Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jolanda68

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bárhol is járt az ember az országban tavasszal, mindenhol sárgállott a vidék: a repce (és a kukorica) lett az idei szezon slágere a gazdák között. Nem véletlenül: piacuk kiszámítható termesztésük tisztes nyereséget hoz. A repce reneszánsza azután jött el, hogy…..
Jolanda68 2011.06.29 19:41:56
@Lew Archer: Ja, így már értem.

Eddig nem volt világos, hogy miért érted félre amit írok.

További jó munkát.
Jolanda68 2011.06.29 19:55:26
@Lew Archer: Azért világosítsál még föl, mert vannak még homályos pontok. Szóval az üzemanyagok piacán nem lehet támogatás és legyen verseny, akkor így van ez az élelmiszerek esetén is?
És akkor a hétmilliárd ember majd piaci alapon majd kajához jut? Meg piaci alapon termőföldhöz? És addig akkor versenysemlegesen autózhatunk elfogyó olajkészleteinkből?
Kínoz ez a sok kérdés, hiszen épp most oldjuk meg a világ éhezésének és a piac működésének problémáit, ráadásul egyszerre ám.
Jolanda68 2011.06.29 19:30:56
@Lew Archer: jajistenem. Piacról hallottál már?
  Sajnos a biodízelre vagy a tisztított étolajalapú üzemanyagra és más alternatív energiahordozókra még mindig várnia kell a hazai autóstársadalomnak, 2007-ben viszont megjelent a hazai piacon az első zöldüzemanyag, a bioetanol-tartalmú E85, és üstökösszerű karriert futott…..
 Az olajlobbi érdekeit védő ál-környezetvédők sokféle érvet próbálnak felhozni a zöldüzemanyagok ellen, amelyek között a fő helyek egyikét foglalja el gazdaságosság kérdése. Vagyis, hogy a zöldüzemanyagok előállítása pénzügyileg illetve a környezetvédelem…..