Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trans_deformer

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Transzzsíroldó Túró Rudi 2011.04.22 15:12:00
Kezdjük mindjárt a legfájdalmasabbal: a Túró Rudi.Bizony, ahogy a képen is látszódik, az Óriás Pöttyös hidrogénezett növényi zsír felhasználásval készül. Felesleges és káros transzzsírokat juttat a szervezetedbe, így növeli az érelmeszesedés esélyét. Le kell róla…..
trans_deformer 2013.03.01 01:43:31
@Türkménbasi: Szia! Írtam a Cserpesnek a dologgal kapcsolatban, de eddig sajnos nem érkezett válasz.

A hidrogénezett növényi zsír egyértelműen transzzsír tartalmat jelent, hiszen a növényi olaj vagy zsír hidrogénezésével előállított termék maga a transzzsír.

Naponta 2 gramm fogyasztása még elfogadható, bár szerintem ennyit se vigyünk be a szervezetünkbe, ha nem muszáj. És nem muszáj.
Transzzsíroldó Spar-pár 2011.05.14 18:22:00
Spar-os fonott kalács és kakaós kuglóf. Finom omlósak, frissek (mármint annak hatnak). Ők halmozzák az élvezeteket: hidrogénezett növényi zsír és hidrogénezett növényi olaj is alkotórészük. Érdemes amúgy végigolvasni az összetevőket, gyakorlatilag egy kisregényt tesznek…..
Intersparos félkész hasábburgonya -- ki gondolná, hogy hidrogénezett növényi olajjal készül? Pedig akár lehetne simán krumpliból is...Fénykép sajnos ehhez nincs...
Ismét egy rossz hír, még mindig a Szívalapítvány gyűjtéséből: a Balaton-szeletet is transzzsírsav felhasználásával készítik (ételbevonó-massza, hát persze). Azaz: Ha szeretnél még sokáig balatoni szelet, kerüljed mindazt, ami Balaton-szelet! (Elnézést, nem tudtam…..
Egy hasznos írás itt a húsvét környéki veszélyekről...
Volt egy jó kezdeményezés pár éve a Magyar Nemzeti Szívalapítvány részéről a transzzsírsavakat tartalmazó élelmiszerek összegyűjtésére, de a jelek szerint náluk megállt a dolog. Ez a blog azért jött létre, hogy összeszedjük, mely élelmiszerek tartalmazzák ezt a veszélyes…..