Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meph

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Egy kis szünet után hamarosan újra elkezdek blogolni. Sok képpel és ötlettel! ..
Jó hír! Elkezdtem építeni a terepasztalomat. Ahogy haladok vele, úgy töltöm majd fel a képeket. Ízelítőnek egyelőre ennyit: ..
Kedves Olvasó! Úgy néz ki, hogy a KLIKK-nek is fogok blogbejegyzéseket írni! Nagyon örültem a felkérésnek. Nem tudom mennyire lesz időm két blogra írni. Emiatt egyelőre ritkábban fogok itt új bejegyzéseket közzétenni...
LEGO világom Horgásszunk! 2012.07.26 12:01:00
Tegnap este lefekvés előtt dobtam össze ezt a kis jelenetet. Nem egy nagy dolog, de jó volt megint építeni valamit: ..
LEGO világom Lego Snoopy kép! 2012.07.25 05:06:00
Bár technikailag semmi különlegeset nem rejt ez az alkotás, mégis ki kell tennem ide a blogomra. Ugyan ki nem szereti Snoopy-t? Gyermekkorunk egyik kedvenc kutyusa mindenképpen megérdemel egy bejegyzést! Az alkotó jamesuniverse, akit érdekli többi alkotása nézzen körbe a flickr…..
LEGO világom Ping Pong! 2012.07.24 09:21:00
Mijasper építette ezt a remek kis ping pong asztalt. Nagyon tetszik a kivitelezése, a figura arckifejezése meg testtartása is egyszerűen zseniális. Kedvet is kaptam egy körhöz viszont sajnos nincs most hozzá valami strandidő.  Mijasper flickr oldalán érdemes körülnézni, nagyon…..
LEGO világom Új domain név 2012.07.23 23:31:00
Megtörtént a blogomon a domain cím váltás. A LEGO policy kimondja, hogy a domain címben nem szerepelhet a lego kifejezés, így leggodtvilagom.blog.hu-ra lett átnevezve. A "leg godt" annyit jelent dánul, hogy "játssz jól". Remélem ti is jókat játszatok!  ..
LEGO világom Blacktron!!! 2012.07.21 11:44:00
Nemrég az eurobricks fórumot böngészve rátaláltam egy olyan alkotás sorozatra ami nagyon élénken felelevenítette bennem a gyermekkori emlékeimet. Annak idején sokkal inkább a space témák iránt rajongtam és a Blacktron széria volt az egyik kedvencem. Még a mai napig emlékszem…..
Mint mondtam korábban: imádom a microscale alkotásokat. Ebben a mostaniban is hihetetlenül sok részlet van annak ellenére, hogy milyen kicsi. A kastély is és a hajó is zseniális! Ezt az alkotás Lego Builders' flickr oldalán találtam...
LEGO világom Blogolva lettem :) 2012.07.19 11:48:00
A KLIKK LEGO hobbi- és kiállítóközösség blogján jelent meg a "Ti építettétek" sorozat 18. része. A "Fekete Özvegy Fogadó" alkotásomat blogolták. Érzelmileg nagyon közel áll hozzám ez az épület, mert ez volt az első olyan alkotásom ami már a saját stílusomat fejezi ki. Íme…..
A microscale nem más mint a miniatűr méret. A bevett szokás a legóban, hogy az építmények méreténél a minifigurákhoz alkalmazkodunk. No a microscale ezzel szemben arra törekszik, hogy minél kevesebb kockából minél kisebb méretben modellezzünk anélkül, hogy feladnánk egy…..
LEGO világom Szomorú hír 2012.07.17 10:57:00
Kedves Olvasó! Sajnos valamilyen úton-módon domain címet kell váltanom. A LEGO cég nem engedélyezi a lego kifejezés használatát weblap címben és szeretném elkerülni az esetleges kellemetlenségeket. Felvettem a kapcsolatot a blog.hu-val és most várom a válaszukat. Mindenképpen…..
Mark of Falworth flickr felhasználó építette ezt a nagyon szemrevaló jelenetet. Sok ilyen jellegű és minőségű alkotással találkozhatunk ugyan, ami miatt mégis kiragadtam a többi közül az a víz modellezésének a megoldása. Egyrészt roppant egyszerű megoldást választott,…..
LEGO világom LEGO szótár: MOC 2012.07.16 17:20:00
A MOC az angol "my own creation" kifejezés kezdőbetűiből tevődik össze. Magyar megfelelője a "saját alkotásom". Viszont a MOC kifejezés mások alkotásaira is használható! - De jó lett az új mocod! - Köszi! Én is meg vagyok elégedve az új moccommal...
Egy bricksonwheels nevű Flickr felhasználó építette ezt a csodálatos modellt. Az arány nagyjából 1:13 és körülbelül 2400 darab kockát használt fel. Érdemes körülnézni a Flickr oldalán hiszen lenyűgöző járműveket épít kedvenc műanyag darabjainkból! bricksonwheels…..
LEGO világom LEGO szótár: AFOL 2012.07.16 07:43:00
Az afol szó az angol "adult fan of LEGO" kifejezés kezdőbetűiből tevődik össze. Magyarul ez nagyjából így hangzik:  "felnőtt LEGO rajongó".  Miután elkezdtem komolyabban kutatni a világhálón LEGO blogok és honlapuk után megdöbbentve tapasztaltam, hogy milyen nagy ez a…..
Kedves Olvasó! Köszönöm, hogy ellátogattál az oldalamra. Először is röviden bemutatkoznék. Major Martin Tibor a teljes nevem, de különböző LEGO és nem LEGO bolgokon mephistopheles néven találhatsz meg.  Amikor ezeket a sorokat írom a 30. életévemet taposom. A LEGO mellett…..
Machine Head - Unto The Locust(Roadrunner/Magneoton)Lehet, hogy tévedünk, de mintha Robb Flynn Machine Head-vezér nem lenne tisztában az olyan Édesvíz Kiadó-közeli fogalmakkal, mint az önmagunknak való megbocsátás. És bár interjúiban mind a Burning Red, mind a Supercharger albumot…..
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
Előre láthatólag szeptemberben jelenik meg a Machine Head új nagylemeze, amiről a majdnem nyolcperces Locust dalt hivatalosan jövő héten mutatják be. A Lángoló Gitárokon viszont most meg lehet hallgatni a szám Juan Urteaga által kevert verzióját (a végső mixet Colin Richardson…..
Meph 2011.06.10 21:51:57
@Nűnű: én a Burn my Eyes-on nőttem fel. Szóval messze áll tőlem a Nu Metal. Ennek ellenére úgy érzem, hogy a Burning Red óta egyszer sem tudtak teljesen meggyőzni. Míg az első három albumon eszembe sem jutna megnyomni a skip-et, addig a többit ritkán szoktam egy huzamban végighallgatni. De hát kinek a Pap, kinek a Papné ugye. Azért még szeretem őket :)