Regisztráció Blogot indítok
Adatok
groteszk

10 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Groteszk Dressz-kód 2013.10.05 21:51:36
Két gondolatfoszlány: "Ment-e a dressz-kódok által a világ elébb?" Nem-Vörösmarty Mihály Diplomamunka címe 2017-ből: A dressz-kód hatása az oktatás színvonalára a felsőoktatásban, magyar és külföldi példákon át bemutatva. ..
Szép, szenzációhajhász cím, na most biztosan megmondják a tutit! Igen szívesen tenném, de nincs ilyen, legalábbis én nem találtam. Ha Google-ban rákeresünk erre, ilyesmiket kapunk: A megrendelőnek, a projek teamnek (Projektmenedzserrel együtt) és a menedzsmentnek egyet kell…..
Új szolgáltatással szeretnénk bővíteni blogunkat, mellyel reményeink szerint nagy örömet okozunk majd projektmenedzsment iránt érdeklődő kedves olvasóinknak. Szeretnénk, ha a napi munkátok során minél gyakorlatiasabb tanácsokkal láthatnánk el benneteket, ha válaszokat…..
Olvassátok ezeket a könyveket étkezés előtt, után vagy helyett, és sokkal jobb projektvezetővé válhattok! Tom DeMarco: The Deadline: A Novel About Project Management Tom DeMarco: Waltzing with Bears: Managing Risk on Software Projects Robert B. Cialdini: A Hatás Daniel…..
Nem párkapcsolati terápiáról, a férfi-nő viszonyának boncolgatásáról szeretnék írni, hanem a tipikus ügyfélről. Arról, aki elképzel valamit, le is specifikálja, el is készül a mű, de valahogy az átadás környékén - már ha van egyáltalán - mégsem őszinte a…..
Groteszk Vasúti fejlesztés 2012.04.15 16:38:00
A helyközi tömegközlekedéssel kapcsolatos eddigi intézkedésihez kapcsolódóan kormány közeli körökben felmerült, hogy további párhuzamosságokat kellene megszüntetni a vasúti közlekedésben.Első lépésként a baloldali síneket szednék fel. ..
Groteszk Édes anyanyelvünk III. 2011.07.28 18:38:00
Megint a Haditechnika folyóirat került a kezembe. Érdekes lap annak, aki érdeklődik a téma iránt. Ugyanakkor, a megjelenő cikkek, tanulmányok nyelvi minősége pocsék. Bizonyságul álljon itt egy rövid idézet a 2011/3 szám "A Friedman-elmélet" című cikkéből: …..
Groteszk Velencei riport 2 2011.07.26 21:29:00
Ismét a Velencei- tó környékén jártunk. A vasúti építkezés lassan bár, de halad. A velencefürdői állomáson elkészültek az aluljáró kijáratainak vázai. És beépítették a lifteket. A késztől még messze van. Velencén járva szemünkbe ötlött az építkezés főbb adatait…..
Groteszk Édes anyanyelvünk II. 2011.07.09 18:08:00
Ezúttal a SPAR-csoport harmónia című kiadványa 2011. júliusi száma verte ki a biztosítékot. Persze, jogos a megjegyzés: minek olvasol ilyet egyáltalán? Azt mondja a címlapsztori első bekezdése (8. oldal): "Egy tábla tejcsokoládéban 52-55 gramm cukor található, a szőlőben…..
Groteszk Édes anyanyelvünk I. 2011.06.07 22:51:00
Magam csak "laikus" használóként találkozom nyelvünkkel, nem vagyok szakember. Nyilvánvaló, hogy időnként én is helytelenül használom. Mégis elborzaszt, amit nap mint nap tapasztalok a nyelvhasználat ügyében. Nem csak a helyesírásra, hanem a szerkesztettségre, a…..
Groteszk Velencei riport 1 2011.05.27 00:21:00
A fenti képet Velencefüdőn volt szerencsém készíteni. Hiszik vagy sem, ez a kilátás fogadja a látogatót, ha leszáll a vonatról és a tó felé tekint. Teljesen hasonló a látvány akkor is, ha a másik irányba néz. Hogy mi történt itt? Tavaly kezdődött a felújítás, ami…..
A korkedvezményes nyugdíjak lehetőségének jövőbeni csökkentése érthető és akár vállalható cél is lehet. Meg lehet találni az érintett szervezetekben (rendőrség, tűzoltóság, stb.), vagy kiterjesztve a kört: az állam működtetése területén azokat a foglalkoztatási…..
Groteszk Békekölcsön 2011.05.04 22:47:00
El kell ismernem: ötletes. Persze, bujkál bennem a kisördög és kíváncsi, hogyan jutott ez a plébános úr eszébe.Az államadósság csökkentésének igazi tétje a gazdasági növekedés. Ha 80% fölé emelkedik az államadósság (ahogyan Magyarország esetében is), akkor indul el…..
Azon állampolgárok, akiknek eladósodottsága meghaladja előző éves jövedelmük 50%-át, büntetőjogi következmények nélkül lophatnak az állami vagyonból.   Ez a lehetőség mindaddig fennáll, ameddig az államadósság nagysága szerinti korlát él az Alkotmánybíróság…..