Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Online Távmunkás

161 bejegyzést írt és 10584 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Most azt írja ez az izé...    "Az Angliába költözött magyar nem lesz angol, akárhogy erőlködik. Ha gyermeke Angliában születik és nő fel, akkor ő valószínűleg angol-magyar kettős identitással fog rendelkezni, de szerintem valahol joggal mondanák rá az angolok, hogy igazából nem angol.…..
A törvény betűje szerint jogunk van tudni, mennyi közpénzből és hová utaznak állami vezetőink. Megfelelő garanciák híján egy kekeckedő minisztérium azonban alaposan megnehezítheti a tájékozódást. Számos más esetben is megfigyelhető, hogy az állami szervek elmennek a falig, csak hogy eltitkolhassák,…..
     Az orbánista janicsárképző vezetője, a Mandiner lapigazgatója felszólította a magyar értelmiséget. Az alábbiak szó szerinti idézetek. Révai elvtárs ne sírjon, tetszettek volna kreatívabbak lenni.     1. "Van ugyanis egy egyedi, nemzetközileg is értelmezhető, a világ folyamatai által…..
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő…..
A nemzeti irodalom természetesen létezik és egy adott közösség minden olyan irodalmi teljesítményét magában foglalja, amely eléggé színvonalas és sokak érdeklődésére számot tartó alkotás. Az irodalommal foglalkozó embereket, közülük is elsősorban az írókat és költőket "szóműveseknek", az írott szó…..
Mission Impossible pentalógia I.rész 1996., 2000. Amikor elindítottam ezt a sorozatot öt és fél éve kitűztem egy fontos kritériumot magam elé: Ebbe a rovatba csak olyan filmeket fogok betenni, ami minimum 8 pontot el tud érni az értékítéletemben. Mindegy, hogy az mennyire híres, botrányos,…..
Talán nektek is feltűnt, hogy idén nem tartunk nyári szünetet! Továbbra is minden héten legalább két, vadonatúj bejegyzést kaptok, ősztől pedig nagyobbacska változások jönnek, és beindul a nagyüzem. 1890-es évek, USA. Mormon hívők börtönben, akik nem voltak hajlandóak lemondani a többnejűségről.…..
        Csinos levélben jelentették fel  Prőhle Gergelyt Orbán Viktornál. Az aláírók között találjuk Apáti Bencét, Bayer Zsoltot,  Bencsik Andrást, Döbrentei Kornélt, Huth Gergelyt, Pozsonyi Ádámot, Fricz Tamást, Nagy Ervint, Raffay Ernőt, Tóth Gy. Lászlót, Takaró Mihályt, a magyar…..
Online Távmunkás 2018.07.14 21:07:03
@zsírPubli: Egyébként mennyire színvonalas ez a Frida Kahlo kiállítás? Azért kérdezem, mert ezzel párhuzamosan Londonban is van egy tárlat a műveiből.
Vajon csupán mítosz, hogy az új kommunikációs eszközök tényleg növelik a termelékenységet vagy lehetséges, hogy csak pazarolják az időt? Ezt a kérdést egyre több vállalat teszi fel magának. A technológia olyan feladatok elvégzését is lehetővé teszi, amikre korábban nem volt mód és ezzel növekedhet a…..
       A 444.hu-n találtam meg a Magyar Nemzeti Bank 10 éves reformtervét.  Ez sok mindent megmagyarázhatna. Ha ezt Matolcsy Orbán orra elé merte dugni, ha nem félt attól, hogy a helyszínen filézik ki, akkor ezek ezt az egészet, legalábbis részben, komolyan gondolják.     Itt ugye arról beszélnek,…..
  „A konzervatív művészek háttérbe szorításában kulcsszerepe van a kormány által kinevezett, csigagerincű Prőhle-féléknek. A „Nyúl Béláknak”, akik összecsinálják magukat, ha a libsik és médiaterroristáik rosszat mondanak-írnak róluk – ezért inkább hajbókolnak előttük, s ballib kifizetőhellyé…..
