Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WasIstPassiert?

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
WasIstPassiert? 2011.07.29 20:28:23
@Bona Fides:

"Én sosem tudtam megtanulni semmilyen idegen nyelvet. És a reál tantárgyakból is kifejezetten gyenge voltam.
Jogász lettem és elismernek a szakmámban"

:))) Jogász :)))

@G. Wolf:
"(igaz hogy ezzel ő lépéshátrányba kerül, de ettől még mint mérnök jó mérnök marad)."

Csak annyira marad jó, mint a sprinter, akinek leharapta az egyik lábát a krokodil.
Te nem tudod mit beszélsz. Lefordítattja? Minden, de tényleg minden aktuális, fontos, érdekes angolul jelenik. Magyarul semmi, csak az egyetemi jegyzetek. LOL.

Egyébként meg kontár-kormány legkontárabb államtitkárától mit vártok!?
Na most kihúzta a gyufát ez a bérelhető motorosfűrész.Miután tavaly kórusban hazudták, név szerint Orbán Viktor elsőrendű, Matolcsy György másodrendű és Selmeczi Gabriella harmadrendű reménybeli vádlottak, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok többségének nem lesz…..
WasIstPassiert? 2011.07.26 22:27:44
@Kettes:

"Ötvenimilliót?"

Nem.
Ez a "reálhozam-visszatérítés" egy erős egyszerűsítés, mert a reálhozamot és a tagdíj kiegészítést is takarja. A szerencsétlen ember (vagy a munkáltatója), ahelyett, hogy önkéntesbe fizetette volna a pluszt, idenyomta a pénzt. A valós megtakarítása valahol 10-13 millió körül lehetett, amiből most visszakap kb. 0,5-1 m hozamot, és kb. 5 m tagdíj kiegészítést. Így a buktája max. 5-7 millió.
Ennyit meg csak megér(t) neki O.V.!?
WasIstPassiert? 2011.07.27 09:31:43
@Kettes:

Tételezzük fel a következőt (a példa egyáltalán nem légből kapott):

Dologozol egy multinál, aki nem zsebből-zsebbe fizet. Ez a szerencsétlen cég megpróbálja az anyaországban normális, általa helyesnek tartott szokásokat itt is meghonosítani. Pl. öngondoskodás, gondolni kell az öregkorra, stb. stb.
Ezért bevezet egy rendszert, ahol ő, mint cég a kötelezően előírtakon túl befizet x százalékot a nyugdíjpénztárba, ha a dolgozó is befizet valamennyit. Ezzel kiegészíti a juttatáscsomagot egy általa értelmesnek és fontosnak! gondolt elemmel, ha úgy tetszik kultúrális missziót tölt be. És ilyen cég rengeteg van (volt) Magyarországon.

A kérdés már csak az, hogy miért magánba, miért nem önkéntesbe?
Hát itt jön be a multi hülyesége, aki költséghatékonyan akar működni (ha már magánpénztára van a dolgozónak, ahová úgyis utalok, akkor nem kényszerítem még egybe, nem adminisztrálok feleslegesen stb.), valamint legrémesebb rémálmában sem fordul elő, hogy ezt a pénzt (a dolgozó pénzét) bárki is el lenne képes rabolni.

Bár én is találgatok, de ez egy értelmes magyarázat az 5,6millióra.
MATEMATIKAI DIÁKOLIMPIA (Amszterdam 2011)A csapatversenyt Kína nyerte, ahogy az elmúlt években mindig. Az utóbbi három évben minden egyes versenyzőjük aranyérmet szerzett. Négy szingapúri szerzett aranyérmet, ebből három az első tízben volt a pontszámuk alapján.  A 39…..
WasIstPassiert? 2011.07.24 23:20:03
A posztoló és a miniszterelnök nem egy osztályban játszik. Sajnos neki (mármint a min.elnöknek) sem a tények ismerete, sem a megfelelő következtetések levonása nem erőssége.

