Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dravapiski

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elindult hivatalos párbeszédről.Vágó István egy napilapnak adott interjúban hangot adott az intelligens tervezettség felfogásával kapcsolatos véleményének. Az…..
dravapiski 2011.04.25 12:51:46
@szemet:

A matematika mint magyarázat azért nehézkes, mert nem számol azzal, hogy honnan jön az energia. Az energiát állandó tényezőként kezeli, holott az energia nem keletkezik "véletlenül". Az energiának (ahogy az anyagnak) valahonnan 'táplálkozni a kell' és ezzel a matematika nem számol. Szerintem ezért jár rossz nyomon.
Az energia, vagy az anyag nem jöhet a semmiből, ez nem jelenti azt, hogy kizárólag a saját forrásából táplálkozhatna. Szerintem valamelyik másik létformából való váltás a mozgató erő bázisa.
dravapiski 2011.04.25 12:56:01
@mimindannyian:

Teszek egy kísérletet még az értelmes beszélgetésre veled.

Végh József példája az amin keresztül megértheted, a tanulás és a tudás közötti különbséget. (Józsi egyébként tanult is ebben, de ténylegesen inkább előtt tudott)
Na szóval, Végh Józsi túsztárgyaló. Olyan helyzetek megoldása a munkája ami másnak (neki is) élet vagy halál kérdése.

Te kire bíznád a magad vagy szeretteid sorsát, egy krízishelyzetben? Végh Józsira aki a terepen már bizonyított, vagy egy elméleti tudósra?
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
dravapiski 2011.04.25 12:43:46
Tisztelt Kumin Úr!

Az érintettség okán (nem Drávapiski polgármestere vagyok, hanem a kollégája, a nevem Illés Attila) gondoltam, hogy leírom azt ahogy és amit mi látunk abból a problémáról amiről ír.

Az ország sodródik, a vidék helyzete az '50-es éveket idézi. A bajaink nem azonosak, csak a kilátástalansága. Mi az Ormánságban élünk és dolgozunk, ennek is egy speciális szegletét vállaltuk fel, jelesül az uzsora-bűncselekmények elleni küzdelmet. A legsötétebb balkáni viszonyokkal találkozunk nap mint nap. Látszólag nem ez a probléma, valóságban már nem is csak ennyi. A probléma ettől már előrehaladottabb. A valós baj az, hogy a vidéket magára hagyta az állam. Az uzsorások ténykedése és térnyerése 10 éves múltra tekint vissza. Akkor kezdett ez iparszerűvé válni. (korábban is volt ez, jellemzően a postások voltak a kölcsönadók néhány 100 esetleg 1000Ft-os nagyságrendben, de azt azonnal lemínuszolták a következő kézbesített készpénzből)
Az iparszerű uzsora viszont már eszközt és módszert váltott. Kizsigerelte és a végtelenségig elvonta a cigány emberektől a pénzt. (nem kizárólag cigány emberek az érintettjei, de most az ő érintettségük okán írok) A nincstelenség kilátástalanságot szült, ahová a beáramló segély és segítség fennakadt az uzsora horgán. Egy évtizedesnek hirdeti magát az ország piacvezető gyors-kölcsönzője, 'akik' 2001-2006 között megtehették azt hogy ne adjanak bizonylatot a pénzről, és jelenleg is megtehetik azt hogy alkalmazottainak ne fizessék ki a járandóságuk egy részét.(megjegyzem, hogy bizonyítékokkal megkerestük a Elszámoltatási Kormánybiztos-t, de süket fülekre találtunk)
Szóval az uzsora kiszivattyúzza a pénzt a nyomorban élő családok mindennapjaiból. Megélni meg ugye muszáj, és ennek következtében elindult egy soha nem látott bűnözési hullám.
Ezért írtam, hogy az állam magára hagyta a vidéket, mert a látszólagos átmeneti segítségnek látszó pénz az nem kívülről érkezett a rendszerebe, hanem a rendszerben forgó pénzt csapolta és csapolja le. Az állam eltűrte és eltűri ezt. A rendőrség nem akarja a statisztikáját rontani, és így az áldozatok kiszolgáltatottak és a helyzet egy törvényenkívüliséget teremtett. Ez a törvényenkívüliség ami most megjelenik. Ezt hazudja a külföld, vagy maguk az érintettek "kimenekítésnek". Közben a vidék halódik elnéptelenedik, a termelő munka elvesztette a becsületét és az értelmét. A rendőrség érzi, hogy ezt pusztán rendőri eszközökkel megoldani ezt nem lehet, így szó szerint másnak hazudja a problémát, mint az ami a valóságban.

Az ország a kormánya vesztett hajóhoz hasonlóan sodródott évekig. Sokan, köztük mi is azt mondtuk, a baj nagy, de ha végre szilárd kézbe kerül a kormány, akkor irányba fordulunk végre. Ez eredményezte a 2/3-os felhatalmazást. Most viszont azt látom, hogy akikbe a bizalmunkat helyeztük, azok tanácstalanok, és azt hazudják: nincs baj, vagy legalább is nem az amit annak hiszünk. Na ez a baj, mert amíg csak bajban voltunk legalább bíztunk benne, hogy tudjuk mi a helyes irány, de mostanra azt érezzük, hogy nincs kiút.