Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schizofrenic

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, egyes szálláshely kínálók a mai napig nem tudják elfogadni, hogy végletesen átalakult a piac. Olvasom, hogy "Nagy veszteséget jelent a szállodáknak a kuponozás, de hogy vendég legyen, mégis élnek a kuponos akciókkal." Olvasom, de egyre kevésbé tudom komolyan venni.…..
Hosszú még az út, amíg a videojáték-sajtót tényleg újságírásnak lehet tekinteni - a zsákszámra osztogatott ingyen játékok, a kiadó által fizetett stúdiótúrák, a szinte kizárólag pozitív előzetesek és a jövőbeni hozzáféréssel sarokba szorított írók nem éppen…..
schizofrenic 2012.06.08 14:44:11
Számomra a legnagyobb probléma az egész kérdez felelekkel, hogy egy az iparban járatos ember úgy és olyan kérdéseket tesz fel mintha teljesen idegen lenne tőle az egész.
Az idejárók pontosan tudják, hogy rendszeresen kapunk az arcunkba olyan cikkeket meg "tudományos" megállapításokat, hogy a játékok így nevelnek agresszívvé meg így meg úgy lesz belőlünk sorozatgyilkos.

A probléma az egésszel az, hogy akik nem játszanak azok nem értik, hogy amikor te fejbelősz valakit az nem egy agresszív cselekedet és nem a fejlövés tényének örülsz hanem annak az apró mozgáskoordináció sikerességének amit a kezeiddel elkövettél. Ez játék, aminek semmi köze a valósághoz. Az emberek nagy része már attól is megdermed ha az utcán rákiabálnak. Akkor gondoljunk már csak bele, hogy milyen sokk lehet élőben egy lövöldözés közepébe kerülni.

Amikor edzésen pofon vágok valakit nem annak örülök hogy fájdalmat okoztam valakinek hanem annak hogy ügyesebb voltam a másiknál. Ez sport. És így működnek a játékok is.

Ha valaki azt kéri számon egy játéktól hogy nem egy olyan élmény amitől még két év után is ágyba vizelsz egy rémálom után az nem normális. Fogalma sincs mi a célja egy játéknak. Nem érti mit jelent a játékmechanizmus szó. Nem érti, hogy "fun" vagyis szórakoztató nem csak egy jó vicc lehet. Szórakoztató lehet egy kifejezetten drámai történet ami megindítja az embert vagy akár meg is siratja. Nem értem hogy lehet egyáltalán egy ilyen kérdést egyáltalán feltenni?!?!
schizofrenic 2012.06.08 15:16:26
@maycontainnuts: Játékoknál nincs hiteltelen játékmenet. Csak nem működő vagy frusztráló.
Van ez a botrány, ugye (már ha ezt annak lehet nevezni), hogy a Mass Effect 3 befejezése sok rajongónak csalódást okozott. Nagy igény mutatkozott ennek kibeszélésére, ezért nyitok egy külön posztot, hogy ne más posztok alatt gyűljön a sok offtopic hozzászólás, ami esetleg még…..
schizofrenic 2012.03.20 15:09:56
@Pretoryan: Kövezzetek meg de szerintem nem szabadott volna hogy több vége legyen a játéknak. Destroy és kész.
2 éve még a meleg étkezési jegyek magyar üzletláncokban való beválthatóságáért aggódtunk, de szerencsére ma már nincs ilyen probléma, sőt.A Fidesz gondolt egyet, és a cafeteriarendszert is átalakította, nemzetivé tette, leginkább a francia Sodexo kajajegypiacról való…..
Hazudtunk, csak 970 milliót, ebből a december egymaga 213 milliót hozott össze. Legalábbis a Forecasting and Analyzing Digital Entertainment elemzőcég adatai és becslései alapján, aminek aztán vagy hiszünk, vagy nem. Toplista is van a legjobban tejelő steames játékokról,…..
Aki kicsit is konyít a játékiparhoz, tudja, hogy Dél-Koreában a Starcraft hihetetlenül népszerű nemzeti sport, az ország szinte a Starcraft vallási központja. A Blizzard világszerte több mint tízmilliót adott el a játékból, ennek nagyjából felét Dél-Koreában, ami azt jelenti,…..
schizofrenic 2010.11.16 14:35:12
@lordvico:

