Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faraway

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
Faraway 2011.04.16 11:18:34
A rengeteg kommentből (amit végig sem bírtam olvasni) nekem az jön le, hogy ez a sete suta kezdeményezés azért nagyon sokakat érint, és rengeteg ember szeretné elmondani, hogy miért igen, és miért nem Magyarország. Szerintem jó, hogy ez a beszélgetés elindult, még ha nem is tudjuk hova fog fajulni. (Bár, ha jó magyar szokás szerint, keselyűként szedjük szét, akkor sehova.)
Olvasva a sok sok kommentet nekem, olyan érzésem támadt, hogy itt rengeteg ember úgy van, mint mikor olyan emberbe vagy szerelmes, aki mondjuk egy totálisan önpusztító életet él. Szereted, de nem tudsz vele élni, mert téged is a sírba tesz. Kénytelen vagy távolságot tartani.
Nagyon szívszorító olvasni, azt a sok dühöt, elkeseredettséget, cinizmust, gyűlöletet, ami mögött az van( megint csak érzéseim szerint), hogy a legtöbb utálkozó szívesen élne otthon a saját hazájában, de nem egy olyan országban, ahol esélye sincs becsületesen egy normális élethez, közben meg az a hazája. Ezt, aki megéli, megélte tudja, hogy milyen tudathasadásos állapot.
Nekem sokszor van iszonyatos honvágyam, meghallom Brahms Magyar táncát a rádióban és a sírás kerülget.
Én hazaszeretnék menni, mert nem tudok igy élni sokáig, de csak valóban azután ha valahogyan független tudok lenni minden hazug, csaló, korrupt politikával átszőtt rendszertől. (Ábránd? Ne válaszoljatok inkább.)
Az érvek tényleg nem a legjobbak. Sőt. De nekem nem kellenek érvek. Beteg világ az, ahol az ember nem tudja hol a helye és hova tartozik, vagy még rosszabb: nincs is helye a világban.
Tudjátok, én ha író lennék biztos erről írnék. Ezekről a sorsokról. Vagy készülhetne szociográfia, vagy nem tudom, mi, hogy hogyan is történt velünk az élet.