  Aki figyeli a közélet eseményeit, láthatja, hogy a 18-as országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik. Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, miközben a tények azt mondják, hogy az LMP több mint 130 ezer szavazattal növelte…..
A populizmus definíciójában nincs teljes egyetértés, közös ismertetőjegyek alapján szokták ide sorolni Peron, Chavez, Erdogan, Putyin, Orbán, Katczinsky, Berlusconi, Trump és az Öt Csillag mozgalom kormányzását vagy Le Pen, Wilders és mások pártjait. A "populistának" nevezett politikusok közös…..
Online Távmunkás 2018.07.07 22:31:47
@megamovieboy: Van némi igazság az írásodban, de sok tévedés is. Az autokratikus államok vezetői nem nemzeti kapitalizmust építenek, hanem a klientúrának játsszák át a nemzet vagyonát. Orbánék ugyanannyi vagy még több támogatást adnak a multiknak, mint a szocik. Miközben forintban nőttek a bérek, nemzetközi összehasonlításban ez alig érezhető a forint jelentős leértékelése miatt.
Online Távmunkás 2018.07.09 09:04:38
@dunántúli gyerek: Az idei átlag nettó 660 euró, nem 700 euró. Közben Németországban 1990-ről 2350-re nőtt a nettó átlagbér a családi kedvezmények nélkül...
Ha fel kellene sorolnunk azokat az emberi motivációkat, szükségleteket, amelyek a fennmaradás szempontjából alapvetőek az életben, nagy valószínűséggel az evés és ivás után a szex következne. Persze az sem lepne meg, ha sokaknak épp ez állna a felsorolás élén, és én magam is biztosan ismerek…..
A szállásközvetítő oldalak között bizony akadnak olyanok, melyek a fogyasztóvédelmi törvényeket sértik azzal, ahogy nyomást gyakorolnak az emberekre, befolyásolják a keresés eredményeit és más taktikákat alkalmaznak. Kész szerencse, hogy ezt egy brit felmérés mutatta ki, így…..
        Blogunk rendszeresen foglalkozik a modern matematika egyik legizgalmasabb területével, a százalékszámítással. Korábban már ismertettük Csíkszentmihályi professzor elméletét arról, hogy a kétszázezer az ötvenmillió húsz százaléka. A klasszikus eredmény azonban a nemrég elhunyt Aczél Endrétől…..
    „Nem hasonlítanám össze a két esetet. Kóka János akkoriban kiállt és azt mondta, a földdel kell egyenlővé tenni azokat a kutatóintézeteket, amelyek nem eredményesek. Másrészről azt állította, Magyarországon gyakorlatilag nincs komoly tudós ember, mert aki az volt, már meghalt. Tőlem hallott…..
Online Távmunkás 2018.07.07 20:46:25
Az MTA megérett egy reformra, de nem fideszes bedarálás kell.

@jotunder: Az a félelmetes, ahogy Palkovics megtanult úgy hazudni, hogy a mondatai egyesével szó szerint igazak. Például amikor azt mondja, hogy az MTA ezentúl is saját hatáskörben dönthet a számára megítélt költségvetésről...

@közösperonos átszállás: Tudós -> mérnök-menedzser -> politikus. Ez evolúció vagy degradáció?
Orbán szokása szerint kettős játékot űz. Ezt egyelőre büntetlenül megteheti, mert új kormánya még nincs, a régi pedig már nem csinál semmi lényegeset. Egyfelől itthon tovább pörgeti a migránskereket, örömmel konstatálja, hogy a Soros Györgyhöz kötődő szervezetek, alapítványok, oktatási intézmények…..
Online Távmunkás 2018.05.20 15:06:34
@tireless treehugger: A válságban padlóra kerültek a déli országok is, nem véletlenül hivatkoztak a problémás országok neve alapján a PIGS-csoportra...
