))
Az előkészületek végleg a finishbe érkeztek. A mai napom egy esetleges vészhelyzettel kapcsolatos előkészületekről szólt.Az útlevelet őrző tok belső felületére készítettem két méretre vágott papírost. Az elsőn egy remek kis fordító program segítségével angol…..
Ismerőseim közül néhányan rácsodálkoztak, hogy nincs lefoglalva szálláshelyed? Akkor hogy lesz majd? A válaszom: igazándiból nem tudom. Persze olvastam mindenfélét már szálláshelyekről, hospitalerok-ról (szállásadó, szállás fenntartó) sátrazásról, sőt szabadban…..