@Apeiron:

És még legalább kettő:

- Az ázsia gyerekek nagy tömege hajlandó iszonyatosan sokat tanulni, míg a fehér ember ezt már kevésbé szereti.
- Az ázsiai pedig talán okosabb is. Ha már azt elismerjük, hogy a feketék izomzata, felépítése megfelelőbb pl. a rövidtáv futásra, akkor talán ez sem túl nagy szentségtörés.
"Kedden visszavette Magyarország a Mol Szurgutnyeftyegaz által eddig tulajdonolt részesedését" - jelentette be tegnap Orbán Viktor. - "Ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt, egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni…..
WasIstPassiert? 2011.05.26 22:33:11
@pj02:

Azért veled elég nehéz vitatkozni. Nem azért mintha olyan jól nyomnád, hanem mert egyszer ezzel érvelsz, máskor meg az ellenkezőjével, éppen mi jó neked.

Érv amellett, hogy miért kellett gyorsan megvenni:
"ha a szurgut megtámadta volna a döntést valami nemzetközi befektetővédelmi intézménynél, akkor marha hamar érvényteleníthették volna"

Érv amellett, hogy az oroszok miért is adták el:
"(csak mert látja, hogy úgysem képes betenni a lábát egyhamar a régióba ezen a kapun)"

"Elkölthettük volna nyugdíjakra, közszolgálati bérekre, oktatásfejlesztésre, tűgyüszüfütyülőre is, csak éppen picsánrugna érte bennünket az unió"

Az már olyan rég volt, hogy így kiment a fejedből "az adósság elleni harc", "az állam a tönk szélén áll" stb. stb. mantra? A legnyilvánvalóbb, mégpedig a pénz a visszafizetése már eszedbe sem jut?
A leegyszerűsített példákkal meg az a baj, hogy még azokat sem érted. Ha kivan a seggem a gatyából és nem tudok enni adni a kölyköknek, akkor tollaszerge példájával élve nem veszek hitelből házat. Még akkor sem, ha ezt a hitelt nem én vettem fel, és lehet, hangsúlyozom lehet, hogy a ház jövőre kétszer annyit ér. Mert ugyanis ez már nem is tőzsdézés, hanem hazardírozás.

Ebbe az 500 milliárd varázslatos kiszippantyúzásába a MOL-ból pedig tényleg kár volt belemenned, mert ez csak a Matolcsy-féle matematika világában állja meg a helyét.
Ráadásul a mindentvivő Lola T-vel (2/3) sokkal egyszerűbben is ki tudnak bárhonnan szedni 500milliárdot. Csak egy újabb különadó kell.
WasIstPassiert? 2011.05.27 09:09:33
@pj02:

"egy eléggé materiális, kézzel fogható dolog, amit lehet(ne) akár tárgyilagosságra törekedve is értékelni. De nem most, és nem úgy, hogyha a "a játékosok eddigi viselkedéséből leszűrhető tapasztalatok" aspektusából közelítjük meg a dolgot. "

Na most egyrészt a tárgyilagosság neked sem erősséged, másrészt meg a "játékosok eddigi viselkedése" elég fontos, mert különben úgy járunk, mint Babarczy a Fidesszel.

"De neked pölö nem is kötelező..."

Ez kétségtelen.

"ezért megpróbálom elmagyarázni, hogy nagyjából mi a helyzet."

De ezt elég szarul teszed. Szerintem hagyj fel ezzel az okoskodással.

"Nézzél már utána, hogy a Porsche mi a faszomra készült pár éve a VW-vel, okoska..."

Ad1. A történet végét is illene elmondani, ha már idecitálod.
Ad2. Amint már itt többször leírtad, te nem a véleményezőt, hanem a véleményt minősíted. Ja.
WasIstPassiert? 2011.05.25 21:41:54
@Kalmár:

"Az üzemanyag árának és különösen az adórendszernek(??!) mi a bánat köze van mindehez???
Kicsit kevesebb zöldséget légyszi."

Attól, hogy a pártszolgálatosok nem értik, még nem biztos, hogy zöldség.
Gondolkozzál rájta, vagy kérdezz meg valaki nálad okosabbat, lehet, hogy megvilágosodsz.

@pj02:

"ha a szurgut megtámadta volna a döntést valami nemzetközi befektetővédelmi intézménynél, akkor marha hamar érvényteleníthették volna"
...