Online Távmunkás 2018.05.22 15:11:32
@tireless treehugger: A post-truth birodalom alatt mit értesz? Oda tartozik az Economist, a Financial Times és a BBC is?
Online Távmunkás 2018.07.07 20:24:37
@kolompar lole 1113: Ne zavarjon, hogy a holland a Benelux része és a franciák is meghatározóak...
Az LMP-ben vezető pozícióban ül a Fideszes - multimilliárdos médiamogul - Schmidt Mária fia. A Liberális pártot Fodor Gábor, Fidesz alapító alapította. Vona, a Jobbik korábbi elnöke Orbán polgári köréből kezdte politikai pályáját. Az MSZP-ben belsősök szerint külön Fidesz frakció van. Az "ellenzéki"…..
Két hete láthattátok a MTI Fotóarchívummal közösen indított sorozatunk előző részét. 1959 olyan termékeny volt a színes fotók szempontjából hogy ebből az évből két részt is láthattok. Ugyancsak két hét múlva érkezik a következő év ami már az 1960-as lesz. Tartsatok velünk akkor is! 1959. október…..
Online Távmunkás 2018.07.05 21:14:18
@maxval balcán bircaman: Manapság az átlagember is sokkal jobban ér, mint a rendszerváltás előtt, viszont egy banki középvezető sose keres annyit, amiből öröklött családi vagyon nélkül telik rózsadombi villára, balatoni nyaralóra, festménygyűjteményre, úri szabóra, vadászatokra, ahol az akkori legjobb étterme főz, több havi szabadságra, stb.
Online Távmunkás 2018.07.05 21:18:22
@chepunk: A konzervatív muszlimok azért lehetnek jelen Európában ekkora tömegben, mert liberalizmus van.
Van pár apróbb új információnk a kézicsomagos mizériáról, meg itt az idő arra is, hogy tisztázzunk pár dolgot. Az előző posztban írt fontos változást azóta többen is megerősítették, az egyik olvasó úgy fogalmaz, hogy Ferihegyen is pánikszerűen címkézik az összes csomagot, vagyis aki nem vesz…..
    " Azt, hogy mi a család, nem az érzékenység és méltóság, hanem a természet rendje szabja meg, amit a politikának el kell ismernie, eme rend megsértése ugyanis biztos, hogy valahol vissza fog ütni. " (Szilvay Gergely, Mandiner)        Aquinoi Szent Tamás használta a természet rendje elleni…..
Online Távmunkás 2018.07.04 08:35:37
@szombuda: Sajnos sokan reprodukálni akarják magukat, örökbefogadással vagy mesterséges megtermékenyítéssel...
Nemrég volt nagy felhördülés szakmai körökben, amikor az ELTE egyik oktatója örökbefogadott egy kisfiút és a költségekre pénzgyűjtést szervezett...
Akinek már az sem mindegy, hogy milyen kártyával veri a blattot, az biztosan örül a hírnek, hogy egy francia cég most igazán mindent beleadott kártyái exkluzívvá tételébe. Talán a kelleténél is többet…..
Online Távmunkás 2018.07.04 08:27:18
Miközben a családügyi államtitkár előírja, kik nevezhetik magukat családnak, addig a volt feleségét fejberugdosó, jogerősen elítélt ifj. Knézy szép csendben visszakerült a mikrofon mögé. Sehol nem található hír a sportriporter jogerős ítéletéről. Eddig. Ma megkaptam a megerősítést az…..
Esküvőt tartani éttermi szempontból sosem egy hálás dolog, kiváltképp ha olyan személyzeted van, mint amilyen Jocónak volt a Joseph's Exclusive Hungarian Restaurantban. Teljes készültség jellemezte a pénteki napot, Májki, Andris, Klárika és a Pacsai gyerek is teljes menetfelszerelésben várta a…..
Online Távmunkás 2018.07.03 23:34:42
@Konyak_: Pacsai: Szerda úr