Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ejmama

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A klasszikus hollandi szósz párolt spárgával elég uncsi már, na meg nem is igazi étel, itt egy saját recept, ami minden előnyét hozza az eredetinek, de jól is laksz vele...
Jamie Goode, a wineanorak.com szerzője, és az egyik legelismertebb angol borszakértő (ő tényleg szakért) megkóstolt 12 magyar „csúcsbort”, és két fő megállapítást tett: az egyik, hogy túl magas az alkohol, a másik, hogy méregdrágák. Ez a két probléma már sokszor…..
ejmama 2011.04.13 20:00:38
Mint a cikkben említett borok közül kettőnek érintettje szólnék hozzá. Ez a teszt nem a termelők buzgalmának eredménye, hanem az importőré, aki látott fantáziát abban, hogy magasabb kategóriájú magyar borokkal foglalkozzon, azokat próbálja a híresen nehéz angol piacon egy prémiumabb környezetben elfogadtatni, bevezetni. Konkrétan Cambridge nevezetes egyetemi borklubjai tájékán. Ez számunkra már önmagában is megtisztelő, mert nem sokan tolonganak, akik a magyar prémium szegmensben hisznek, és abba energiát,pénzt és munkát fektetnek. Tehát első körben értékeljük ezt is!
Ez a kereskedő küldte el a nevezett mintákat a híres bloggereknek, hogy mondjanak véleményt a borokról. Egyik így, másik úgy értékelte őket, én a magam részéről elégedett lehetek a kapott értékeléssel és pontokkal. Tőlünk a legjobban természetesen egy harmadik bort ad el ez az említett kereskedő, ami fele ár a tesztben szereplő borok árának, de ez is természetes. Az év végén hetente kaptunk tőle pozitív híreket, hogy mikor melyik borklubba vitte be egyik vagy másik borunkat. Fél év alatt kétszer rendelt és ki is fizette, tehát úgy tűnik boldogul a sokak által vitát kiváltó erősen felülárazott magyar borokkal is.
Egyébként nagyon idegesítőnek találom az olyan hozzászólókat, akik úgy gondolják, hogy egy szelekció, - drága bor - úgy jön létre, hoyg jól túlérleljük, aztán belökjük valami égetett hordóba és már készen is van, ... mert olvastam ilyeneket. Hagyjuk az ilyen hozzáállást, mindenki magából indul ki. Én biztos vagyok abban, hogy a borászok zöme komolyan veszi a szelekciót és azok tényleg a válogatások válogatásai, mint ahogy mi is így járunk el. S ha ez így van, akkor rossz hírem van: ezek a borok tényleg sokkal többe kerülnek, sokkal több munkát, és figyelmet, sőt pénzt is áldozunk az ilyen borokra. A legjobb bort, a legjobb hordót válogatjuk ki, s természetes, hogy ezért többet is kérünk, mert ezek a borok nem készülhetnek el minden évben,bármely borból, ahhoz nagyon sok mindennek kell sikerülnie.
Az alkohol -ügyek tekintetében sok kommentelőnek igaza van, mi sem vagyunk hívei a túlérlelésnek, a túlzó alkoholnak, de aki az elmúlt időszak időjárását követte, az higgye el: szőlészként/borászként nem könnyű lekövetni az irdatlan szélsőségéket, amiket megélünk.2007-ben és 2009-ben még erőteljesebb terhelés mellett is 14,5-15 lett az alkohol, mert a szeptemberi 30-32 fokok az egész nyár előzményével egyszerűen nem tették lehetővé a normális cukorfokokat. A magas alkoholok és lekvárok miatt fanyalgók pedig igyanak 2010-es borokat, azok között biztosan nem lesz ilyen.