Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rgyorgyi

19 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öngyilkos kísérletet követtem el a legutóbbi kétnapos összetartáson. Gondoltam, mégiscsak hét magas beosztású, vérprofi szerkesztő ül a társaságban, tartok egy kis vetített képes sajtónyelvi eszmefuttatást, hátha érdekli őket.A powerpointos majomkodás első…..
rgyorgyi 2009.04.01 13:06:42
@g.apollinaire: én elolvastam :)
A propjektek elkészültek, hol jobban, hol rosszabbul. A szerkesztőségek nagy része professzionális csapattá kovácsolódott. Többféle vezetési stratégiát láttam kiválóan működni és volt néhány kudarc gyanús együtt(nem)működés is.Viszonylag jó jegyek születtek, a többség…..
November 28-án sikeresen lezárult a szerkesztőségek első projekt-feladatainak elkészítése és értékelése.A híreket itt láthatják szerkesztőségenként feltűntetve:A Bulvár Búvár munkájaA Workshopping munkájaA sponTime munkájaA zöld narancs munkájaA Napraforgó munkájaA…..
Példa az online tudósítás elkészítéséhez:Az Index tudósítását az EOJA szempontok szerint elemzzük, majd a HVG állásbörze illetve az Elnökválsztási konferencia tudósításokon dolgozunk.  Aréna Pláza megnyitó tudósítás  A publicisztikához példa:TÓTAVÉ..
rgyorgyi 2008.11.21 11:27:07
A HVG állásbörzén készített képeiket ide töltöttem...
Rövid taktikai megbeszélés után, a félévi 3 projekt feladatból nekiláttunk a tudósítás előkészítésének. Felfrissítettük a tudósítás, mint nyomtatott sajtóbeli műfaj ismérveit, és kiegészítettük az EOJA szempontok szerinti webes elvárásokkal.Érdekes volt.…..
rgyorgyi 2008.10.15 20:53:14
A második órákon nagyjából rendeződtek a szerkesztőségek.A 11-12.20 as órán a következő szerkesztőségek jöttek létre illetve fixálódtak:név: SPONTIMEfőszerkesztő: Vadász Gáborírástudók: Bovier György, Takács Tímea, Horváth Enikőnarrátor: Előd Botondolvasó…..
A harmadik órán letisztulni látszik végre a két csoport és a szerkesztőségek összetétele is.Az EOJA szempontrendszert vettük át, és vettük használatba is az órán.A cyberjournalist idevonatkozó gondolatait itt olvashatod.  Emlékeztetőül:1. szöveg ereje2. írás minősége3.…..
Kedves Hallgatóim, üdvözlet a kibertérben, mint tartalomszolgáltatók!A tavaly őszi félévben online újságírás szemináriumra hozzám egy csoportnyi hallgató járt. Azt hiszem egyértelmű a szakma népszerűsödése abból is, hogy egy évvel később, már két csoport indul ebben a…..
mundzug Újra Bonnban 2008.08.25 10:45:00
Véget ért ez a hosszú nyár is. Lebarnulva és nagyot nőve visszatértünk Bonnba. (a második megállapítás csak a legkisebbre vonatkozik) Nagypapiékkal jöttünk, végigautózva mind az 1100km-t, amit nagypapinak és Bendusnak hála sikerül világbajnoki gyorsasággal megtenni, a német…..
Az utolsó két óra a féléves munkák prezentációjával és értékelésével telt el.Ezt a posztot azért írom, hogy lezárjam ezt a blogot, mert a Médiablog bejegyzésének köszönhetően tartozom ennyivel azoknak, akik nem hallgatói kényszerből olvastak bele.A tartalomszabályozás…..
Hogyan lesz tömegkommunikációs csatorna egy honlapból? 11"A nagy hírportálok önálló szerkesztőséggel, napi 24 órában, heti hét napon keresztül dolgoznak, és az azonnali megjelenési lehetőséget kihasználva percrekészen közvetítik saját értesüléseiket, valamint a…..
Az onlin újságírás csatornái • Wintermantel a terjesztés fő csatornái: –webes –hírlevél • •Egyéb csatornák: push média alapú, sms, (short message service) wap (Wireless Application…..
A 8. órán az óra látogatottsági mélypontrekordkísérlet volt. Legyen a következő csoportnál katalógus? Nem vagyok híve.Az anyag a következő: (Az online és az offline média viszonya lásd 2 óra) Interaktív tömegkommunikációInteraktivitás"A reciprok, kétirányú…..
A szünet után kicsit még bele kell jönni. Bemásolom a hetedik óra anyagának vázlatát. A téma: Az online újságíró volt. Az első probléma még általános, tömegkommunikáció-elméleti horizontról, McQuail alapján: Milyen a professzionális újságíró, mi a szerepe: a…..
rgyorgyi 2007.11.14 11:49:02
Kérdés volt a Pulitzer díj és az internetes újságírás viszonya.2003-ban ebben a kategóriában Tóta W. Árpádot díjazták a magyar Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, 2004-óta nincs ilyen kategória.2006-ban Publicisztika kategóriában Új Péter (Index) megosztva kapott…..
Ez volt az első óra, amikor az egyik szerkesztőség egyetlen taggal sem képviseltette magát.Az óra meglehetősen laza légkörben zajlott a kertben. A napra húzott padokkal és a cigarettafüsttel szimbolizáltuk is ezt.Elég jó alkalom volt arra, hogy többőtöket közelebbről is…..
Helyszín: BKF 106-os teremIdőpont: hétfő, 11.00-12.20A teremben egy internetbe kötött számítógép és projektor van, azonban jobb lenne, ha minden hallgató előtt gép lenne. Ezen már változtatni nincs mód? A szemeszter első óráján majdnem teljes létszámban megjelent mindenki, aki…..
rgyorgyi 2007.09.27 21:48:20
rgyorgyi 2007.10.02 10:57:36
Mivel korábbi szociálpszichológiai kísérletem a harmadik óra posztolásával kapcsolatban azzal a nyugtalanító eredménnyel zárult, hogy csupán Előd nehezményezte., nem látja azt a bejegyzést, a negyedik óráról a posztot nyugodtan holnapra halaszthatom, nem?Holnapután se lett…..
Ettől az órától fogva tegeződunk. Hmmm.Az órán az analóg és a digitális információ illetve az azokat közvetítő médiumok közötti különbségekről beszéltünk. Információelméleti és médiatörténeti kontextusban.Kulcsszavak: digitális forradalom, binary digit: bit,  8…..
A második órán kiderült, hogy az addig névtelen szerkesztőség felveszi az Anonim nevet, és minden szerkesztőség vállata, hogy órára notebookkal jönnek.Az új tagok, funkciók változását várom!Megígértem, hogy ABCD interaktív magazint viszek.Az anyagban az újságírás…..