Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zellhoffer

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ENRICH (European Networking Resources and Information Concerning Cultural Heritage) az Európai Unió eContentPlus programja által finanszírozott program, célja a digitalizált európai kéziratok és ősnyomtatványok összegyűjtése, elérhetővé és kereshetővé tétele. A projekt 2007…..
Az NDA 2003-as alapításakor a hangsúly a közgyűjteményekben elérhető digitális tartalmak metaadatainak összegyűjtésén, katalogizálásán és kereshetővé tételén volt. Azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a köz- és magángyűjtemények közti tartalmi különbségtétel…..
Az Österreichische Nationalbibliothek (ÖNB) a bécsi udvari könyvtár, a Hofbibliothek örököseként a világ legjelentősebb könyvtárai közé tartozik: 10 különböző gyűjteményében több mint 7,5 millió művet (könyvet, kódexet, kéziratot, térképet, plakátot stb.) őriznek. Az…..
Az Európai Unió eTen programja által támogatott eBooks on Demand program keretében 2007. szeptember 1-jétől digitális másolat rendelhető régi könyvekről az Országos Széchényi Könyvtártól. Az OSZK egy másik új szolgáltatásának keretében régi és kurrens folyóiratok…..
Fölkerült az ötezredik digitalizált könyv a Magyar Elektronikus Könyvtárba (MEK), melynek online dokumentumai az NDA keresőn keresztül is elérhetőek, miután a gyűjtemény 2004-ben az elsők között csatlakozott a Nemzeti Digitális Adattárhoz. Az 1994-ben civil kezdeményezésre…..
Mától elérhető az NDA új, a korábbinál egyszerűbb és áttekinthetőbb keresőfelülete, s ugyancsak partnereink rendelkezésére állnak az új adminisztrációs eszközök.Keresőfelület Az új keresőfelület, mely az NDA főoldaláról érhető el, több új funkcióval is…..
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vállalkozói információs portáljának elektronikus dokumentumai mától az NDA-keresőn keresztül is elérhetővé váltak.A MKIK a vállalkozások tájékoztatása és versenyképességük növelése érdekében hozta létre a “Vállalkozói…..
2007. május 21-22-én a Debreceni Egyetemi Könyvtár „Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában” címmel rendez konferenciát.A legjelentősebb hazai digitális gyűjtemények képviselői mellett az európai tudományos könyvtárak szövetsége,…..
Az ELTE BTK Bölcsészettudományi Informatika Önálló Programja 2007. április 27-én in4 címmel konferenciát szervezett a tudomány és az internet kapcsolatáról. A konferencia 4 szekciójának előadásai az innováció, integráció, információszabadság és az intelligens web fogalmait…..
Az Európai Unió digitális könyvtár szakértői csoportja (High Level Expert Group on Digital Libraries) – melynek többek között a British Library, a Deutsche Nationalbibliothek és az Európai Kiadók Szövetsége (FEP) igazgatói, valamint a Google európai alelnöke a tagjai –…..
A BioDigit Kft. 2007. március 28-án „Korszerű múzeum” címmel konferenciát és workshopot szervezett az óbudai Textilmúzeumban, melyen a cég legújabb múzeumi és levéltári nyilvántartó programját mutatta be a szakmai közönségnek. A rendezvény kapcsán az NDA is…..
Az Európai Könyvtár (The European Library, TEL) egy keresőablakot fejlesztett ki, melyet minden honlap-tulajdonos egyszerűen és ingyenesen elhelyezhet saját weboldalán. A keresőablak egyszerű és közvetlen hozzáférést biztosít az Európai Könyvtárhoz, melyen keresztül az európai…..
2007. február 5-6-án Budapesten tartotta munkaértekezletét a Michael Plus projekt szervezőbizottsága. A 14 európai ország, köztük Magyarország részvételével zajló MICHAEL Plus program célja, hogy elősegítse az egyszerű és gyors hozzáférést az európai kulturális örökség…..
A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) és a Filmtörténet Online együttműködésével elindul az első magyar online filmklub, amelynek keretében a középiskolai médiaoktatásban résztvevő diákok számára lehetőség nyílik a magyar filmtörténet interaktív megismerésére.A…..
Már több mint 14.000 magánszemély – tudós, kutató, akadémikus, egyetemi tanár és könyvtáros – és közel 500 intézmény írta alá azt az Európai Bizottságnak címzett internetes petíciót, mely a közpénzekből finanszírozott kutatások eredményeinek szabad internetes…..