Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trillára

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apa születik A hálapénzről 2011.04.18 07:38:00
Egy évvel ezelőtt felnégyeltem volna a hálapénzt kérő, és elfogadó orvosokat. Amikor H doki kérdésemre elmondta a tarifáját, agyon tudtam volna ütni. Megszületett a lányom, kinyögtük azt a pénzt is, és érdekes módon, nem sajnálom.  A nőgyógyász százezret kapott, a…..
trillára 2011.04.19 15:40:10
@B_L:

"Egyre több az ilyen agresszív figura, el tudom képzelni, hogy a fillérekért ott dolgozó srác mit gondolt róla, amikor kiderült, hogy attól félti a szülés előtt álló feleségét, hogy megnézi a kórházi személyzet magának (anyám, borogass)...."

A kórházi dolgozóknak a pucér betegek, főleg szülészeten, biztos, hogy természetesek, és nem érdeklik őket De a pácienset igen is zavarhatja, ha minél több idegen szem rászegeződik, mikor pucér, és/vagy fájdalma miatt kiszolgáltatottnak érzi magát.

Én szülésért 300 ezret, (beleértve megelőző vizsgálatok, orvosnak, szülésznőnek összesen) csak számla ellenében adnék ki....300 ezer legombolása, már nem hálapénz, hanem rablás állami intézetben..

Állami rendelőben nulla forint alapjáraton, max., ha van választott orvos, annak adnék, hiszen azért illik megfizetni, ha akár az éjszaka közepén a saját családját otthagyja, és ugrik. Ezt értelemszerűen nem várhatja el senki ingyen, hogy rendelkezésre álljon. Nem előre, csak utólag, ezt is!

Ezt leszámítva, érvényes eü biztosításai jogviszony mellett, állami rendelésen, állami eszközök mellett egy fillér sem.

Magánrendelésen számla ellenében fizetés A számla ellenében szolgáltatást veszek igénybe, a szolgáltatásért pedig a szolgáltatást nyújtónak felelőssége van. Ingzsebbe dugott pénz esetén hogyan lenne felelősségre a vonható a munkájáért?

Magánrendelés mellett, szülésre pedig magánkórház is megoldás, de az sokba fáj. Nálunk viszont ez lesz, viszont minden számla ellenében megy, nincs simli.
Új politikai közösség született, ahogyan a pénteki civil tüntetésen az alkotmányozás ellen Istvánffy András, a 4K! szónoka (és blogunk szerzője) fogalmazott. Olyan politikai közösség, amely elutasítja a Fidesz zavaros és felhatalmazás nélküli alkotmányozását. Ez…..
trillára 2011.04.18 23:13:20
@31/48:

"De például egy erősen hívő országban nem lenne értelme ilyen törvényt hozni, mert utána az anyát, ha nem is ölnék meg, vagy bántanák egyéb módon, de mindenképp kiközösítenék."

Erre még szerettem volna reagálni. a magyar társadalom nem erősen hívő társadalom. ezért is tartom baklövésnek az új fidesz alkotmányt.

Már írtam korábban, ismétlem magam. Az, hogy csecsmőként megkeresztelnek valakit, az nem jelenti azt, hogy hívő. Csalás a papíron megkeresztelteket hívőnek beállítani!

Volt nemrég egy jó cikk, a maygarok 1/3-a vallásos, de valójában még annyian sem. Az alkotmáyn ezt nem tükrözi le!
trillára 2011.04.18 23:24:38
A melegekhez még: Nádasdy Ádám nyelvszprofesszor felvállaja melegségét. Egy cikk teljes hosszában:

rocknpol.blog.hu/2009/09/08/nadasdy_adam_magyar_melegnek_lenni

Egy idézet tőle, ami azért elgondolkodtató szerintem:

"(Zárójelben jegyzem meg, hogy nemrég egy képviselőnő követelte a melegfelvonulás betiltását, és ehhez egy „Magyar Asszonyok Egyesülete” nevű szervezet is csatlakozott. Meg vagyok döbbenve ezen – ugyanis minket ők szültek! A magyar asszonyok! Hogy lehetnek ilyen elutasítóak a fiaikkal-lányaikkal szemben? És jobb, ha tőlem tudják meg a Magyar Asszonyok Egyesülete tagjai: akiket holnap szülnek, abból is minden huszonötödik meleg lesz. Mit csinálnak azzal? Kidobják a szemétre? Ezek volnának a magyar asszonyok? Na nem. A magyar asszonyok szülték és nevelték az olyan kiváló melegeket, mint Báró Mednyánszky László, a festő; Ferencsik János, a nagy karmester; Thurzó Gábor,..."
Varánusz Alkotmány, Isten veled! 2011.04.18 06:08:00
"S a nép, az istenadta nép,Ha oly boldog-e rajt’Mint akarom, s mint a barom,Melyet igába hajt?"Nagy nap ez a mai Feleim. Igazi történelmi pillanat ez, amiben megszületik Magyarország új alkotmánya. Mert este hatra megszületik, erről kétsége ne legyen senkinek. A…..
trillára 2011.04.18 14:46:25
Ha az új alkotmányt elfogadják, arra nem büszke leszek, hanem szégyellni fogom!

a nagy keresztény magyarok, jah, perzse... 2011-ben a lakosság kisebb része hívő. Aki pedig papíron az (mert megkeresztelték csecsemőként), egyáltalán nem biztos, hogy hívő is lesz valójában. Tehát papíron a keresztény statisztika nem egyezik meg a valós hívőkkel! A himnusz más társadalmi korban született, kár az Istent alkotmányba erőltetni. A magyarok nem túl vallásosak! Nem alkotmányban kéne erőltetni a keresztény értékeket!

