Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exac

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Történelmi pillanat: a blog első vendégposztja. A szerző Palotás Gábor kolléga – City Taxi). Először is megpróbáltam megbecsülni az Uber forgalmát. Állításuk szerint 80 ezer regisztrált felhasználójuk van. Ha ők havonta csak kétszer utaznak, 160 000 megrendelést feltételezhetünk. Átlagos 2500…..
exac 2016.01.18 22:33:06
Aki Uber sofőr, az jellemzően hobbiból / keresetkiegészítésként csinálja, nem főállásban. SZJA-t persze fizessen utána (Uber profilban biztosan le tudja kérdezni, hogy mennyi bevétele volt amit meg beír adóbevallásba), de a járulékot csak akkor ha amúgy munkanélküli, vagy nem fizeti helyette a munkaadója. Érdekes dolog ez a taxis szakma... szerintem az Uber még semmi, mert nekik fizetni kell az Uber sofőrt... Mi lesz ha majd elterjednek az egy-egy útra bérelhető önvezető autók? Pl. Google Car.

Amúgy meg mit csináljon az egyszeri ember, ha csak el akar jutni A-ból B-be. Aki nem akar mindenáron sárga autóban utazni, ellenben már az út elején pontosan tudni akarja, hogy mennyibe fog kerülni az utazása, és elve olyan autóba akar ülni, amiben biztosan tud kártyával fizetni, ahol nem hogy nem "romlik" el véletlenül a terminál, ki sem kell adnia a kártyát a kezéből. Nem akar városnéző túrára menni, viszont már az utazás előtt tudni akarja, hogy mennyire megbízható/tapasztalt a sofőr.

Az Uber pontosan az a sztori, amikor a kínálat idomul a kereslethez, és nem a keresletet kényszerítik bele a kínálatba (mint most az agyament taxis rendeletek, amit az utassal fizettetnek ki).

Én nem az ár miatt választom az Ubert, hanem az átlátható információs rendszer miatt. Egyetértek azzal, hogy adózzanak az Uber sofőrök, de nem értek egyet azzal, hogy pusztuljanak, csak azért mert úgy gondolkodnak az utasról, mint egy emberről, és nem úgy mint egy birkáról.
Alább egy befuccsolt szülinapi meglepetés története, amihez a levélíró szemében a fogyasztóvédelmi hatóság befuccsolása is társult - némileg igazságtalanul. De nem ő az első, akinek nem világos, milyen esetekben érdemes a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulni,…..
exac 2015.12.22 23:28:06
@yuden: Cáfolom, igaz jellemzőben premium kategóriájú asust vásárolunk, de előfordult néhány alsókategóriás is. Az összeszerelés és az alkatrészek minősége teljesen rendben van már a 100eFt-s gépeknél is.

Ellenben hiba ott is lehet, ezért az a minimum, hogy bekapcsoljuk, akksiról amikor átvesszük, illetve nem vesszük át ha bármi olyan para van, ami nem fér bele.
Újabb jó hír az Apple-rajongóknak: az iPlastic segítségével ezután elég lesz egy kütyü. Nem kell tovább szomorkodniuk azoknak, akik iPadjük miatt mondtak le iPhone készülékükről. Az Apple ugyanis bejelentette: augusztus közepén piacra dobják azt az eszközt, amellyel…..
Indafotóblog Indafotósok - Durcka 2012.04.05 08:00:00
  Laki Emese   Indafotó: http://indafoto.hu/durcka  Honlap:    http://emese-durckalaki.500px.com/#/0/                        Kedvelt képei “Civilben” mivel foglalkozol?…..
exac 2012.04.11 18:14:22
Bigyóblog Játék a Bigyóshoppal! 2011.04.04 10:05:00
Megint játszunk, ezúttal a Bigyóshop ajánlott fel néhány szuper ajándékot. A kérdés nagyon egyszerű. Melyik bigyóshopos termék tetszik a legjobban és miért (bármelyiket választhatod a bolt kínálatából). Kommenteld (és linkeld) ide és máris esélyes vagy a három ajándék…..
exac 2011.04.07 10:38:06
bigyoshop.hu/?q=products/show/magneses-golyok-ezust

Pillanatnyilag ezért vagyok oda nagyon! Óriási játék, tényleg nem lehet megunni.

bigyoshop.hu/?q=products/show/objektiv-bogre

De húgom esküvőjén a fotós objektívbögréből ivott, na azóta az is tetszik. Mondjuk megvenni drága nekem, de megnyerni szívesen megnyerném. Az tuti, hogy ha ebből iszom a KV-t reggel, az garantáltan kinyitná a blendéimet - hogy stílusos legyek :) Szóval én ezt akarom. :)
Becsüljük azokat az elvetemült motorosokat, akik kontinenseket szelnek át, hogy két keréken fedezzék fel a világot. Ma egy japán srácról szereztünk tudomást, aki Suzuki Djebellel indult el. Átvágott Szibérián, Ukrajnán, míg boldogan megérkezett Magyarországra. Lelkesedése nem…..
Feleség, gyerek és közben az interneten a nagybetűs szerelem, így megy ez.A kép innenSziasztok, ez az én történetem. Tucatnyi ilyen van, de hátha érdekes.Az egész nagyjából 10 éve kezdődött. Akkor ismertem meg a feleségemet. Főiskola, koli, albérlet, buli, nagy-nagy szerelem,…..
exac 2010.09.01 12:54:55
@inci-finci: "én ezt már annyiszor hallottam de leszarom. ne közösüljün de szopjon. ha nem akkor ne csodálkozzon semmin. nem fél-több éves cölibátusért házasodnak az emberek. szex nélkül majd ráér 60 felett
" Bazzđmeg. Mit tudsz te a párkapcsolatról... Az emberek nem is a dugásért/szopásért házasodnak! Arra ott van a sarki!
Valami elmebeteg kerékpárosba futott bele dzsaszper, kishíján szó szerint, akinek az volt a legjobb szórakozása, hogy minden előzmény nélkül virtuális kátyúkat kerülgetett. A vigyorgásából meg arra következtetek, hogy nem is igazán fogta fel, hogy az ilyen akciókkal leginkább…..
exac 2010.09.01 12:25:35
@Perillustris: Tényleg, a bukó meg a sárgamellény kötelező? Bukóm van, mellényem nincs... volt aki azt mondta hogy kell, de volt aki meg azt mondta hogy nem kell. Mi az igazság?
Bigyóblog Kicsi-nagy pendrive 2007.09.11 15:47:00
Néhány perce mutatta Hírbehozó, mit nyert a Goldenblogon. Nem tudtam megállni, hogy ne posztoljam be. A pendrive 2GB-os, és méretéről mindent elmond a fenti kép. A gyártó Kingmax egyébként arra büszke, hogy ők gyártják a világ legapróbb pedrive-jait. Ugyanebben a méretben…..