Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fazbal

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai Magyarországon kollektivista ellenforradalom zajlik – mondhatnánk, ha lett volna bármikor is individualista forradalom. De nem volt, legalábbis a 20. században nem, pedig a nyugati civilizáció mindhárom alappillére – az antikvitás, a kereszténység és a felvilágosodás…..
fazbal 2011.04.19 14:19:47
@Blogger Géza: "Már szinte senki nem hangsúlyozza a szakirodalomban a tanulási-tapasztalati elméletek olyan egyszerű változatait, amelyeket leginkább egyfajta csábítási elméletnek lehetne nevezni, miszerint a gyerek serdülőkorában ért szexuális csábítás vagy nem megfelelőnek tartott szexuális ingerek megváltoztatják a serdülő szexuális érdeklődését. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a később homoszexuálissá vagy leszbikussá váló serdülő az első tényleges szexuális tapasztalatait megelőzően már átlagban három évvel (!) korábban, akár serdülőkorát megelőzően is tudja, hogy ő más, mint a többi."
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=6539
fazbal 2011.04.19 19:58:00
@KovA: pont azért nem a környezet határozza meg a homoszexualitást, amit te is írtál. Ha nem mindenki lesz meleg egy egynemű környezetben, és nem mindenki marad hetero egy kevert nemű közegben, az pont azt bizonyítja, hogy az öröklés a döntő és nem a környezet. Ha "extrém környezet" alatt a terhesség alatt az anyát ért stresszhatásokra gondolsz, amelyek miatt fokozott hormonhatásoknak van kitéve a magzat, akkor az valóban befolyással lehet a szexuális orientáció kialakulására. Ez viszont már környezeti hatás (a méhen belül), de még mindig nem szociális tanulás.
fazbal 2011.04.20 13:10:55
@KovA: "a homoszexualitás gyakorisága bizonyos körülmények hatására a bizonyíték." Ez mit akar jelenteni? Milyen bizonyíték?
Úgy érzem teljesen meddő dolog erről vitatkoznunk. Némi kis szakirodalmat nem ártana elolvasni, mielőtt filozofálgatunk, mert ez így csak előítéletesség, aminek semmilyen racionális alapja nincsen: >A homi aki propagálja magát viszont provokálja a "kirekesztését"<, >ne alázza magát azzal, hogy narcisztikusan állandóan önmaga és vélt jogai és járadóságai körül pörög és próbál erőszakot venni mások véleményszabadságán(!)<, >egészséges ösztönmintájú szülőhöz<. Ezek a gondolatok mind tudatlanságból erednek. Ne haragudj, nem a te hibád, ez benne van a közgondolkodásban, és pont ezek miatt tüntetnek a melegek. Eleve csak "homik"-nak vagy képes szólítani őket. Lefogadom, egyet nem ismersz közülük személyesen.