Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SFIRockwell

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma ismét egy (nagyon) régi történet folytatását ismerhetitek meg. Anno, 2012-ben jelent meg drk első posztja, amiben elmesélte, miként jutott ki Írországba és hogyan vetkőzte le az előítéleteit. Rákövetkező évben Amerika, méghozzá a Szilícium-völgy következett. Talán nem spoilerezem el a történetet,…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
SFIRockwell 2018.10.09 21:09:04
@David Bowman:
Örülök, hogy sikerült ennyire megfogni a lényeget.

Ez a minimalista stílus, lényegi éleslátás amúgy az elmúlt majd 6000 hozzászólás fejlődésének eredménye?
SFIRockwell 2018.10.09 21:43:38
@Equalizer.:
"..... a harci eszközökhöz fog jobban érteni, mert látott olyanokat, sőt ült bennük és tanulmányozta azokat testközelből, mivel a ZMNE egyik karán végzett. Aztán azért is mert katona. Ezzel szemben a te önjelölt haditechnikai tudásod a fizika ismeretéből áll (amit nem kétlek) meg a cikkek lvasgatásából fordítgatásából.

Na, főleg ez a különbség egy valódi hadmérnök és a gépészből lett amatőr haditechnikus közt..."

légy olyan kedves és áruld már el nekünk - fogalmatlan gépészmérnököknek, hogy ugyan miben különbözik a ZMNE-n oktatott klasszikus fizika/termodinamika/matematika a BME-n tanítottól!? Esetleg a ZMNE-n más állapotegyenletek vannak gázokra, vagy ott nem newton-i mechanikával írják le egy anyagi pont mozgását!? Vagy esetleg hirtelen megváltozik a fizika egy gázturbinában, mert az egy katonai gépre van felszerelve - szemben a polgári repülővel!?

Balázs minden egyes írásában megtalálhatóak a megfelelő hivatkozások. Nem kinyilatkoztat valamit - szemben a sokakkal a fórumon, hanem ténnyel, hivatkozással támasztja alá. Ez a fajta rendszer feltehetően idegen lehet sokak számára, de a diplomától felfelé minden tudományos munka így készül...

Akkora nagy topic-alapítási hév volt a HTKA-n két napja, hogy ihaj. A cikk megjelenése Balázs-szepszisben szenvedtek. Itt a remek alkalom, hogy alkossatok kollektívát vagy individuumként alkossatok valamit. Attól, hogy megy a fikázás meg a személyeskedés csak magatokat járatjátok le. Ez az aluljárószint, mondjuk úgy Balha környéke. Ebből a mélységből meg nem látszik az a felsőbbrendűség, ami alapján lehet ítélni. ..

Téma van dögivel, lehet alkotni.
SFIRockwell 2018.10.10 09:06:44
@Iván Rábaszov:
Magamat én sem találom meg. Név alapján sanszos, hogy nem is fogod, esetleg a Neptun-kód alapján lehet.

Imádom,hogy nem lehet elvonatkoztatni a személytōl, csak azon lehet huhogni, hogy kinek milyen a "stílusa".. Amúgy stílus alattmit tetszenek érteni? Írási stílus az összefoglalóban, vagy az n+x alkalommal ellōtt személyeskedésre adott válaszban - amire továbbra is azt mondom, hogy mindenki kurvaanyázással válaszolna a kinti életben.

Továbbra sem értem ezt a műbalhét. Balázs írt valamit, tényekkel, hivatkozásokkal ellátva, objektíven. Számon kéritek a stílusát, ellenben műszakilag/tartalmilag semmit sem tudtok megcáfolni.

Ez amúgy annyira tipikus magyar sajátosság. Tessék megmutatni azt a szakmai magasságot, ami az alapja a huhugásnak.

Vagy az nincs, csak offolni tudunk!?
A Grand Slam művelet SB barátunk feldolgozásában Az amerikaiak még 1959-ben eldöntötték, hogy a legmerészebb kémrepülésüket hajtják végre a Grand Slam művelet során. A korábbi behatolások helyett, a Szovjetunió hosszában történő átrepülését határozták el. A mintegy…..
Papírzsepi sorozatának harmadik (befejező?) részét olvashatjátok az alábbiakban, aki azzal a biztató mondattal kezdi, illetve folytatja, hogy: atomreaktorok ugyanakkor nem csak fix telepítésűek lehetnek; járműre is kerülhetnek.Gondolom, mindenki örül - teszem hozzá ezt én, tiboru.…..