Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helmeron

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap ismét tüntettek a rendvédelmisek a parlament környékén. Előkerültek a 16-án megismert ötletbörzék, performanszok, transzparensek gazdagon, és még egy magát éjszakára felajánló nénike is akadt. A belváros köztéri csobogóvá átalakítása ezúttal - nagyon helyesen…..
Helmeron 2011.05.09 01:17:41
@Androsz: Ők vállalták az ez elleni harcot, méghozzá "ha kell, életem kockáztatásával is, hűségesen".

Ez így is van, de azért vállalták, mert ezért a mondatért cserében garantáltak nekik valamit!

Te is azért dolgozol ott ahol(már ha dolgozol) mert azért a munkáért azt a bért kapod amit szerződésben garantált a munkáltatód. Mit szólnál ha most 10 évre visszamenőleg visszakérné a kereseted felét, mert most másként gondolja?
Helmeron 2011.05.09 01:28:58
@val:
" Most, hogy mondod kezd visszatérni az emlékezetem: mintha tegnap is lángolt volna egy kuka a rendőrök tüntetésén."

Igen lángolt, csak annyi a különbség, hogy azokat oda hozatták a szervezők, hogy legyen mibe beledobni a fákjákat a felvonulás után. És állt mellette szolgálatos rendőr és tűzoltó is! És a végén a kerületi tűzoltók teljesen eloltották, ANYAGI KÁR NEM KELETKEZETT!!!!!
Talán nem olyan meglepő, de igencsak idegenkedem az összes szakszervezeti megmozdulástól, munkabeszüntetéstől. Általában nem értem, miért várja el a dolgozó nép egyik fele, hogy mindenki más szolidarítson velük, és mosolygósan küzdjön magasabb fizetésükért, jobb…..
Helmeron 2011.05.08 16:35:56
@Szalai Ervin:
"hiszen a tüntetések követelései között csak a mostani tűzoltók korkedvezménye mellett szállnak síkra, és emellett hajlandóak tárgyalni, hogy a következő generációk már egyáltalán ne részesüljenek hasonlóban."

Ez nem igaz! Arról szól az egész, hogy a szerzett jogokat ne vegyék el! Akik a hatályos szabályok alapján vállalták ezt a munkát azok eszerint is kapják járandóságukat.

Az új felszerelő pedig ugyan úgy eldöntheti majd, hogy az új szabályok szerint megéri-e neki ezt a munkát elvégezni.

Egyébként nem kívánja, a jelenlegi állomány és a szakszervezet sem, hogy megszüntessék ez a lehetőséget! Viszont lehetnek kompromisszumok pl.: nem a teljes állománynak jár (lásd irodai) hanem azoknak akik ténylegesen a végrehajtói a szakmának.