Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztyuárdova

10 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval újra itt! Nehezen hiszem el. Tudom ti is. Igen ígértem, hogy jelentekezem majd az új életem beli sztorikkal  és nincs kifogás de máshogy alakultak a dolgaim, szerencsère jobban mint amennyire vártam, szóval igen elfoglalt voltam és vagyok is hál' Istennek ;)  Sajnos…..
    Történetem azzal kezdődik, hogy egy durván átbulizott csütörtök éjszaka után felébredtem déli 12-kor pénteken és ráeszméltem, hogy lekéstem a Milánóba tartó járatomat amin szerencsére csak utas lettem volna. A terv az volt, hogy kiugrom a kedvenc zenekaraim…..
 Egyik legkedveltebb kérdése a nagyérdeműnek irányomba, hogy a pilóták és a sztyuárdeszek között tényleg úgy van -e ahogy az orvosok és a nővérek között? Erre a kérdésre próbálnék jelenlegi írásomban választ találni.Nos valóban van a repülős szakmában némi…..
Sztyuárdova 2011.08.26 11:09:22
@Csehszlovák Kém: Naggggyon jo, erre vágytam :)
Minap olvashattunk a blogger kollégtól egy posztot Haldoklik a magyar futball címmel. Végh Antal már harminc éve leírta, eltemette a magyar focit. Ahogy jól látja Bede Márton is, hogy végük lesz így a válogatottaknak. A nemzeti keretek lazulása és a klubfoci megerősödése persze…..
Közhiedelemmel ellentétben nem csak belvárosa miatt jár több turista Prágába. Könnyen megtanulható, utasbarát tömegközlekedés, élhetőbb város, folyamatosan megvalósuló beruházások, pörgőbb étterem-, gastro- és hotelkultúra. Budapest fantasztikus adottságai ellenére pedig…..
London Luton Airport, július 3., vasárnap, helyi idő 10:10 Átszállásra várok a 11:15-kor induló bukaresti járatra. A szemem majd le ragad olyan fáradt vagyok a reggel 3 órás felkeléstől, vagyis inkább a két órás alvástól meg attól hogy az utóbbi időben rengeteget dolgozom…..
  Hogy a kedves olvasópublikum jobban betekintést nyerhessen a kabinban történő eseményekbe összefoglalnám egy magam fajta sztyuvi nem éppen átlagos napját.Kezdem azzal, hogy mi sztyuvik a világ minden táján ugyanazon napon kapjuk meg beosztásunkat ami az aktuális hónap…..
Izgalmasan alakult a szombat esti járatom Barcelonába. A csapat vagyis a crew összetétele az aznapi műsorra a következő volt: osztrák kapitány, dán elsőtiszt tanonc akinek aznap volt repülős gyakorlati tréningjének első napja, magyar elsőtiszt, és a légihableányok, három…..
Sztyuárdova 2011.05.24 18:04:03
@Csehszlovák Kém: jönnek a képek is hamarosan csak még kicsit bizonytalanul mozgok itt a helyi hálón :)
 Az elmúlt hét légi története egy Itáliába tartó járaton kezdődött amikor is néhány utas kétségbeesetten jött oda hozzám a gépen még felszállás előtt, hogy a fedélzeti köszöntőben amit a szenior sztyuvi mond be a hangosba ők azt hallották, hogy mi X-be (értsd:a…..
 A repülős szakma nem jár átlagos életvitellel. Ezen bejegyzésem idején például elmúlt déli 12, én pedig nem rég keltem fel, mert tegnap éjjel 3 órakor értem haza egy oda-vissza London-Luton járatból. Terveztem ugyan, hogy a ma reggel 10 órás aerobic órán részt veszek a…..
Sztyuárdova 2011.05.13 13:45:43
@Csehszlovák Kém: lájk :) és a sörös bejegyzés sem várat majd sokat magára!
 A sikeres felvételit követően hat kemény hét vette kezdetét, mely elméleti és gyakorlati oktatásból állt. Megtanultuk a repülőgép sztyuvik által használt és elérhető összes kis zegét-zugát, katasztrófában és egészségügyi problémában fellépő helyzeteket…..
  Valahol mindig is foglalkoztatott a sztyuárdeszkedés gondolata, de a szél úgy fújta a sorsomat, hogy egészen 2010 májusáig nem sodort az utamba repülős lehetőséget, majd néhány különböző légitársaságokhoz való sikertelen próbálkozás után 9 hónappal később…..