Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Finnhorgasz

6 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen pazar fotókollekciót adott közre az amerikai Kongresszusi Könyvtár, melyben rengeteg színes kép szerepel Kaliforniáról is. Ami az igazi különlegesség, hogy a képek a 19. század végén, a 20. század elején készültek. (fotó: loc.gov) Több ezer nyomatot tett ingyen…..
Finnhorgasz 2015.07.20 23:25:11
@Andie: megcáfolandó: vicces, de épp a hétvégén voltam előszőr kaliforniában :) És előszőr az USA-ban. Szombaton meg csepergett egy kicsit az eső San Francisco környékén... Gondolom a kivétel erősíti a szabályt.
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A személyes dolgaim úgy alakultak, hogy 2012 augusztusában visszaköltöztünk Magyarországra. Még jóval előtte elhatároztuk bátyámmal, hogy megprobálkozzunk a lazac horgászattal - erre meg is szerveztünk egy "expediciót" lappföldre. Mivel egyelőre ez lesz finnországi tudosításom…..
Pelsológia A compó 2012.06.23 10:45:00
Szeretem a compót. Szeretem, mert dolgos hal; naphosszat képes turkálgatni az iszapot, szorgalmasan kutatva eleség után, s ez a bioturbáció, amit táplálkozása közben kifejt, a víz minden lakója számára igen hasznos. A néphit doktorhalnak tartja: állítólag a beteg, hámsérült…..
 Még tavaly 2011 márciúsában megfogalmazódott bennem az ötlet, hogy ki kellene  probálni a lékhorgászatot, mivel elég sok horgászt láttam a Helsinki közeli öblökön. Sajnáltam a pénzt egy lékfuróra és nem ismertem senkit akinek lenne kölcsön ezért az akkor…..
Lassan végetért a 2011-es esztendő és már igencsak rég számoltam be a horgászkalandjaimról. Pedig ebből akadt bőven az éve során.  Hol is kezdjem, ott hagytam abba, hogy a Bodom tó környéke igen jó élmények színtere volt. Be is szereztem egy éves engedélyt és a családdal…..
    Felhasználva a húsvéti szabadnapokat elindultam első horgásztúrámra. Első utam a Helsinki közelében lévő, pontosabban Helsinki határának tekinthető Gallen-kallelan tengeri öbölhöz vezetett. Erre az időszakra inkább tengeri szakaszokat szerettem volna megnézni,…..
  A mai szombat reggel szépnek igérkezett. Még péntek délután leugrottunk családostúl a Bodom tó partján fekvő kávézóhoz ahol beszereztem a másnapra a napijegyet. Ez meglepően olcsó volt csupán 4 euro, ugyanitt váltható éves jegy is 20 euroért. A tó gyakorlatilag Espooban…..
     Talán a legeslegelső dolog amit horgászat témában tettem érkezésem óta az volt, hogy felvettem a kapcsolatot a helyi horgászokkal. Szerencsére annál a cégnél ahol dolgozom van működő horgászklub amibe egy jelképes összegért be lehet lépni. Egyelőre nem…..