Jogok, csorbítása, kötelezettségek előírása. Visszásnak tartom, hogy a rászoruló szülőről nagykorú a gyereke köteles gondoskodni. Mi az, hogy rászoruló. És mi van akkor, ha évek, évtiezedek óta nem tartják a kapcsolatot, Miért gondoskodjon egy olyan nő az apjáról, aki esetleg őt korábban molesztálta...stb. Esetleg 18 éves korában már is kezdje el a gondoskodást? A szülő cserébe miért nem köteles gondoskodni a nagykorú, de rászoruló gyerekéről?

Tudom, hogy szó sincs abortusz tiltásról, ám korábban egy jogász tollából olvastam, az alkotmányba bekerül, a magzat védelme afogantatástól, akkor nagyon könnyen lehet, hogy idővel kikényszeríthető az alkotmánybíróságtól, hogy mondja ki az abortusz tilalmát, mert ellentétes az alkotmánnyal.. Felháborít, ha keresztény F@szok, akarnak családok, nők életébe, önrendelkezésébe beavatkozni! A nők nem szülőgépek. Védekezés mellett is teherbe lehet esni, egyik védekezési mód sem 100 %. Aki viszont terhes lesz, annak 100 % a saját esete.

Súlyos hibának tartom, a fogantatástól a magzat védelmét. Nehogy már meglegyen az esélye, hogy az új alkotmány előkészíti a talajt egy későbbi törvény módosításnak! Egy ici-pici öntudatlan sejthalmaz, nehogy már nagyobb védelmet élvezzen, mint egy felnőtt nő. Ha a terhesség 12 hetében már túl nagynak találják magzatot abortuszhoz, akkor pedig vigyék le a 10-ik, vagy 9-ik hétre 12-ről...stb.
A nőkre nézve sértő mindez!

Persze több gyerek úgysem születne, hiszen külföldre lehet menni. Majd születik a mélyszegénységbe még több, aki nem tehetné meg az osztrák, szlovák orvoshoz menést. Tudom, előreszaladtam, de nem tartom kizártnak, hogy ez egyszer bekövetkezik...
Végül is a Pápánál személyesen parolázott már Viki királyunk! Az a Viki király, aki fiatalabb korában maga mondta, a magyarok alapvetően nem vallásosak...

A maygar átlag ember, sokkal felvilágosultabb gondolkodásmóddal bír, mint amit az alkotmányból lejön.

Ez a Viki király alkotmánya, de semmiképpen sem az enyém!
trillára 2011.04.18 15:13:31
@Squid: a listás szavazás miatt lett 2/3, ám ha utána nézel, ez valójában közel sem nem a választók 2/3-ának a szavazatát jelenti...Kicsit kacifántos a választási rendszerünk...

Sokan vannak, akik meg azért nem mentek szavazni, mert Orbánt és Gyurcsányt egykutyának látják, egyik rosszabb, mint a másik. És egyéb pártokat sem tartják komolynak. Számos értelmiségi szájából úton útfélen hallottam, hogy azért nem szavazott, mert nincs igazi alternatíva, valójában nem volt kire szavazni. Privát véleményem szerint, ezzel OV-nek tisztában kellett, hogy legyen, ezért is kardoskodhatott azon nyomban a nemzeti együttműködési, forradalmi nyilatkozathoz.Legalább legyen meg a látszata...

Az is röhejes volt,hogy a nyilatkozatot ki kellett tenni, de még jobban röhejesebb lesz, ha a nemzeti hitvallás...stb. részre le kell cserélni ezentúl a nemzeti együttműködési nyilatkozatot. Lehet olvasgatni ah ivatalokban az Istenséget ezentúl, az alapvetően nem vallásos magyar népnek. Még viccnek is rossz...

Ez az ember, már egyáltalán nem a rednszerváltáskori Orbán viktor. 180 fokos fordulatot vett önmagához képest.
trillára 2011.04.18 15:28:28
@Squid: értem.

Akik viszont nem tudják, a fidesz 2/3-a, listás választási rendszernek köszönhető, és érdekli őket, azoknak írok. A szavazatok 52,73 %-át kapták meg. A többi szavazatot a többi párt összesen. Tehát közelebb áll a valósághoz, hogy a választók kicsit több mint fele szavazott rájuk, ám a másik fele nem rájuk. És ha hozzávesszük, hogy sokan azért nem mentek szavazni, mert egyik pártot sem találták alkalmasnak, akkor nagyképűség választási forradalmat hirdetni!

Itt egy link, akit érdekel, elmazsolázhat a listás 2/3-on...

hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#List.C3.A1s_eredm.C3.A9nyek

Akit pedig bővebben érdekel, az egyebet már keres magának, hogyan áll össze a listás szavazás, ezekből mandátum szerzés...