"a lex MOL, meg az alapszabály ügyében 5 pert indítottak, ezek közül pedig elég lett volna egyet megnyerni ahhoz, hogy boruljon a bili"

Két eset van:
- oroszok teljesen hülyék és kizárólag rossz helyen pereltek. Kevéssé valószínű.
- a "marha hamar" baromság. Ennek adnék nagyobb esélyt.
w A keselyű még él 2011.04.19 07:30:00
Az a legszarabb ebben a cintányéros, cigányzenés, pörgekalapos maszturbációban, hogy lehetne helyette valami értelmeset is csinálni akár. Vagy legalább mellette. Valamit csak úgy bolondságból, valamit, ami kivételesen, a változatosság kedvéért nem kizárólag a Fidesznek jó,…..
WasIstPassiert? 2011.04.25 20:35:39
@malacz69 eurofanyalgó:

"Tképpen minden genyóságot, amit annak tartotok a Fidesz részéről, a 2/3-uk által létrehozva, mind-mind írjátok gyurcsány számlájára, ő ajándékozta meg Orbánékat az alkotmányozó többséggel"

Vicc, vicc, de nem jó.

Ha a szomszédod eladja a lakását valamilyen aluliskolázottnak, akitől nem bírsz normálisan élni, lehet, hogy mérges vagy az ex-szomszédodra, de azért az újat vered pofán.

"itt még a viaduktok és alagutak szükségszerűségét is megmagyarázták"

Már arra viaduktra gondolsz, amelyiket az Orbán kormány álmodott meg és fogadott el?

"ami neked a manyupok, az nekem az egészségbiztosítás privatizálása"

Egy megvalósított rablást hasonlítasz össze egy meg nem valósult (szerinted) balfogással? LOL.

"Várjuk ki 2014-et, és akkor megnézzük az adatokat!"

A szocikkal nem voltál ilyen türelmes:)

@Neel Armstrong:
" az évtized legszemérmetlenebb ingatlanpanamáját, a sukorói "telekcserét", Joáv Blum és Gyurcsány között(befigyelt Oszkó és Bajnai)."

És most képzeld el milyen béna a mostani garnitúra, ha "az évtized legszemérmetlenebb ingatlanpanamájá"n már egy éve nem találnak fogást.
Bár lehet nem gazembereket kellett volna az ügy felderítésével megbízni.

"Azután emlékezzünk az elmúlt 20 év legnagyobb és legpimaszabb tolvajlására, az un. Tocsik-ügyre, a szocionista tábor korrupciós közép-európai rekordjára"

800+millió? Piha. Ennek legalább ötszöröse volt Deutsch Tomika raktárakban megrohadt beléptető rendszere. A most ellopott 3000milliárd meg már egy teljesen más minődsége a lopásnak.

Ja ésa legnagyobb különbség, hogy a Tocsik-ügyet az a garnitúra még szégyelte, megpróbálta kimagyarázni. A mostani meg büszke rá.
WasIstPassiert? 2011.04.25 21:31:42
@Neel Armstrong:

"Azért válaszolok, mert nálad érhető tetten a szokásos szocionista hazudozás, mismásolás, hamisítás, a tények önkényes és utólagos átigazítása."

1. Ez a hangnem nem jön be. Ettől nem leszel sem okosabb, sem szebb, és még igazad sem lesz tőle. Ellenben igazi bunkó prolinak tűnsz.

"...Tehát hazudsz."

Itt valami kimaradt a levezetésből. Vagy a "hazudsz" szón mást értünk.

"A másik ügyben is összevissza beszélsz, mert nem az igazságot pártolod, hanem a neked szimpatikus politikai oldalt, még akkor is, ha közönséges csalókról van szó."

Itt is valami hasadás van a tér-idő kontinuumodban. Ez hogy jött ki?

@malacz69 eurofanyalgó:

"Nincs megvalósított rablás, csak hülye emberek,akik ezt böfögik vissza, mert valakik politikai érdekből ezt verték a buta fejükbe."

Lásd 1. pont lájtos változatban.

"Ha rablás történt, tegyél feljelentést, ha meg nem, akkor fogalmazz másként!"

Nagypapi az 50 évek elején melyik oldalon volt? Aki rabolt, vagy akit raboltak? És ha a raboltakén, akkor ugye neki is ezt mondtad (bár már múltidőben)?
WasIstPassiert? 2011.04.25 22:02:41
@Neel Armstrong:

Ááhh.