Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DucitAmorPatriae

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
DucitAmorPatriae 2011.04.14 08:00:48
Azt nagyon "szeretem" Török Gáborban és úgy általában a hozzá hasonló politológusokban, hogy egy tarthatatlan premisszából indulnak ki minden elemzésük során. Folyamatosan megfeledkeznek róla, hogy országunkban 1947 óta a baloldali gondolkodású embereknek nincsen meg a megfelelő képviselete. Ennek hatásai különböző társadalmi anomáliákban jelentkeznek is nálunk. Jó példa erre a rengeteg protest szavazó és politikából kiábrándult ember. Tehát először is minden elemzés előtt ezen kellene elgondolkodni, mielőtt balról és jobbról egyenértékűen nyilatkozik egy elvileg szakavatott elme.
A konkrét témával kapcsolatban egy másik észrevételem lenne, de persze nem különíthető el teljesen az előzőektől. Az olyan furcsa, hogy a felvázolt viselkedés formát csak a Fideszre vonatkoztatja a szerző. Bár óvodás jellegűnek hat az érv, de könyörgöm, nem ők kezdték a "visszaütünk, mert elvettétek a kisautónkat" jellegű politizálást. Szóval ez is megérne egy elemzést és az elvezetne minket talán az első felvetésem kérdéseihez is. Az meg persze totálisan katasztrofális állapot szegény hazánkban, hogy egy kvázi nagykoalíciót követelő időszakban (habár ennek nincs annyira jó hagyománya mifelénk:)) nincs olyan baloldali erő, ami méltó fél lehetne ennek megvalósításához.
Úgy általában pedig jó lenne észrevenni, hogy a jobboldal köszöni jól van. Lehet lépésről lépésre mindent elemezgetni, és elmondani, hogy ez jó, amaz meg rossz,de ettől még két dolgot látni kell: 1. minimum 8, de jó esetben 12 év Fidesz kormányzás előtt állunk 2. most még sokaknak messzi távolban lévő homályosnak tűnő utópia, de élesebb szeműek már látják , hogy országunk a prosperitás , a demokrácia és a nyugat-európaiság beteljesülése felé tart (nagyon fontosnak tartom itt megjegyezni, hogy sikerrel kellene végrehajtanunk egy a német kultúrkörhöz való szoros felzárkózást, mivel ez történelmi tradíciónk, melyen csak az átkos szovjet uralom változtatott kényszerrel). Lényegében tehát a jobboldal megvan, a baj a baloldalon keresendő, jó lenne ezzel foglalkozni, mielőtt a képviselet nélküli tömegek rossz irányba lépnek...
DucitAmorPatriae 2011.04.14 08:58:56
@Megfigyelo: Öö..vagyis akkor (már bocs) Te azon sokak közé tartozol, akik képtelenek kitekinteni a mindennapi politizálás sötét zugaiból a rendszer átfogóbb elemzése érdekében. Amúgy ez érthető ám. Kevesen képesek azt mondani, hogy nem pénztárca politikát folytatnak, vagy futball huligán jellegű pártszimpátia politikát, hanem elvekben, ideológiákban gondolkoznak...ez amúgy nagyon hiányzik kis országunkból. Azt gondolják sokan, hogy a pénz megold mindent, de kevesen látják, hogy nem a GDP és a költségvetési hiány a legnagyobb baj ebben a hazában, hanem a fejekben megült poszt-kádári köd, a matéria előtérbe helyezése a humánummal szemben, meg a soft-komcsi megmondós, de impotens, jellegtelen baloldaliság. Kérlek tehát gondolkozz el magadon és a politikai elveken, amiket képviselsz..keresd meg a pártot, amely ezek alapján méltó módon testesíti meg akaratodat...ja, hogy ilyen nincs, na akkor ezzel kellene most foglalkozni..anyagi sorsunk jobbrafordulását kormányunk jelenleg is intézi..ez neked most ne legyen gondod, a nagyobb probléma abban van, amit leírtam!!!