Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HegyiHedi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Megintallunk...!Eppen itt robogunk Szekesfehervar fele a Tapolcarol inditott szemelyvonaton, kb 30-40 km/h sebesseggel. A kalauz felhivta a figyelmemet, hogy majd at kell szallni Fehervaron, ha Budapestre akarok utazni, az atszallasi ido 3 perc. Kerdem, melyik vaganyrol indul a…..
HegyiHedi 2011.04.26 09:51:37
Igazan orulok, hogy ilyen sok hozzaszolas erkezett, kar, hogy keves az erdembeli eszrevetel.

Most csak par tovabbi komment: Ha nem az intelligencia hianya, akkor nem tudom mi az, ami meggatolja a tisztelt szekesfehervari vagy egyeb palyatervezo urakat/holgyeket abban, hogy 1. ugy tervezzek meg a vonatok indulasat/erkezeset, hogy ne tartson 3-4 oraig Budapestre erni Balatonfuredrol (a kedves joindulatu kommentatornak mondom, hogy en Balatonaracson szallok fel, es amikor a multkori bejegyzest irtam, akkor nem volt a reggel 7 oras furedi vonathoz csatlakozas Aracsrol) 2. erdemben tajekoztassak az utaskozonseget a csatlakozasrol. Pl. en nem ragaszkodom ahhoz, hogy ugyanarrol a vaganyrol induljon mindig a csatlakozas - tokeletesen elegedett lennek azzal is, ha a kalauz kozolne az atszallokkal, hogy hova fog erkezni a csatlakozas. A multkor egyszer meg is tortent ez a csoda. Ezzel szemben szombaton pl. hiaba erdeklodtem a 19:18-kor Szfehervarra erkezo vonaton, hogy honnan indul a csatlakozas, nem tudtak megmondani a kalauzok. Talan elment a csatlakozas, nem tudom, de legkozelebb 19:48-kor volt vonat Tapolca fele, amely viszont 20:00-kor indult, 12 perces kesessel. Igy hiaba indultak 6:12-kor Bp-rol, fel tizre ertem le Aracsra.

3. Ezzel szemben megint itt zotykolodom ezen az ugyancsak felettebb ostoban megtervezett jaraton, amelyhez ma reggel volt csatlakozas Furedre. Mikor lendultem volna fel a vonatra, volt meg akkor par meter elottem, termeszetesen bemondta a bemondo, hogy a vonat "azonnal indul". Jo, megvart most ez a "gyorsvonat". Fehervaron nem alltunk sokat, de elkovettem azt a hibat, hogy rajta maradtam, ahelyett, hogy leszalltam volna es megvartam volna a a 25 perccel kesobb indulo csatlakozast, amely viszont nem kerul Pusztaszabolcs fele, igy 12 perccel elobb er fel a Delibe a menetrend szerint legalabbis. Vszinu a mienk meg ennel is kesobb, mert Pusztaszabolcson beert bennunket egy Paks felol kozlekedo szemelyvonat, amely elottunk indult tovabb Bp-re. Holott az a vonat szemelyvonat, igy mindenhol meg kellene neki allni. Szamomra erthetetlen egyaltalan, hogy minek megy ennyi vonta Bp-re, amikor egyszerubb lett volna ezt a vonatot csak Pusztaszabolcsig jaratni es ott mindenki atszallhatott volna a paksi vonatara. Akik pedig a Balaton felol jovunk, mint irtam, atszallhattunk volna a fehervari csatlakozasra (aminek megjegyzem erhetetlen szamomra, hogy miert kell 25 perccel a mi erkezesunk utan indulnia). Ugy gondolom, tenyleg intelligencia vagy motivacio hianya vagy fejetlenseg, nemtorodomseg okozza ezeket a gikszereket a rendszerben.

Amugy, kar az en IQ-mmal foglalkoznia barkinek is. Figyelemfelkeltesnek irtam oda, hogy hol es milyen beosztasban dolgozom. Es a MAV problemait pedig nem nekem kell megoldanom ill. atlatnom, en, mint elegedetlen utazo irtam le a sajat elmenyeimet. Lehet, hogy a tisztelt ellenseges hangvetelu beirok mind a MAVnal tevekenykednek? Miert nem inkabb a megoldason torik a fejuket, minthogy az en kvalitasaimmal foglalkoznak? Mennyi fullankos rosszindulat. Csak nalunk, garantaltan. En tovabbra is ugy gondolom, hogy a kritikam teljesen jogos volt. Ha nem tudjak, hova erkezik a vonat, tudassak a kalauzzal. A MAVon meg nem hallottak a mobiltelefonrol?