Félreérted. Ez így igaz micrón, de nem ezen volt a hangsúly. Hanem azon, hogy ha nem lennének, normák és törvények akkor többségében inkább elvennénk a másiktól mintsem fizetnénk érte.
A szűkösség meg ugye egy digitális másolat esetében nem lehet kiindulási alap.
schizofrenic 2010.11.16 14:37:10
@Archenemy:

Igen igen elismerem. És ezért nem kezdek hú de nagyon anyázni minden törrentezőt. Csak aki letölti az inkább fogja be és ne harcoskodjon amellett, hogy ő pedig nem károsít meg senkit. Húzza be fülét farkát a többi a lelkiismeretére van bízva és remélem valamikor a jövőben lesz saját vállalkozása ahol szétlopják a fejét.
Még mindig tud meglepetéseket okozni a Farmville körüli, eszetlen magasságokba csapó hype. Most éppen az történt, hogy az egyik legnagyobb amerikai élelmiszer-bolthálózat, a 7-Eleven nekiállt Farmville-brandelt cuccokat árulni. Itt van például az egészséges, és tápláló…..
schizofrenic 2010.06.11 07:21:49
Sziasztok!Egy kis kihagyás után újra itt vagyok.Ma a hit-ről fogok beszélni, mint a (raid-eken) legfontosabb statunkról. Mi is a hit?A hit mutatja meg, hogy mekkora eséllyel találjuk el a célpontunkat. Egy veled egyszintű célpontot 5% eséllyel NEM találsz el, tehát a hited 95%.…..
Sziasztok!Most egy kicsit lazítunk, és kitérünk arra, hogy hogyan kerüljük el a huntard jelzőt. (Amely a hunter és retard szavak összekötéséből keletkezett és így nem dicséretképpen szánják. :) )Ha valaha lewipeoltattál egy egész partit, mert a peted elfutott valahova és…..
Hunter PvE kisokos UI, addonok 2010.04.03 09:58:00
Sziasztok! Kicsit régen írtam ide, de költözünk melóhelyestől így a 3 napnyi pakolásázs után (és közben sem) nem nagyon volt energiám összerakni bármit. :) De itt a hétvége, szóval bemutatom az UI-mat, leírom, hogy milyen addonokat használok, mik segítenek legtöbbet a…..
schizofrenic 2010.05.09 11:46:28
IDDQD Szerdai retro: The Last Ninja 2010.04.07 15:00:00
Múlt héten a VHS-korszak egyik nagy toposza, a kommandós szerepelt nosztalgiarovatunkban, most jöjjön a másik, a nindzsa. A Commando-cikk végén ugyanis a The Last Ninját szavaztátok meg eheti retrojátéknak, és emiatt most kicsit bajban vagyok. A játékkal kapcsolatos legizgalmasabb…..
schizofrenic 2010.04.08 23:33:19
Sziasztok! :)Első leckénk a talent-ekről fog szólni.A huntereknek a Beast Mastery (BM), Marksmanship (MM) és Survival (SV) talentfái vannak.A jelenlegi állás szerint PvE-ben az MM és az SV a leghasználhatóbb, a BM messze a leggyengébb közülük (bár a 3.3.3-as patch-ben is érkezik…..
Sziasztok!Először is szép jó napot kívánok minden kedves látogatómnak :)Örülök, hogy idetaláltatok (bár nem nagyon van honnan még), nem is untatnálak sokat a felesleges szöveggel, inkább bemutatnám, hogy miért is éreztem szükségét egy ilyen blognak.A helyzet az, hogy az…..