Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ervin / k viktor

121 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bevétel jótékony célokat szolgál, szóval a kicsit gagyi, matricás érem, és a lejáróban lévő szavatosságú magnézium-shot (az ajándékcsomag így is nagyon barátságos) így teljesen érthető és elfogadható. De ezeket előtte nem is tudtam. A teljesítés ötlete onnan jött, hogy két negyvenes után a…..
Ha jól emlékszem már tavaly óta szemezek ezzel a túrával. Mivel szerettem volna márciusra egy edző-jellegű komoly (a Marathon) mellé egy látnivalókban gazdag, rendes távos, és kijárási tilalom-kompatibilis túrát, jó választásnak tűnt. Mellesleg a Pilis – Budai-hegység Instant Kupa egyik túrája, ha…..
Az Orbán Imre féle Marathon, a maratoni táv a kiírás szerint majdnem tökéletesen pontos, a kiírás szerint több, mint 1245 méter szint van benne. Lehetne zöld 42, de akkor össze lehetne keverni a Zöld 45-tel (elütésnek lehetne hinni). Vagy Budai zöld, de akkor a Számel László féle Budai zöld…..
majd... az elsőn jól lett a szintidőm...
Később… talán...
Eredetileg egy komolyabb távra optimalizált fel a Csóványosra! instant volt tervezve mára, de végül maradt ez az átlagos körülmények között könnyed instant. Igaz, most nem voltak átlagosak a körülmények. A túra néhány éves múltra tekint vissza, a TTT teljesítménytúra naptárában vezetett túraként…..
Király volt, később írok róla...
Részben kényszerből írok ide, mert valami géphiba lezabálja az adatokat a saját nyilvántartásomból. Nem ilyen egyszerű, erről a sörről nem kifinomult sörsznobként is lehet írni. Túra után inni szerettem volna egy rendesebb fajta sört, és mivel a kedves kocsmáim zárva (még elvitelre sincs sör),…..
2020-ban ez volt az első teljesítménytúrám, a Budapest Kupa füzet beszerzésének helye, és az első pecsét bele (meg kellene tudnom, hogyan tudom átvenni, ha még nem zúzták be). Aztán a szervező az Álompart IV után mondta, hogy 2021-ben ezt sem rendezi. A piros 85-re azért próbáltam rábeszélni, de…..
A 2020-as távnövelési projekt eléggé felemásra sikerült. Az utolsó októberi ötvenes után nem éreztem késztetést az egyéb jellegű „kötelezettségek” (társaságibb túrák, gyerektúrák, GeoGo ezüst letúrázása, Budapest Kupa, PMTT, TTMR lepapírozása, befizetése) mellé beiktatni egy-egy komolyabb önmagában…..
G-vel megbeszéltük, hogy egy GeoGo instant, a teljesítménytúramentes napokra. A negyven elé legfeljebb egy húszast vállaltam. Az Attila Unokái GeoGóra költözött túrái közül ez elég megfelelőnek látszott, ingyenes, de ha bejön, lehet érte jelvényt venni (mondták róluk, hogy szépek). Mondjuk nem ez a…..
„egyéni túra”. L. miatt is írok majd róla...
Ez a diósjenői körtúra, nem a hasonló nevű kemencei kör. Ez ingyenes, díjazás nélküli, csak GeoGo pont jár érte, ha már gyűjtöm az ilyesmit. Az utóbbi, a Kőről kőre a Börzsönyben – 2020, díjazásos, fizetős, szóval több szervezést igényel, amihez nem volt kedvem. Arról nem is beszélve, hogy a kevésbé…..
eh… majd..
…szerkesztés alatt… (31 km, Pécel–Isaszeg–Pécel) Ha csak egyszerűen a komoly távokra készülnék, akkor inkább egy harmincast-negyvenest választottam volna a Budai-hegységben. De a péceli erdészház (ahol az erdész nagybátyám lakott) közelében lévő erdőket sokat jártam gyerekkoromban. Akkor…..
Év indító rövid túra, a Területi Honvédelmi Klubtól, egyéni túraként meghirdetve. Remélem, végre lecsillapul járványügyi szigorítás, lesz oltás is, és rendesen, hivatalosan meghirdetett teljesítménytúrák. Néhány TTT pontot ért, ez is, a kilométerek gyűlnek a túrafüggőn, ahová instantok is…..
Ameddig bővebben nem írok róla… Azért esett rá a választás, mert: legyen legalább a túrafüggőbe elszámolható, mert ez plusz motiváció. legyen valami ismerős és szép, de ezerszer bejárt, mert úgy kevésbé tart vissza az álmélkodás és fotózás (ehhez képest rengeteget fényképeztem magamhoz…..
…szerkesztés alatt… A személyes motivációm a túra kapcsán egyszerűen annyi, hogy nagyon szeretem a Pilis Esztergom környéki részét. Ez a terület van olyan szép, mint a Visegrádi-hegység kirándulótömeggel elöntött központi részei, még talán látnivalókban is hasonlóan gazdag, de valamiféle…..
A facebook-on megjelent 2020. évi túra-összefoglaló némiképp szerkesztett és bővített változata. Azokról a 2020-as túrákról, amikről nem írtam, utólag már valószínű nem fogok, ennek nem érzem szükségességét. Most már mindenképpen lezárom, ezt, lesz, amilyen lesz. Jelentős részt száraz távadatok…..
Az „egyéni túra” továbbra is egy jogi kiskapu, ami alapvetően teljesítménytúrát takar. A TTT és a túrafüggő is így ismeri el. Távol is akartam magam tartani ezektől, de… …a lehetőség, hogy végre a két – előzetes elképzelések szerint esetleg három – gyereket közös túrára hozzuk össze, túl csábító…..
Ezzel megvan a GeoGo Kupa ezüst is, a Túrafüggő ezüst után. A Budapest Kupa is megvan alapváltozatban. Ez egy ilyen csonka, ezüstös év. A TTMR meg az is lehet, hogy csak bronz lesz, azt majd látom a kiírásban, még 2020. évit nem találtam. A túráról nincs sok írnivalóm, de elhatároztam, hogy akkor…..
Ameddig voltak teljesítménytúrák, és szabad hétvégi napjaim, nagyrészt hagytam pihenni a GeoGót. Most meg mindjárt itt az év vége és még néhány pont hiányzik az ezüsthöz. Részben ezért, vagyis inkább csak azért, hogy elmozduljak a holtpontról. Mellesleg fizikai és érzelmi értelemben is elég…..
Kezdetben nem volt egységes az állásfoglalás, hogy szabad-e teljesítménytúrákat tartani vagy sem. A Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) kezdetben úgy értelmezte, hogy igen, majd visszakozott, és „nem ajánlott”-ra változtatta az álláspontját. A BTSSZ kezdettől fogva tiltásként értelmezte a…..
Az volt a kérdés: mi is legyen 7-re, ha megkaptam a szabadságot, de másnap dolgoznom kell? A Bükk messze van, és még nem szerettem bele (M. szerint amint eljutok oda az OKT-n, ez megtörténik). A Pilist és a Budai-hegységet mostanában sokat jártam, az nem annyira fontos. Tehát Bakony, idén még nem…..